Store messerabatter! Bestil årets ferie nu! Se udvalget af ferier her.

Kythira

En ukendt perle i det græske øhav med en fantastisk betagende natur og krystalblåt hav

Fakta

  • Kythira har et areal på ca. 280 km²
  • Den største by er Potamos
  • På hele øen bor der ca. 3500
  • Kythira består af mange små byer
  • Mange mener at Kythira var Aphrodite’s fødested

Info om Kythira

Kythira en lille perle af en græsk ø, beliggende syd for den store halvø Peloponnes. Kythira er ikke kendt af mange som turistmål, men vi er alligevel sikre på, at du vil nyde denne helt særlige ø, der på samme tid giver både privatliv, en afslappet atmosfære, og oplevelser ud over det sædvanlige.
Khytira menes at være fødested for den græske gudinde Aphrodite.

Læs mere

FAKTA

Fakta

  • Kythira har et areal på ca. 280 km²
  • Den største by er Potamos
  • På hele øen bor der ca. 3500
  • Kythira består af mange små byer
  • Mange mener at Kythira var Aphrodite’s fødested
Ikon for vejrforhold Temperaturen er 15o Tjek vejret

Grækenland - Kythira

Udflugter Kythira

Nedenstående er et udvalg af mulige udflugter på Kythira.

Udflugtsprogram, indhold og priser kan ændre sig i løbet af sæsonen. Kig i informationsmappen på hotellet, det modtagede velkomstmateriale ved ankomst eller spørg din guide for opdaterede informationer om afgange, tider, priser og betingelser. Alle udflugter er mod gebyr, og nogle udflugter kan være på egen hånd uden dansk rejseleder. Alle udflugter er betinget af vejrmæssige forhold og tilslutning.

Kretas vestlige perler

Tag med på en hyggelig dagstur ud til nogle af Kretas vestlige perler, der er fuld af spændende historier og smagfulde oplevelser. Her får man rig mulighed for at komme helt ud i de små landsbyer og se på noget af det, som grækerne rigtig værner om. Vi starter derfor ud med at besøge det lokale Gonias Kloster i Kolimbari, som emmer af spændende historie fra dengang tyrkerne hærgede øen. Derefter kører vi til den græske olivengård, Biolea, hvor nogle af Europas bedste økologiske olivenolier produceres, på den helt gammeldags metode. Her vil der selvfølgelig være mulighed for at købe nogle af de gyldne dråber med hjem i rygsækken. Efter lidt historie om den ægte olivenolie, kører vi videre til verdens ældste oliventræ, hvor man kan få taget dagens flotte billeder og købe en lille forfriskning. Vi slutter dagen af med en lille rundvisning på det lokale ølbryggeri, Charma, hvor vi til slut får fornøjelsen af at smage på 4 af deres specialøl og nyde de smukke omgivelser. OBS: Indgang til klosteret er eksklusiv i prisen (3€) - her skal man have dækket skuldre, bryst og knæ. OBS: Den 15/8 er det Jomfru Marias navnedag og derfor vil det ikke være muligt at besøge Gonias Klosteret og vi køre derfor i stedet forbi den flotte Spilia grotte.

Det Kretensiske liv - Helt tæt på

Kreta byder på mange små, gemte skatte, som I nu har mulighed for at opleve. På denne udflugt vil vi vise jer nogle af de steder, som vi mener er værd at skrive hjem om. Her kommer vi helt tæt på de lokale og den græske kultur. Vi besøger først en lokal og enestående kunsthåndværker landsby, hvor I har mulighed for, at købe lidt lokalproducerede souvenirs med hjem. Herefter kører vi til Koumos, som er en lille fin og ikke mindst unik stenlandsby, som er bygget med ren håndkræft igennem mere end 15 år. Kournas søens klare vand er næste stop, hvor naturen er helt enestående. Her har man mulighed for at nyde omgivelserne fra enten søbredden eller fra en af de mange cykelbåde. Inden frokost besøger vi bjerglandsbyen Argyroupolis og møder Avokadokongen. Til slut spiser vi en skøn frokost ved byens magiske vandfald. OBS: Turen er eksklusiv frokost. Her skal medbringes 12€ i kontant på bussen.

