Maldiverne

Paradis på jord med kridhvide sandstrande og azurblåt vand

Maldiverne kan ikke beskrives - Maldiverne skal opleves!
  • 30 grader i gennemsnit året rundt – både luft og vand
  • Fantastisk farverigt liv under havets overflade
  • Et ferieparadis, perfekt til afslapning og aktiviteter

Info om Maldiverne

Dette smukke barfodsmekka er det tætteste man kommer på ægte bounty-idyl! Maldiverne kendetegner sig ved de smukkeste og kridhvide sandstrande, omgivet af pool-lignende azurblå laguner. De fleste øer har deres eget koralrev, som omkranser lagunen, og her findes en endnu mere magisk verden under vandet, med millioner af farvestrålende fisk i alle størrelser.

Læs mere

Oplev mere af verden

Du er ikke alene, når du rejser "På egen hånd".

Før afrejsen sørger vi for alt det praktiske med fly, hotel osv.

Under rejsen har du adgang til vores servicetelefon. Der er dog ingen danske rejseledere på vores oversøiske rejsemål - heraf navnet "På egen hånd". Læs mere her.

Det Maldiviske Køkken

På Maldiverne vil I opleve, at det maldiviske køkken er en smagsoplevelse ud over det sædvandlige.

De gør meget ud af deres mad, og det er ofte inspireret fra de omkringliggende lande. Det kan være retter fra Sri Lanka, Afrika, Kina og særligt Indien har en helt speciel rolle på det maldiviske menukort. Meget af den Maldiviske madlavning er nemlig inspireret af indisk mad og derfor er maden godt krydret og ofte meget stærk. Det betyder ikke at alt mad er stærkt, for der tages hensyn til alle gæster – også børnene. 

Den maldiviske favoritspise til morgenmad er Mas huni som er koldt tun, løg, kokosnød og chili blandet sammen og med brød til, det smager fantastisk og er ofte til morgenmadsbuffetten.

Til snacks, mellemmåltider eller forret spises ofte en blandet tallerken af forskelligt tilberedt fisk, lækre salater eller frugt.

Som hovedmenu serveres typisk suppe, karry-retter, vegetarretter, grillet fisk og dertil både ris, kartofler, salater og med diverse saucer og dressinger.

De eneste madvarer som Maldiverne før i tiden var selvforsynende med var kokosnødder, mango, papaja, ananas, fisk og andre af havets delikatesser. Derfor består en stor del af deres retter af fisk og skaldyr fra havet, samt frisk frugt. I dag er de fleste øer næsten selvforsynende, hvad der angår køkkenets ingredienser. Det er blevet muligt at dyrke køkkenhaver, grundet kompostering af alt madaffald, således de nu er ca. 80% selvforsynende. Midt på øerne er køkkenhaverne placeret, og her dyrkes alt hvad hjertet kan begære - alverdens salater, mandshøje basilikumbuske, spinat i mange farver, kæmpe bede med estragon, fennikel og citrongræs. Maldivernes klima og konstante (og høje) temperatur gør det muligt at høste mange gange om året.

Du kan se frem til at smage friske, lækre råvarer og retter inspireret af de mange lande omkring Maldiverne. Ofte er det så nydeligt præsenteret at man får lyst til at smage lidt af det hele.