Sivota

Sivota "Det Græske Caribien" er en lille charmerende kyst- og ferieby med virkelig hyggelig havnepromenade med barer, restauranter og souvenirbutikker

Sivota byder på autentiske græske oplevelser og betagende omgivelser.
 • Hyggelig havnepromenade omgivet af smukke, grønne øer
 • Krystalklart vand med gode muligheder for snorkling
 • Græsk lokalmiljø
Luk Vindue
Billede 1 af 61

Info om Sivota

Sivota er en lille charmerende kyst- og ferieby med virkelig hyggelig havnepromenade med barer, restauranter og souvenirbutikker. Området omkring Sivota byder på smuk natur med grønne bjerge og et væld af vidunderlige små øer, som bedst opleves af vandvejen i båd. Man skal ikke bevæge sig langt væk fra feriebyen, før man møder den ægte græske charme, primitive landsbyer og uberørt natur og stor gæstfrihed. Gå ikke glip af en fantastisk ferieoplevelse i Sivota!

Læs mere
Gæsternes vurdering 4.5 ud af 5
 • Indkvartering
 • Rejseledere
 • Serviceoplevelse
 • Totaloplevelse
Se rejsetips

Grækenland - Sivota

Udflugter Sivota

Nedenstående er et udvalg af mulige udflugter i Sivota. Udflugtsprogram, indhold og priser kan ændre sig i løbet af sæsonen.

Kig i informationsmappen på hotellet, i dit velkomstmaterialet eller spørg din rejseleder for opdaterede informationer om afgange, tider, priser og betingelser. Alle udflugter er mod gebyr, og nogle udflugter kan være uden dansk rejseleder. Alle udflugter er betinget af vejrmæssige forhold og tilslutning.

Dag Udflugt Kort beskrivelse Priser i EURO
Lørdag klokken 18:45 Autentiske Sivota m/velkomstmiddag Voksen €21 / Børn (2-12 år) €16
Søndag klokken 09:45 En lille søforklaring Voksen €10 / Børn (2-12 år) gratis
Vikos Gorge og Zagoria Voksen
Søndag klokken 19:15 Solnedgang til søs Voksen €25 / Børn (0-12 år) €13
Mandag klokken 16:00 Parga By Night Voksen €25 / Børn (2-12 år) €13
Tirsdag klokken 09:00 Floden til Hades Voksen €35 / Børn (2-12 år) €18
Onsdag klokken 08:45 Paxos & Antipaxos Voksen €40 / Børn (2-12 år) €40
Torsdag klokken 07:00 Korfu Voksen €57 / Børn (2-12 år) €29
Udflugtsdag Lørdag klokken 18:45

Autentiske Sivota m/velkomstmiddag

Autentiske Sivota m/velkomstmiddag

Sivota er en ældre landsby, som efterhånden er begyndt at åbne mere op for turismen. Dog har byen stadig bevaret den autentiske stemning. Turen går rundt i landsbyens labyrintgader, hvor vi ser de forskellige barer, tavernaer samt byens kirke, Ekklisioa. Stemningen i landsbyen er traditionel græsk, og man møder ofte de lokale mænd på barerne med en ouzo i hånden.

Vi runder gåturen af ved Petros og Vivi, der sammen har én af vores yndlingsrestauranter, der er beliggende direkte ved den lokale havnepromenade. Denne aften vil være præget af traditionelle specialiteter for enhver smag, hvor vi får muligheden for at lære hinanden bedre at kende, som aftenen skrider frem. Her venter dig en autentisk kulinarisk oplevelse, der er en perfekte indledning til din ferie her i Sivota. Vi håber på at se dig til at rigtig hyggelig aften, her i det græske!

Priser i EURO: Voksen €21 / Børn (2-12 år) €16
Huskeliste
 • Kamera
 • God appetit
 • Godt humør
Udflugtsdag Søndag klokken 09:45

En lille søforklaring

En lille søforklaring

Sivota har tidligere været besat af flere folkefærd, heriblandt tyrkerne, venezianerne og albanerne. Især tyrkerne har sat sig præg på området og især ved øen Mavro Ovos, bedre kendt som ”Black Mountain”, som har fået sit navn fra den tyrkiske periode. Både tyrkerne og albanerne har endda ændret navnet på Sivota over en længere periode inden landsbyen fik sit oprindelige navn tilbage.

Havet omkring Sivota er præget af det mest krystalklare vand i området, hvor du hurtigt vil opdage hvorfor det kaldes ”Det Græske Caribien”. På turen får vi en spektakulær udsigt til de mange smukke øer i det Ioniske øhav. Undervejs vil vi komme forbi flere idylliske strande heriblandt den eftertragtede strand Pisina, kaldet ”Den Blå Lagune”. På denne strand har du mulighed for at stige af båden, og tilbringe et par timer med gode muligheder for snorkling.

Sejlturen tager cirka 1 time, hvor man har mulighed for at stige af ved ”Den Blå Lagune”, og blive samlet op af båden igen senere.

Priser i EURO: Voksen €10 / Børn (2-12 år) gratis
Huskeliste
 • Kamera
 • Solcreme
 • Eventuelt badetøj
 • Håndklæde
 • Vand

Vikos Gorge og Zagoria

Vikos Gorge og Zagoria

Tag med på en spændende heldagsudflugt til Grækenlands indland, hvor vi kører gennem mægtige naturområder og smukke landsbyer.

Vi starter dagen med at køre til det betagende område i Zagoria, som er et kompleks af 45 små landsbyer, på bjergsiden Pindos.  

Vores første stop på turen er en af de mest karakteristiske broer lavet af sten i området. Derefter forlader vi broen og går til landsbyen Vitsa, hvor vi stopper for at tage billeder og nyde den smukke omgivende udsigt. Endelig når vi vores vigtigste stop, landsbyen Monodendri. Som er en af de største landsbyer i området. Der vil vi blive guidet gennem de smalle stengader, indtil vi når klosteret Agia Paraskevi. Her nåes udsigtspunktet hvor vi nyder den betagende udsigt over slugten! En af de dybeste kløfter i verden! Kløften i Vikos.

Vi har tid nok til billeder og tid til at komme tilbage til landsbyen, hvor vores værtinder Olga og Efthalia, vil forberede en forfriskende græsk salat, tzatziki og selvfølgelig den traditionelle, super velsmagende lokaltærte!

Efter at have slappet af, tager vi til Ioannina i en time ved siden af søen Pamvotis. Hvor der vil være tid på egen hånd, inden vi omkring kl 17.00 vender snuden hjem mod Sivota. 

Priser i EURO: Voksen
Huskeliste
 • Gode lukkede sko
 • Vand
 • Kamera
 • Solcreme
 • Hvis i ønsker at kigge ind i det gamle kloster skal I have tøj på, som dækker skuldre og knæ.
Udflugtsdag Søndag klokken 19:15

Solnedgang til søs

Den smukkeste solnedgang findes lige her i Sivota, og den bedste måde at opleve himlens rødglødende farver er fra en lille græsk båd. Vi sejler derfor ud fra havnen i Sivota og oplever ”Det Græske Caribien” i aftentimerne, mens bølgerne klukker mod båden. Her nyder vi byens lys, der kaster sig mod det blanke vand med bjergene i baggrunden. Aftenen vil stå i romantikkens tegn blandt de små naturskønne øer, mens solens lune farver kærtegner himlen, mens den stille daler ned bag horisonten. Der vil blive serveret vin og en lille snack på turen.
Vær opmærksom på at der ikke er toiletter ombord på båden.

Priser i EURO: Voksen €25 / Børn (0-12 år) €13
Huskeliste
 • En varm trøje
 • Kamera
Udflugtsdag Mandag klokken 16:00

Parga By Night

Ikke langt fra Sivota på Grækenlands vestkyst ligger byen Parga. Omgivet af pinje- og oliventræer smyger de små huse sig op langs bjergsiden i en blød runding, alt imens byen summer af liv og hygge. Ved ankomst til Parga, går vi samlet langs havnepromenaden. Blandt de skæve gader ligger det lille autentiske olivenoliemuseum, Paragaea, som tager dig med tilbage i tiden. Her udvandt man før i tiden olivenolie med håndkraft og remedier, der stadig den dag i dag er bevaret. Du får herefter mulighed for at smage på de forskellige olivenolier, tapanader og olivendressinger - alt sammen produceret af selvsamme familie

Vi tager gåturen op til den velbevarede borgruin, som vi finder på toppen af ​​en bakke med fantastisk udsigt over byen og det Ioniske øhav. Her er rig mulighed for at tage det perfekte billede og gå på opdagelse i den forhistoriske stortid. Borgen blev bygget i det 11. århundrede, og blev i sin tid brugt til at beskytte byen mod pirater og tyrkere fra både fastlandet og havet.

Efter et historisk indblik, er der tid på egen hånd til at udforske Pargas autentiske omgivelser med mange små hyggelige gader, butikker og græske tavernaer, inden turen går tilbage til lille Sivota.