Bådtur

Tag med på vores hyggelige bådtur. Vi skal bade, snorkle i det lækre, krystalklare vand og nyde den smukke Chania-kyst fra havsiden. På udflugten sejler vi tæt på den majestætiske og fredede “Agii Theodori-ø”. Her bor den sjældne type ged,“Kri-Kri-geden”. Vi har desuden to badestop på vores tur, hvor det er muligt at snorkle blandt fisk samt at se et nedsunket bombefly fra 2. verdenskrig. Svømmefødder, dykkerbriller og snorkel kan lånes helt gratis på båden. Turen er med en dansktalende rejseleder, som fortæller gode historier. Udflugten er ca. 2,5-3 timer lang, og det er muligt at købe drikkevarer ombord med kontanter. OBS: Transport til og fra bådehavnen står man selv for.

Byvandring i Chania

Når man rejser til Kreta på ferie, må man endelig ikke snyde sig selv for at opleve Kretas anden største by. Ikke langt fra alle vores hoteller ligger nemlig den charmerende by, Chania, som er en fantastisk flot og yderst interessant by. Derfor håber vi, at I vil besøge byen og opleve de mange gemte, kendte seværdigheder, som byen gemmer på. Kom med på vores byvandring, hvor vi både kommer rundt i de kendte og ukendte kroge af byen. Vi hører om de lokale anekdoter om byens skabelse, og får fornemmelsen af, hvad du ikke må gå glip af. Vi mødes på midten af 1866-pladsen, hvor rejselederen samt den lokale guide vil byde dig velkommen. Det er muligt at hoppe på en bybus mod Chania fra dit nærmeste busstoppested, og stå af ved den store busstoppeplads, som også er endestationen. Herefter skal du blot 50 meter mod højre, og så vil du finde 1866-pladsen. Her starter vores ca. 2 timers tur rundt i feriebyen. Efter byvandringen er der rig mulighed for at nyde en dejlig aftensmad på en af de mange, lækre restauranter langs havnen eller inde i de små smalle gader.

Samaria kløften

Tag med på udflugt gennem Europas længste kløft: “Samaria Kløften”. Dagen byder på imponerende natur og spektakulære udsigtspunkter. På vores 16 kilometer lange vandretur passerer vi blandt andet “Jernporten”, som er en 3 meter bred og 100 meter høj passage. Samaria Kløften er enestående og et særdeles populært udflugtsmål - flere turister rejser til Kreta udelukkende for at vandre kløften. Udflugten er en heldagsudflugt med stort “H”. Vi tager afsted før solen står op og er tilbage på hotellerne igen ved ca. 20.30 tiden. På turen til Samaria Kløftens indgang holder vi et morgenmadsstop, hvor det er muligt at købe eller nyde medbragt mad.  Vi gør opmærksom på, at turen er meget fysisk krævende. Terrænet er ujævnt, og underlaget er skiftende. Indgangen til kløften er i ca. 1.250 højdemeter. Det vil sige, at turen er nedadgående mod den lille hyggelige by, Agia Roumeli, som vi efter kløftens slutning skal sejle fra med en færge. Udflugten anbefales ikke til gæster med diverse skavanker, som forårsager risici ved deltagelse. I forbindelse med tilmelding til udflugten skal der underskrives en udflugtserklæring.  Turen er i selskab med flere dansktalende rejseledere, som hjælper med sikkerheden i kløften og agerer som for- og bagtrop. Vi glæder os til en fantastisk udflugtsdag gennem Kretas smukkeste national park. OBS. Praktisk fodtøj er påkrævet.