Halkidiki - Ouranoupolis

Velkommen til vores nye, græske rejsemål

Velkommen til den græske sommernyhed
  • Halkidikis areal er 2.918 km² og har ca 106.000 indbyggere
  • Vi flyver til den charmerende universitets by Thessaloniki
  • Halkidiki er en halvø med tilhørende 3 halvøer - også kaldet "De Tre Fingre"
Luk Vindue
Billede 1 af 26

Info om Halkidiki

Halvøenen Athos er en del af det velkendte ferieområde Halkidiki i det nordlige Grækenland med den herlige universitetsby Thessaloniki som hovedby. Her finder du et smukt grønt kuperet område omkranset af pinjeskov og oliventræer. Kystlinjen ved Halkidiki er ca. 550 km og her finder man idylliske bugter med krystalklart vand og uberørte fine sandstrande.

Læs mere

Halkidiki er godkendt!

Størstedelen af vores hoteller ligger direkte ned til vandet og har den smukkeste udsigt ud over de frodige grønne øer i området. Noget af det, som gør området helt unikt, er de mange skønne - og især børnevenlige - sandstrande.

Venlig hilsen

Bjarke
Direktør/ejer

Grækenland - Halkidiki

Udflugter i Halkidiki

Nedenstående er et udvalg af mulige udflugter i Halkidiki. Udflugsprogram, indhold og priser kan ændre sig i løbet af sæsonen.

Kig i informationsmappen på hotellet, i dit velkomstmaterialet eller spørg din rejseleder for opdaterede informationer om afgange, tider, priser og betingelser. Alle udflugter er mod gebyr, og nogle udflugter kan være uden dansk rejseleder. Alle udflugter er betinget af vejrmæssige forhold og tilslutning.

Dag Udflugt Kort beskrivelse Priser i EURO
Tirsdag fra kl. 18.30 Byvandring med græsk middag Voksen €21 / Børn 0-11 år €16
Onsdag fra kl. 17.00 Den græske vingård Voksen €47 / Børn 0-12 år €30
Torsdag fra kl. 09.45 Mount Athos bådtur Voksen €40 / Børn 0-12 år €25
Fredag fra kl. 09.00 Halkidikis hemmeligheder Voksen €45 / Børn 0-12 år €30
Udflugtsdag Tirsdag fra kl. 18.30

Aftenarrangement

Byvandring med græsk middag

Primo Tours elsker hygge, men vi elsker også at give vores gæster den bedste start på ferien. Derfor har vi skabt den perfekte kombination med en byvandring gennem fiskerbyen, Nea Roda, hvor vi slutter af med et græsk måltid på en af de lokale restauranter.

Turen starter ved udkanten til den charmerende havneby by, Nea Roda, hvor vi sammen vil bevæge os rundt og gå på opdagelse i byen. Du vil høre spændende fortællinger om den religiøse by, og hvilke hemmeligheder byen gemmer på. På vejen mod restauranten går vi langs havet, hvor man har udsigt til den smukkeste solnedgang. Vi kommer også ind i nogle af de små lokale kroge, som fortæller mere om livet og kulturen her i Halkidiki.

Efter en spændende og læringsrig byrundtur ender vi på restauranten Molos, hvor den græske ejer vil stå klar med en lækker græsk menu, som består af nogle af de helt klassiske og lækre græske specialiteter som vi har sammensat på forhånd. Her starter vi ud med en lækker græsk salat, hvortil der kommer brød og en lækker tzatziki. Efterfølgende kommer der noget souvlaki og en god traditionel moussaka. Efter en græsk smagsoplevelse har dine rejseledere taget noget særligt underholdning med, så der er virkelig lagt i kakkelovnen til en super hyggelig aften i det græske tegn.

Græsk måltid inkl. 1 øl, sodavand eller et glas vin er inkluderet i prisen.
Udflugten foregår i Nera Roda. Du skal selv finde vej til havnebyen eller tilkøbe dig transport.

Priser i EURO: Voksen €21 / Børn 0-11 år €16
Udflugtsdag Onsdag fra kl. 17.00

Den græske vingård

Elsker du vin? Eller er du blot nysgerrig på smagen af de græske druer her i Halkidiki? Så tilbyder vi udflugten “Den Græske Vingård”, hvor vi skal op i bjergene og besøge vingården Domaine Agrovision, som er kendt for sine druer her i Grækenland. Netop dette bjergområde, som vingården er placeret i, er kendt for at lave vin på nogle af de ældste druer, som faktisk dateres tilbage til for 2500 år siden. Interessen for disse druer er så stor at Domaine Agrovision eksporterer op til 98% vin til udlandet.

Safterne fra druerne her på Domaine Agrovision bliver udvundet på en anden måde, end hvad vi kender til hos andre vine, samt hvilket ritual der ligger bag bestemte slags vine.

