August og september er næsten udsolgt. Billige rejser i: Uge 39 - Uge 40 - Uge 41

Halkidiki - Athos

Skønne sandstrande og masser af historie venter på dig!

Velkommen til den græske sommernyhed
 • Halkidikis areal er 2.918 km² og har ca 106.000 indbyggere
 • Vi flyver til den charmerende universitets by Thessaloniki
 • Halkidiki er en halvø med tilhørende 3 halvøer - også kaldet "De Tre Fingre"
Luk Vindue
Billede 1 af 33

Info om Halkidiki

Halvøen Athos er en del af det velkendte ferieområde Halkidiki i det nordøstlige Grækenland med den herlige universitetsby Thessaloniki som hovedby. Her finder du et smukt grønt kuperet område omkranset af pinjeskov og oliventræer. Kystlinjen ved Halkidiki er ca. 550 km, og her finder du idylliske bugter med krystalklart vand og uberørte fine sandstrande.

Læs mere

Halkidiki er godkendt!

Størstedelen af vores hoteller ligger direkte ned til stranden og har den smukkeste udsigt ud havet. Området er helt unikt pga. de skønne og børnevenlige sandstrande, og så gemmer der sig en stor kulturhistorie bag murene på de mange munkeklostre på Athos halvøen.

Venlig hilsen

Bjarke
Direktør/ejer

Din rejse

Fra - lufthavn, til -, -, -

Luk søgning

Grækenland - Halkidiki

Udflugter i Halkidiki

Nedenstående er et udvalg af mulige udflugter i Halkidiki. Udflugsprogram, indhold og priser kan ændre sig i løbet af sæsonen.

Kig i informationsmappen på hotellet, i dit velkomstmaterialet eller spørg din rejseleder for opdaterede informationer om afgange, tider, priser og betingelser. Alle udflugter er mod gebyr, og nogle udflugter kan være uden dansk rejseleder. Alle udflugter er betinget af vejrmæssige forhold og tilslutning.

Dag Udflugt Kort beskrivelse Priser i EURO
Tirsdag Oplev Nea Roda
Onsdag Mount Athos bådtur
Torsdag Den græske vingård
Fredag Lige på grænsen
Lørdag Ammouliani by night
Udflugtsdag Tirsdag

Oplev Nea Roda

Velkommen til fantastiske Athos i Halkidiki! Hos Primo Tours elsker vi hygge, og vi er vilde med at ryste jer gæster sammen! Derfor har vi sammensat den perfekte aften til jer, der lige er ankommet. Vi går en tur i landsbyen Nea Roda og fortæller en masse spændende historier om byens baggrund med Tyrkiet, det lokale liv og forskellige kendetegn, der indrammer byen. I byerne her i området er der klart mest aktivitet om aftenen efter aftensmad, og netop det vil vi gerne inddrage jer i! Turen er for jer der gerne vil opleve det lokale græske landsbyliv og få en god start på jeres ferie her på Athos-halvøen. Efter byvandringen ender vi på stranden til solnedgang, en lille forfriskning og måske et spil strandtennis, hvis det frister. Vi sørger for jeres transport til og fra Nea Roda, og hvis I skulle få lyst til at blive i byen, vil der også være god mulighed for det.
Vær’ opmærksom på, at der ikke er inkluderet aftensmad, så det er en god idé at spise hjemmefra.

 

Huskeliste
 • Kamera
 • Godt humør
Udflugtsdag Onsdag

Mount Athos bådtur

Noget af det, som Athos-halvøen er absolut mest kendt for, er det hellige bjerg Mount Athos, som ligger i et lukket område. Herinde har grækerne opbygget deres eget samfund, hvor der ligger intet mindre end 20 klostre, hvoraf nogle af dem har fået sig en plads på UNESCO’s verdensarvsliste. Området er i meget høj grad præget af den græsk-ortodokse tro, så det er for det første forbudt for kvinder, og for det andet skal der søges visum omkring et halvt år i forvejen for at komme ind og se de hellige klostre. Derfor har vi arrangeret, at vi kommer ud på en bådtur og ser nogle af de smukke klostre fra havsiden.
Vi vil undervejs fortælle meget mere om det hellige område og kulturen, som finder sted blandt munkene, der lever på Mount Athos. Det er en skøn og forfriskende formiddagstur, og vi er hjemme igen til sen frokost.
Undervejs vil det være muligt at købe kolde drikkevarer på båden.

