Alanya

Farverig basar, kilometervis af badestrande og fantastiske restauranter

Info om Alanya

Alanya har idag ca. 300.000 indbyggere. Dejlige sandstrande, eksotisk byliv, farverige basar, et væld af butikker, fantastiske restauranter og en gæstfrihed i særklasse. Alanya byder på oplevelser for hele familien. Højt hævet over resten af byen findes Alanyas kendetegn, den gamle borg. På vej op til borgen af den snoede og til tider meget stejle vej, finder du små cafeer, boder og hyggelige restauranter.

Læs mere

Alanya

For omkring 30 år siden var Alanya en mindre havneby med kun 30.000 indbyggere.

Efterfølgende satte turismen for alvor sit præg, og det betød, at byen udviklede sig til en stor og moderne ferieby med ca. 190.000 indbyggere. I Alanya kan man fx opleve de dejlige sandstrande, den eksotiske kultur, frodige bjerge og floder, den farverige basar og ikke mindst en livlig atmosfære.

Basaren er absolut et besøg værd, og her er der en god mulighed for at afprøve sine købmandstalenter når der skal pruttes om prisen. Her finder du et kæmpe udvalg af lædervarer, smykker, sko, tøj, frugt og grønt mm. Man skal være opmærksom på at stort set alle varer er kopivarer.

I Alanya hedder de to hovedstrande Kleopatrastranden og Øststranden. Kleopatrastranden har finere sand end Øststranden, men til gengæld bliver det hurtigere dybt på Kleopatrastranden. Derfor er Øststranden den mest børnevenlige strand, men her finder man dog flere sten og klipper i vandet.

Nede langs havnen ligger der mange hyggelige restauranter såsom restauranten Marina. Herfra kan man følge den gode stemning på havnen og nyde udsigten ud over det smukke middelhav. Fra havnen kan man se det røde tårn og borgen, som er byens varetegn. Det røde tårn er 33 meter højt og blev bygget i 1226. Tårnet havde i sin tid en udsigtspost, som blev brugt til at bekæmpe indtrængende, hvis fjenden kravlede op af tårnet, blev der hældt kogende vand ned over dem. I dag huser tårnet et museum.

Lige bag det røde tårn viser den store halvø sig, hvor den store borg ligger. Borgen deler byen i øst og vest og har en fantastisk historie. Den blev bygget 200 f.kr af piraten Taifon, men de største ændringer lavede Sultan AlaadinKeykubat i 1200-tallet. AlaadinKeykubat brugteborgen som sit vinterpalads, og fik Alanya sat på verdenskortet, som dengang hed Alaiye. Fra borgen kan man se ud over hele Alanya, og udsigten om aftenen er bestemt en oplevelse.