Udflugten starter med en bustur på ca. 40 min. op i bjergene, hvor man i denne sammenhæng kan slappe af til udsigten over Athos bjergene, og de mange hektar vinstokke samt oliventræer som vi passerer. Når vi er ankommet til vingården, vil Dimitris tage imod os hvor han vil tage os igennem hele 7 forskellige slags vin. Du kan derfor både se frem til smagen af hvid-, rød- og rosévin, samt safterne fra de forskellige vine.

Dette er altså en udflugt, hvor man får den fulde oplevelse af de græske vin, både forarbejdet til vinen, samt hvilke processer disse særlige vine bliver taget igennem.

Udflugten inkluderer græsk aftensmad og vinsmagning.

Priser i EURO: Voksen €47 / Børn 0-12 år €30
Udflugtsdag Torsdag fra kl. 09.45

Halvdagsudflugt

Mount Athos bådtur

Tag med på vores populære bådtur, hvor du vil opleve det helligste bjergområde i Grækenland, nemlig Mount Athos fra vores båd.

Du vil ankomme til den charmerende og religiøse Havneby, Ouranoupolis, hvor kaptajnen, Nicos, vil stå klar til at sejle os mod den sydlige del af Athos halvøen indtil vi når sydspidsen. Herfra sejler vi nordpå ad vestkysten.

Mount Athos, også kaldt det hellige bjerg, er ca. 2300 m højt og er et selvstyret bjergområde beboet af munke. Stedet er på baggrund af sine imponerende bygninger og 9 hellige klostre, som også er optaget på UNESCO's verdensarvsliste, noget man bare skal opleve på sit besøg i Halkidiki.

Fra båden vil det være muligt at se nogle af de mest fascinerende og mirakuløse klostre, som gennem århundreder har været centrum for den græske ortodokse kirke. Athos er et yderst besværligt område at besøge, da kvinder er strengt forbudt på munkenes hellige område. Mænd, som ønsker at besøge Athos, skal ansøge om tilladelse op til 6 måneder før, og må højst besøge Athos i fire dage.

Under turen vil du høre mere om historien om Mount Athos og få mulighed for at se og tage billeder af de 9 klostre.

Det bliver altså en helt uforglemmelig oplevelse, som giver oplevelsen af at træde ind i en helt anden tidslomme.

Udflugten inkluderer ikke måltider, men der vil være god mulighed for at nyde både snacks og kolde drikkevarer ombord på båden, så der skal udelukkende medbringes solcreme mod den stærke græske sol og det gode humør.

Priser i EURO: Voksen €40 / Børn 0-12 år €25
Udflugtsdag Fredag fra kl. 09.00

Heldagsudflugt

Halkidikis hemmeligheder

Halkidiki indeholder masser af overraskelser og små historier om de lokale, som blot ligger og venter på at blive opdaget.

Derfor tilbyder vi udflugten "Halkidikis hemmeligheder" hvor der vil være fuld mulighed for at undersøge Halkidiki, og opleve alle Halkidikis myter - både dem vi møder på Athos halvøen, men også på enkelte lokationer, som vi fra Primo Tours har nøje udvalgt.

Vi starter eventyret sammen i den lille by, Lerrisos, hvor kunstneren Varlamis har skabt imponerende kunst om Mount Athos - det hellige bjerg. Kunsten består både af en række moderne og realistiske malerier, som afslører hvad de høje klostermure gemmer på, men også en nervepirrende 3D film.
I Varlamis' unikke 3D film får du på bare 20 minutter en masse viden om det mystiske Mount Athos. Varlamis har fået æren af, som den eneste Græker, at komme bag facaderne i klosteret.

Turen rundes af med en lille gennemgang af leveforholdene for grækerne tilbage til 1830’erne, for at opnå en fuldstændig forståelse af grækernes forhistorie.

Næste stop bliver den storslåede Aristoteles historiske park, som er placeret i filosoffens Aristoteles’ fødeby, Stageira. Her får du lov til på egen hånd at undersøge filosoffens vigtigste teori i 1 time.

Efter Aristoteles park kører vi i 20 minutter og kommer til den smukke græske bjergby Arnea, som er særlig kendt for sin produktion af honning, oregano og hjemmelavet tørklæder. Derudover er byen også berømt for sine farverige bygninger og arkitektur, der udstråler græsk stemning. I Arnea vil der også være mulighed for at besøge et genskabt græsk hjem som de så ud i gamle dage mod ekstra betaling af 2€, eller få sig en god græsk frokost i dette charmerende bjergområde.

Turen rundes af med et kort stop ved et serbisk kloster, hvor der vil være god mulighed for at tilkøbe sig souvenirs som minde eller hvis man er rigtig heldig - se en ægte munk.

Priser i EURO: Voksen €45 / Børn 0-12 år €30

DREJ OG VIND

VIND EN REJSE FOR 2 TIL KRETA!

 

Vind masser af spændende præmier hver dag. Blandt alle der drejer lykkehjulet, finder vi også én heldig vinder af en rejse for 2 til Kreta med ophold på Creta Princess Aqua & Spa m/All Inclusive med afrejse i juni 2022.

 

 Deltag her: