Tyvstart sommeren med en billig ferie i maj. Se tilbud her.

Halkidiki - Athos

Skønne sandstrande og masser af historie venter på dig!

Velkommen til den græske sommernyhed
  • Halkidikis areal er 2.918 km² og har ca 106.000 indbyggere
  • Vi flyver til den charmerende universitets by Thessaloniki
  • Halkidiki er en halvø med tilhørende 3 halvøer - også kaldet "De Tre Fingre"

Info om Halkidiki

Halvøen Athos er en del af det velkendte ferieområde Halkidiki i det nordøstlige Grækenland med den herlige universitetsby Thessaloniki som hovedby. Her finder du et smukt grønt kuperet område omkranset af pinjeskov og oliventræer. Kystlinjen ved Halkidiki er ca. 550 km, og her finder du idylliske bugter med krystalklart vand og uberørte fine sandstrande.

Læs mere

FAKTA

Velkommen til den græske sommernyhed

  • Halkidikis areal er 2.918 km² og har ca 106.000 indbyggere
  • Vi flyver til den charmerende universitets by Thessaloniki
  • Halkidiki er en halvø med tilhørende 3 halvøer - også kaldet "De Tre Fingre"
Ikon for vejrforhold Temperaturen er 16o Tjek vejret

Grækenland - Halkidiki

Udflugter i Halkidiki

Nedenstående er et udvalg af mulige udflugter i Halkidiki. Udflugsprogram, indhold og priser kan ændre sig i løbet af sæsonen.

Kig i informationsmappen på hotellet, i dit velkomstmaterialet eller spørg din rejseleder for opdaterede informationer om afgange, tider, priser og betingelser. Alle udflugter er mod gebyr, og nogle udflugter kan være uden dansk rejseleder. Alle udflugter er betinget af vejrmæssige forhold og tilslutning.

Den græske vingård

Elsker du vin? Eller er du blot nysgerrig på smagen af de græske druer her i Halkidiki? Så tag med os ud til den herlige vingård Domaine Agrovision! Grækenland laver noget af det bedste vin i verden, faktisk så godt, at en stor del af det bliver eksporteret til Frankrig, hvor man ellers er meget stolt af sin egen vin. Derfor inviterer vi på en skøn aftentur til vingården, hvor I får lov til at smage på nogle af de vine, som bliver produceret her. Den vingård, som vi har valgt er bestemt ikke tilfældig - kender man til Grækenlands historie, så kender man måske til kong Xerxes, som netop regerede her i området. Og lige netop dér, hvor vi skal ud, har selveste kong Xerxes siddet på sin trone, som I også får mulighed for at se. Når I har hørt lidt nærmere om Xerxes og hvad der foregik under krigen med Sparta, sætter vi os ned blandt vinstokkene og smager på de fantastiske vine, imens solen daler ned bag bjergene.

Halkidikis hemmeligheder

Halkidiki byder på meget mere end de mange strande og små fiskerbyer. Derfor har vi planlagt en hyggelig udflugt til jer, så I kan komme rundt at opleve nogle af disse skønne steder! Der gemmer sig masser af spændende fortællinger fra Halkidiki, som I får rig mulighed for at blive klogere på. Turen går først mod Aristoteles interaktive, historiske park, som ligger ved byen Stageira, der er en nyere by, som er opkaldt efter Aristoteles fødeby, der ligger 25 km fra parken. Efter at have set på nogle af Aristoteles’ teorier og testet nogle af dem af, går turen videre til én af de græske landsbyer. Byen hedder Arnea og er en rigtig traditionel lille bjergby, hvor man kommer endnu tættere på det lokale liv. Man vil støde på både oliven i flere forskellige afskygninger, en kirke fuld af historie og de lækreste honninger, hvilket byen er særligt kendt for. Derefter går turen til en dejlig restaurant lidt uden for byen, hvor vi nyder en god græsk frokost. Husk at medbringe lidt kontanter til at købe drikkevarer. Dagens sidste stop bliver det serbiske kloster, som er en efterligning af det serbiske kloster inde på Mount Athos. Derfor er dette kloster det tætteste mange af os kommer på selve Mount Athos. Her er der også mulighed for at købe lidt souvenirs med hjem.

Byvandring & græsk middag

Primo Tours elsker hygge, og vi elsker også at give vores gæster den bedste start på ferien! Derfor vil vi gerne invitere jer med på vores skønne middag. Vi har skabt den perfekte kombination af græsk kultur og lækre smagsoplevelser med en byvandring gennem fiskerbyen, Nea Roda, og en lækker aftensmad i godt selskab på en autentisk, græsk restaurant. Vi starter aftenen sammen ved udkanten af den charmerende havneby by, Nea Roda, hvor vi vil bevæge os rundt og gå på opdagelse i byen, mens I lytter til spændende historier og sjove fakta fra jeres rejseledere. Under aftensmaden har rejselederne sørget for lidt underholdning til jer, alt imens kokken tilbereder de traditionelle, græske retter, som kan spores langt tilbage i de græske familieopskrifter. Transporten til og fra Nea Roda er inkluderet i prisen.

Mount Athos Bådtur

Noget af det, som Athos-halvøen er absolut mest kendt for, er det hellige bjerg Mount Athos, som ligger i et lukket område. Herinde har grækerne opbygget deres eget samfund, hvor der ligger intet mindre end 20 klostre, hvoraf nogle af dem har fået sig en plads på UNESCO’s verdensarvsliste. Området er i meget høj grad præget af den græsk-ortodokse tro, så det er for det første forbudt for kvinder, og for det andet skal der søges visum omkring et halvt år i forvejen for at komme ind og se de hellige klostre. Derfor har vi arrangeret, at vi kommer ud på en bådtur og ser nogle af de smukke klostre fra havsiden. Vi vil undervejs fortælle meget mere om det hellige område og kulturen, som finder sted blandt munkene, der lever på Mount Athos. Det er en skøn og forfriskende formiddagstur, og vi er hjemme igen til sen frokost. Undervejs vil det være muligt at købe kolde drikkevarer på båden.