 

Huskeliste
 • Solcreme
 • Godt humør
 • Snacks til bådturen
 • Kamera
Udflugtsdag Torsdag

Den græske vingård

Elsker du vin? Eller er du blot nysgerrig på smagen af de græske druer her i Halkidiki? Så tag med os ud til den herlige vingård Domaine Agrovision!
Grækenland laver noget af det bedste vin i verden, faktisk så godt, at en stor del af det bliver eksporteret til Frankrig, hvor man ellers er meget stolt af sin egen vin. Derfor inviterer vi på en skøn aftentur til vingården, hvor I får lov til at smage på nogle af de vine, som bliver produceret her. Den vingård, som vi har valgt er bestemt ikke tilfældig - kender man til Grækenlands historie, så kender man måske til kong Xerxes, som netop regerede her i området. Og lige netop dér, hvor vi skal ud, har selveste kong Xerxes siddet på sin trone, som I også får mulighed for at se. Når I har hørt lidt nærmere om Xerxes og hvad der foregik under krigen med Sparta, sætter vi os ned blandt vinstokkene og smager på nogle af de fantastiske vine og får serveret nogle græske lækkerier, imens solen daler ned bag bjergene.

 

Huskeliste
 •  Kamera
Udflugtsdag Fredag

Lige på grænsen

Har du brug for lidt kontrast til afslapning og strand og lyst til bevægelse og natur? Så er ’’Lige på grænsen’’ måske noget for dig!
Tag med os på en 7 kilometers vandretur langs grænsen til Mount Athos. Det lukkede, religiøse område er forbudt at bevæge sig ind på for kvinder og en længere proces som mandlig turist, men her kan du få oplevelsen af at komme så tæt på som muligt - måske kan vi skimte et kloster langs ruten? Du bliver hentet af os, og sammen kører vi til stranden Komitsa på østsiden og vandrer tværs over Athos-halvøen, indtil vi rammer Ouranoupolis på vestsiden. Ruten er på grusvej og har visse steder en rimelig stigning, så den kan ikke anbefales til gangbesværede eller små børn. Turen er for dig, som trænger til at røre dig og opleve Halkidikis frodige bevoksning og fine dyreliv.
Vi dykker lidt ned i naturen og fortæller et par gode historier undervejs.

 

Huskeliste
 • Rigeligt vand
 • Solcreme
 • Gode sko (med fordel lukkede)
 • Bevægeligt tøj der kan svedes i
Udflugtsdag Lørdag

Ammouliani by night

På den vestlige del af Athos-halvøen kan man se den dejlige, lille ø Ammouliani, som er fyldt med smuk natur og flotte sandstrande. Om aftenen kan man se det flotte lys fra husene og butikkerne inde på øen. Vi får en fin udsigt hele vejen over til Halkidikis anden finger, nemlig Sithonia, imens vi nyder en dejlig aften på vandet. Solnedgangen i Grækenland er noget helt særligt, fordi vi længere sydpå ofte vil opleve en smuk rødglødende sol, der går ned bag det kuperede landskab - og denne solnedgang får vi med, imens vi går i land på den lille ø. I får 2 timer på egen hånd, hvor I kan købe et lækkert måltid græsk mad og dyppe tæerne i det klare, krystalblå vand. Turen giver mulighed for at opleve bylivet på Ammouliani om aftenen efter, at den sidste rutefærge er sejlet tilbage til Athos.
Der vil undervejs på båden blive serveret et glas dejlig, lokal vin.

 

Huskeliste