Pythagorion / Mesokambos

Fakta

  • Pythagorion på græsk: Pytagoras
  • Skøn havnepromenade
  • Et utal af cafeer, barer og restauranter
  • Byen tilbyder et hav af antikke seværdigheder og museer

Skøn havnepromenade

Øens mest besøgte by pga. de smalle gader og gyder, brostensbelagte og ekstremt charmerende og hyggelige. Hovedgaden er proppet med butikker og forretninger, som har et imponerende udvalg af varer for selv den kræsne shopper. Den skønne havnepromenade er yderst populær med cafeer, barer og restauranter. Store og små lystyachter og fiskekuttere ligger side om side og atmosfæren er helt speciel.

Læs mere

FAKTA

Fakta

  • Pythagorion på græsk: Pytagoras
  • Skøn havnepromenade
  • Et utal af cafeer, barer og restauranter
  • Byen tilbyder et hav af antikke seværdigheder og museer
Ikon for vejrforhold Temperaturen er 17o Tjek vejret

Pythagorion

Pythagorion betyder på græsk Pytagoras, som var en stor filosof og mest kendt for læresætningen omkring en retviklet trekant: a² + b² = c². Han levede på Samos 582 fkr – 507 fkr. og har lagt navn til byen.

Pytagorien er øens mest besøgte by. Årsagen er såre enkel: alle gader og gyder er smalle, brostensbelagte og ekstremt charmerende og hyggelige og hovedgaden er spækket med butikker og forretninger, som har et imponerende udvalg af varer for selv den kræsne shopper.

Den skønne havnepromenade er yderst populær med et utal af cafeer, barer og fremragende restauranter. Store og små lystyachter og fiskekuttere ligger side om side og atmosfæren er helt speciel. En stor oplevelse for enhver turist i Pythagorion.

Der tilbydes et mangfoldigt udvalg af dansesteder og musikbarer for det unge og det mere modne publikum, og man må heller ikke snyde sig selv for et besøg på de mange antikke seværdigheder og museer, hvor man kan mærke historiens vingehus på Samos, helt tilbage til den antikke tidsalder.


Pythagorien er nærmest totalfredet, da man har fundet uvurderlige arkæologiske fund. Det forhindrer at byen vokser, og det er derfor ikke muligt at bygge hverken flere hoteller eller huse i Pythagorion.

I det hele taget er der langt mellem husene på øen. Årsagen er den, at den græsk ortodokse kirke ejer ca. 80 % af al jord, og da kirken ikke mangler penge, er der ikke udsigt til nye byer eller hotelområder eller en større udvidelse af de bestående.