Sivota

Sivota "Det Græske Caribien" er en lille charmerende kyst- og ferieby med virkelig hyggelig havnepromenade med barer, restauranter og souvenirbutikker

Sivota byder på autentiske græske oplevelser og betagende omgivelser.
  • Hyggelig havnepromenade omgivet af smukke, grønne øer
  • Krystalklart vand med gode muligheder for snorkling
  • Græsk lokalmiljø

Info om Sivota

Sivota er en lille charmerende kyst- og ferieby med virkelig hyggelig havnepromenade med barer, restauranter og souvenirbutikker. Området omkring Sivota byder på smuk natur med grønne bjerge og et væld af vidunderlige små øer, som bedst opleves af vandvejen i båd. Man skal ikke bevæge sig langt væk fra feriebyen, før man møder den ægte græske charme, primitive landsbyer og uberørt natur og stor gæstfrihed. Gå ikke glip af en fantastisk ferieoplevelse i Sivota!

Læs mere

FAKTA

Sivota byder på autentiske græske oplevelser og betagende omgivelser.

  • Hyggelig havnepromenade omgivet af smukke, grønne øer
  • Krystalklart vand med gode muligheder for snorkling
  • Græsk lokalmiljø
Ikon for vejrforhold Temperaturen er 15o Tjek vejret

Grækenland - Sivota

Udflugter Sivota

Nedenstående er et udvalg af mulige udflugter i Sivota. Udflugtsprogram, indhold og priser kan ændre sig i løbet af sæsonen.

Kig i informationsmappen på hotellet, i dit velkomstmaterialet eller spørg din rejseleder for opdaterede informationer om afgange, tider, priser og betingelser. Alle udflugter er mod gebyr, og nogle udflugter kan være uden dansk rejseleder. Alle udflugter er betinget af vejrmæssige forhold og tilslutning.

Parga By Night

Ikke langt fra Sivota, på Grækenlands vestkyst, ligger byen Parga. Omgivet af pinje- og oliventræer smyger de små huse sig op langs bjergsiden i en blød runding, alt imens byen summer af liv og hygge. Ved ankomst til Parga, går vi samlet langs havnepromenaden. Blandt de skæve gader ligger det lille autentiske olivenoliemuseum, Paragaea, som tager os med tilbage i tiden. Her udvandt man før i tiden olivenolie med håndkraft og remedier, der stadig den dag i dag er bevaret. Vi får herefter mulighed for at smage på de forskellige olivenolier, tapenader og olivendressinger - alt sammen produceret af selv samme familie. Hvis der er åben til den velbevarede borgruinen, tager vi gåturen op til toppen af bakken med fantastisk udsigt over byen og det Ioniske øhav. Her er der rig mulighed for at tage det perfekte feriebillede, og gå på opdagelse i den forhistoriske stortid. Borgen blev bygget i det 11. århundrede, og blev i sin tid brugt til at beskytte byen mod pirater og tyrkere fra både fastlandet og havet. Efter et historisk indblik, er der tid på egen hånd til at udforske Pargas autentiske omgivelser, med mange små hyggelige gader, butikker og især de græske tavernaer, der serverer lokale specialiteter, som man kan nyde inden turen går tilbage til Sivota. Husk: Kamera, en trøje til aftentimerne, gode sko og eventuelt kontanter til museet. Vær opmærksom på at entrebilletten på 4€ til olivenoliemuseet, samt middag ikke er inkluderet.

I Grækernes Fodspor

Lad den autentiske stemning af de små labyrintgader og den lokale havnepromenade danne rammen for en hyggelig og kulinarisk gåtur i selskab med andre rejsende og din rejseleder. Dagen indledes med en gåtur gennem Sivota by, hvor vi bliver mødt af de lokale barer, tavernaer samt byens kirke, Ekklisioa. Stemningen i byen oser af det traditionelle græske og mændene sidder og hygger sig ved en ”kafenion” og en ouzo i hånden. Vi træder et skridt tilbage i tiden, tilbage i grækernes fodspor, hvor grusvejen leder os op af den snoede og lokale bydel, som vælter i unikke udsigtspunkter over Sivota by, det Ioniske Øhav, udsigt til Korfu, Paxos, Sivota by og generelt den enestående natur, som Epirus regionen byder på. Turen leder os forbi det lokale landbrug, hvor vi vil møde får, geder og køer på vejen og derved kommer vi helt tæt på det lokale samfund i bjergene. Vi gør opmærksom på, at turen er ikke for gangbesværede.

Solnedgang Til Søs

Den smukkeste solnedgang findes lige her i Sivota, og den bedste måde at opleve himlens rødglødende farver på, er fra en lille græsk båd. Vi sejler derfor ud fra havnen i Sivota og oplever ”Det Græske Caribien” i aftentimerne, mens bølgebrusen klukker mod båden. Her nyder vi byens lys, der kaster sig mod det blanke vand med bjergene i baggrunden. Aftenen vil stå i romantikkens tegn blandt de små naturskønne øer, mens solens lune farver kærtegner himlen, og solen stille daler ned i horisonten. Der vil blive serveret vin og en lille snack på turen. Vær opmærksom på, at der ikke er toiletter ombord på båden, og at børneprisen er til og med 5 år på denne udflugt. Husk: Kamera, eventuelt en varm trøje og højt humør.

En Lille Søforklaring

Sivota har tidligere været besat af flere folkefærd, heriblandt tyrkerne, venezianerne og albanerne. Især tyrkerne har sat sit præg på området og øen Mavro Ovos - bedre kendt som ”Black Mountain” - har fået sit navn fra den tyrkiske periode. Både tyrkerne og albanerne har endda ændret navnet på Sivota over en længere periode, inden landsbyen fik sit oprindelige navn tilbage. Havet omkring Sivota er præget af det mest krystalklare vand i området, hvor du hurtigt vil opdage hvorfor det kaldes ”Det Græske Caribien”. På turen får vi en spektakulær udsigt til de mange smukke øer i det Ioniske øhav. Undervejs vil vi komme forbi flere idylliske strande, heriblandt den eftertragtede strand Pisina, kaldet ”Den Blå Lagune”. På denne strand har du mulighed for at stige af båden og tilbringe et par timer med gode muligheder for snorkling. Hvis I vælger at stå af båden, vil den sætte Jer af ca. 1 meter ude i vandkanten. Sejlturen tager cirka 1 time, hvor man har mulighed for at stige af ved ”Den Blå Lagune”, og blive samlet op af båden igen senere. Husk: Kamera, solcreme, eventuelt badetøj, håndklæde og vand, hvis du ønsker at blive på stranden ved ”Den Blå Lagune”. OBS. Der er ikke toiletter ombord på båden.

Meteora og Metsovo

Meteoras første munke ankom tilbage i 1400-tallet, hvor de etablerede et helt klosterfællesskab på toppen af kæmpe klippesøjler. De gjorde det ikke fordi det var let, men fordi det var svært – næsten umuligt. Munkene lykkedes med denne store præstation gennem deres stærke tro. En tur til Meteora byder på den unikke oplevelse af naturens storhed, i forbindelse med historie, arkitektur og menneskets evige ønske om at forbinde sig med det guddommelige. Fra de tidlige kristne tider blev Meteoras lodrette klipper betragtet som det perfekte sted at opnå absolut isolation for at opdage fred og harmoni. Meteora, der er på UNESCOs verdensarvsliste, er et inspirerende og sensationelt område af overvældende klippeformationer, men man må også forvente, at denne tur er meget mere end blot at besøge et udsøgt landskab – det er en pilgrimsrejse til et helligt sted for alle kristne rundt omkring i verden, hvor der også vil være tid på egen hånd til at udforske dette hellige sted. Efterfølgende tager vi ned i byen Kalambaka, hvor man kan smage de lokale specialiteter og nyde klippesøjlerne fra en anden vinkel. Til sidst slutter vi af i den græske skiby, Kalambaka. Vær opmærksom på at prisen er eksklusiv frokost i Kalambaka samt entré til klosteret, som er 3€. Husk: Kamera, snacks, vand og tøj til at dække skuldrer og knæ (kvinder skal have nederdel/skørt på til at dække knæ, da det stadig er et aktivt kloster).

Smagen af Sivota

Når man besøger Sivota, må man uden tvivl komme ned og opleve byen, og den fantastiske og autentiske stemning, der spreder sig ud på aftentimerne. Som ramme for denne aften, har vi valgt en lokal restaurant, hvor vi skal spise et autentisk og traditionelt græsk måltid og hygge os sammen på bedste vis! Denne aften vil være præget af hygge og muligheden for at lære sine medrejsende og rejselederne bedre at kende. Og hvis I er heldige, kan det være, at der kommer lidt god underholdning fra Jeres rejseledere. Vi håber på at se Jer til at rigtig hyggelig aften, her i det græske! Vær opmærksom på, at prisen er eksklusiv drikkevarer.