Luk besked

Rejs trygt - din tryghed er vores højeste prioritet

Læs mere her

Maldiverne

Paradis på jord med de smukkeste kridhvide sandstrande og azurblå vand

Maldiverne kan næsten ikke beskrives med superlativer, da det skal opleves med egne øjne.
  • Et vaske ægte ferieparadis
  • 30 grader året rundt
  • Fantastiske koralrev i 30 grader varmt vand
Luk Vindue
Billede 1 af 14

Info om Maldiverne

Maldiverne er det tætteste du kommer på ægte paradis! Det smukke Ø-rige kendetegner sig ved de smukkeste og mest kridhvide sandstrande, omgivet af pool-lignende azurblå laguner.

Hver ø har sit eget koralrev, som omkranser lagunen. Her findes en enestående undersøisk verden med millioner af farvestrålende fisk i alle størrelser. Midt på øerne består floraen fortrinsvis af høje smukke kokospalmer og farvestrålende blomster.

Læs mere

Oplev mere af verden

Vælg en rejse på egen hånd og se frem til unikke ferieoplevelser. Læs mere her.

Det Maldiviske Køkken

På Maldiverne vil I opleve, at det maldiviske køkken er en smagsoplevelse ud over det sædvandlige.

De gør meget ud af deres mad, og det er ofte inspireret fra de omkringliggende lande. Det kan være retter fra Sri Lanka, Afrika, Kina og særligt Indien har en helt speciel rolle på det maldiviske menukort. Meget af den Maldiviske madlavning er nemlig inspireret af indisk mad og derfor er maden godt krydret og ofte meget stærk.

Den maldiviske favoritspise til morgenmad er Mas huni som er koldt tun, løg, kokosnød og chili blandet sammen og med brød til, det smager fantastisk og er ofte til morgenmadsbuffetten.

Til snacks, mellemmåltider eller forret spises ofte en blandet tallerken af forskelligt tilberedt fisk.

Som hovedmenu serveres typisk suppe, karry-retter, vegetar-retter, syltede agurker og dertil en stærk sovs og med ris eller rosties til.

De eneste madvarer som Maldiverne før i tiden var selvforsynende med var kokosnødder, mango, papaja, ananas, fisk og andre af havets delikatesser. Derfor består en stor del af deres retter af fisk og skalddyr fra havet samt frugt. Men i dag er de fleste øer næsten selvforsynende, hvad der angår alt i køkkenet. Det er blevet dem muligt at dyrke køkkenhaver, grundet kompostering af alt madaffald er de nu 80% selvforsynende ved hjælp af gødning. De kan dyrke alt hvad hjertet kan begære - alverdens salater, mandshøje basilikumbuske, spinat i mange farver, kæmpe bede med estragon, fennikel og citrongræs der ud over anvendelsen i maden blev brugt til at parfumere linned og vådservietter og meget mere. Grundet de høje temperature er det muligt for dem at høste seks gange om året.

Af alle de lækre råvarer og inspirationer fra mange af Maldivernes nærlæggende lande, kan du godt se frem til at smage deres fantastiske mad.

GRATIS TRYGHEDSPAKKE
- på alle charterrejser til sommer 2021
Fri annullering og ombooking
helt frem til d. 30/11-2020
Læs mere om dine fordele her