Turen er eksklusiv aftensmad og entré til olivenolie museet (€4)

Priser i EURO: Voksen €25 / Børn (2-12 år) €13
Huskeliste
 • Kamera
 • Trøje til aftentimerne
 • Gode sko
 • Eventuelt kontanter til museet
Udflugtsdag Tirsdag klokken 09:00

Floden til Hades

For længe siden troede indbyggerne i Grækenland, at verden blev regeret af en gruppe guder og helte. Gudernes konge var Zeus som herskede over himlen og alle himlens fjerne regioner. Dertil var han moralens vogter og garant for retfærdighed for både mennesker og guder. Hans bror Hades derimod herskede over Tartaros, den mørke underverden under jorden, hvor han stod til dom over de dødes sjæle og vogtede de fanger, som Zeus havde dømt til evig straf. Floden vi skal besøge, siges at være de dødes passage til Tartaros og videre ned til Hades.

Det er igennem tiden blevet en meget populær aktivitet at vandre op ad floden igennem det krystalklare vand i den lune sommervarme. Floden er omgivet af høje klippesider og små piblende bjergkilder, som er den rene terapi. For nogle vil sten og strøm være en udfordring, men samtidig også give blod på tanden til at fortsætte og drive med strømmen tilbage. Floden byder også på andre aktiviteter såsom en tur på hesteryg eller en paddel-tur igennem floden. Denne udflugt er oplagt til alle naturelskere!


Turen er eksklusiv frokost og aktiviteter ved floden

Priser i EURO: Voksen €35 / Børn (2-12 år) €18
Huskeliste
 • Solcreme
 • Badetøj 
 • Badesko
 • Håndklæde
 • Vand
 • Penge
 • Skiftetøj
Udflugtsdag Onsdag klokken 08:45

Paxos & Antipaxos

Paxos og Antipaxos er to græske perler, som ligger i det Ioniske Hav. Vi sejler fra Sivota til disse fantastiske øer, hvor vi gør et lille stop ved havnen Lakka, der er den nordlige havn på Paxos. Her vil der være tid til at tage billeder af den smukke by og det krystalklare blå hav. Ved Voutoumi-stranden kaster vi anker og her vil der være mulighed for at bade i det fantastiske vand, hvor man kan snorkle, dykke eller bade. Har man selv dykkerudstyr, kan man se en masse forskellige fisk og klippeformationer under vandet, hvilket varmt kan anbefales. Efter en forfriskende tur i det idylliske vand, sejler vi videre til Gaios, der er hovedbyen på Paxos. Her ligger båden til og der vil være mulighed for at købe frokost på egen hånd, udforske den hyggelige havneby eller gøre et kup i en af de små hyggelige butikker, inden vi tager den smukke tur tilbage til Sivota.

Frokosten er ej inkluderet

Priser i EURO: Voksen €40 / Børn (2-12 år) €40
Huskeliste
 • Kamera
 • Badetøj
 • Solcreme
 • Håndklæde 
 • Snacks til bådturen
Udflugtsdag Torsdag klokken 07:00

Korfu

Korfu

Som mange andre steder i Grækenland, er Korfus oprindelige navn tæt forbundet med mytologiske fortællinger, hvor det siges at Poseidon navngav øen efter en kvinde som en romantisk gestus. Et græsk ordsprog siger, ”enten bliver du forelsket i Korfu eller på Korfu” – dette ses på øens unikke præg fra venezianerne, som herskede på Korfu i mere end 400 år.

Halvguden Achilleus var med i krigen om Troja, og kejserinde Elizabeth var meget betaget af ham. Elizabeth valgte derfor at bygge Achillion Paladset til ære for ham, hvor vi her har mulighed for at opleve hendes helt særlige tankegang. Vi tager videre til den smukke lille ø Kanoni, der var det første sted romerne bosatte sig, da de kom til Korfu.

Korfu by er præget af mange små, charmerende gader, hvor hyggelige butikker og tavernaer ligger side om side og man rigtigt mærker den lokale stemning. Der vil være tid på egen hånd til at nyde denne særlige by, hvor man blandt andet kan besøge byens gamle fæstning, den hellige kirke Agios Spiridon, undersøge butikkerne eller nyde nogle af de lækre, lokale specialiteter.

Vær opmærksom på at entré til Achillion Paladset 6€ samt frokost ikke er inkluderet.

Priser i EURO: Voksen €57 / Børn (2-12 år) €29
Huskeliste
 • Kamera
 • Gode sko
 • Vand
 • En ekstra trøje

DREJ OG VIND

VIND EN REJSE FOR 2 TIL KRETA!

 

Vind masser af spændende præmier hver dag. Blandt alle der drejer lykkehjulet, finder vi også én heldig vinder af en rejse for 2 til Kreta med ophold på Creta Princess Aqua & Spa m/All Inclusive med afrejse i juni 2022.

 

 Deltag her: