Paleros

Oplev det autentiske Grækenland med smukke strande og uspolerede omgivelser

Info om Paleros

Paleros er en lille hyggelig ferieby med smukke strande og uspolerede omgivelser. Kort fortalt emmer området af ægte græsk charme, når det er bedst. Den lille ferieby er en perfekt kombination af ranke bjergkæder og azurblåt hav. 

Læs mere

Bjarkes favorit-hotel i Paleros:

Thalassa Hotel
m/Mini All Inclusive

Se hotellet her

PALEROS

Paleros er en lille hyggelig ferieby med smukke strande og uspolerede omgivelser. Kort fortalt emmer området af ægte græsk charme, når det er bedst. Den lille ferieby er en perfekt kombination af ranke bjergkæder og azurblåt hav. 

Direkte ud til kysten finder du den charmerende ferieby Paleros, som ligger på det græske fastland blot 30 km syd for Preveza lufthavn. Omkring den lille lystbådehavn og det lokale torv finder du byens centrum, som er det naturlige samlingspunkt for både lokale grækere og turister. Særligt i aftentimerne er spreder der sig en herlig sydlandsk stemning.

 

Oplev det autentiske Grækenland i Paleros

I Paleros finder du de perfekte rammer for en rigtig go’ ferieoplevelse for både familier og par - omend du søger en afslappende daseferie ved områdets eventyrlige strande eller oplevelsesrige seværdigheder, hvor du kan tage med vores danske rejseledere på udflugter. Vi kan også varmt anbefale at man lejer en bil i løbet af sin ferie og kører på opdagelse på det græske fastland på egen hånd, da der er masser at opleve. Der findes ingen lokalbusser i området.

Turismen er så småt begyndt at blomstre i Paleros, men den græske charme og det lokale liv er stadig det som karakteriserer byen bedst. Et besøg i Paleros er en unik mulighed for at opleve det autentiske Grækenland, som du ikke finder på andre mere besøgte charterrejsemål.

På det græske fastland vil du kunne opleve enestående natur og kendte kulturelle perler, som har præget historien og den græske mytologi igennem mange år. Tag f.eks. på en bådtur og oplev de smukke omgivelser fra kystsiden, samt de mange enestående seværdigheder og områdets spændende kulturhistorie.

Det smukke område ved Paleros er præget af smukke, sølvgrønne olivenlunde, vinmarker, pinjetræer og høje bjerge, der alt sammen bidrager til de maleriske omgivelser, som vi kender det bedst. Her er fantastiske muligheder for at opleve det ægte Grækenland på egen hånd.

 

Strande ved Paleros

Strandpromenaden i Paleros er byens centrum, og her finder man de hyggelige, lokale restauranter, tavernaer, barer og enkelte butikker.

I området findes flere flotte strande, som er ideelle for både børn og voksne. Stranden i centrum af Paleros er lavvandet med større og mindre sten, der giver havet sin smukke azurblå farve. Ved stranden langs havnepromenaden, finder man et fint udvalg af restauranter og fortovscaféer. Hvis man bevæger sig lidt væk fra stranden, vil du finde diverse souvenirbutikker, som har alt man skal bruge for at få en hyggelig dag ved stranden.

Tager du ud af byen findes der ligeledes flere hyggelige strande nær Paleros, som bestemt er et besøg værd. Her kan Potamaki Beach blandt andet nævnes. Den er beliggende kun omkring 3 km nord for centrum af Paleros. Potamaki Beach er en 2 km lang familievenlig sandstrand, som er særlig velegnet til børn, da vandet er lavt og bliver gradvis dybere. Her findes desuden caféer, udlejning af liggestole og parasoller.

Begiver du dig længere mod vest finder du stranden Varko Beach, som er en af de smukkeste strande i området. Denne strand ligger ca. 10 km fra Paleros og er et oplagt sted at besøge, hvis du ønsker at udforske området på egen hånd. Varko Beach er kendt af de lokale som Paleros’ perle, der med sin majestætiske udsigt, rolige atmosfære og krystalklare vand indbyder til en afslappende dag ved vandet.

 

Vejret i Paleros:

Maj

Vejret i Paleros i maj er dejlig lunt og minder om den danske sommer - det er derfor en god idé at have en trøje med til om aftenen. Her ligger temperaturen på alt mellem 20 og 25 grader, og der er det er derfor hverken for varmt eller for koldt og en perfekt mulighed for at kombinere solferien med sightseeing.

Juni-august

Rejser du i sommermånederne, fra juni til september, er du næsten altid sikret en varm badeferie. Her er gennemsnitstemperaturen omkring 30 grader, og man kan forvente mange dage med temperaturer herover. Nætterne vil også oftest ligge på omkring de 20 grader.

September-oktober

Hvis du fortrækker lidt mildere temperaturer, kan vi anbefale dig at rejse i slutningen af september og starten af oktober. Her er temperaturen mellem 20-25 grader som i foråret, men havet er dejlig lunt fra sommerens varme timer.

 

Praktisk information om Paleros:

Apoteker i Paleros:

Er alle mærket med et grønt eller rødt kors og kaldes på græsk ”farmakion”.

Aviser:

I nogle kiosker er der mulighed for at købe danske aviser (kun i højsæsonen)
Større internationale aviser kan købes flere steder.

Badning i Paleros:

Flagsystem (grønt flag = tilladt, gult flag = advarsel, rødt flag = forbudt).

Betaling:

Der findes døgnåbne hæveautomater til VISA- og Mastercard
Der betales med Euro, 1 Euro er ca. 7,5 kr.

Billeje i Paleros:

Billeje kan varmt anbefales i Paleros.
Bilen kan lejes til fordelagtige priser gennem Primo Tours.
Sikkerhedssele er påbudt og om dagen køres med slukket lys.
Parkér aldrig ved gul fortovskant og ved blå skal man regne med parkering mod gebyr.

Busser i Paleros:

Der kører ingen offentlige busser i Paleros.

Cykelleje i Paleros:

Der er mulighed for at leje cykel i Paleros.

Drikkevand:

Det anbefales at holde sig til drikkevand på flaske.
Almindeligt mineralvand kaldes ”nero” på græsk.

Drikkepenge:

Drikkepenge er normalt inkluderet i regningen, men det er alligevel normalt at lægge ca. 10% oveni, hvis man synes godt om servicen.
Man giver typisk rengøringsdamer og buschauffører drikkepenge

Elektricitet:

230V - som i Danmark 

Kaffe:

Kaffen i Paleros serveres på mange forskellige måder:
Gliko: Stærk og sød
Matrio: Middelstærk og let sødet
Sketo: Stærk og usødet
Nescafé: Serveres med et koldt glas vand
Frappe: Iskaffe til varme dage

Politi:

For politi ringes 100
For ambulance ringes 166
For alarmcentral ringes 112
For brand ringes 199
Kontakt altid Primo Tours rejseledere, hvis du har brug for hjælp

Sprog:

I Paleros tales der græsk.
De fleste taler fint engelsk

Taxi i Paleros:

Taxierne køre ofte efter taxameter, men det er en god idé at aftale en fast pris
Alle taxier er hvide og blå
Det er en god idé at bede receptionen ringe efter en taxi

Telefon:

Ved opkald til Danmark tastes 00 45 foran nummeret
Ved opkald fra Danmark til Grækenland tastes 00 30 foran nummeret

Tidsforskel:

I Paleros er der en tidsforskel på en time
Kl. 12.00 i Danmark er klokken 13.00 i Paleros

Åbningstider:

Normalt er butikkerne åbnet fra kl. 9.00 – 14.00 og fra kl. 18.00 – 21.00.
På søndage er det meste lukket.
Åbningstiderne kan variere i de forskellige ferieområder.