Alanya

Farverig basar, kilometervis af badestrande og fantastiske restauranter

Info om Alanya

Alanya har idag ca. 300.000 indbyggere. Dejlige sandstrande, eksotisk byliv, farverige basar, et væld af butikker, fantastiske restauranter og en gæstfrihed i særklasse. Alanya byder på oplevelser for hele familien. Højt hævet over resten af byen findes Alanyas kendetegn, den gamle borg. På vej op til borgen af den snoede og til tider meget stejle vej, finder du små cafeer, boder og hyggelige restauranter.

Læs mere

Rejser til Alanya

Alanya var for mange år siden en mindre havneby med kun 30.000 indbyggere. Men turismen har siden i høj grad sat skub i byen, som i dag er en stor og moderne ferieby med 150.000 indbyggere.

Kilometervis af badestrande, den farverige bazar, fantastiske restauranter og en gæstfrihed i særklasse. Alanya byder på ferieoplevelser for hele familien.

Alanya byder fx på et væld af spændende butikker, som alle har en masse spændende ting at byde på. Specielt butikker med tøj og sko er i overtal. Har du handelstalenterne i orden, kan du gøre masser af gode køb, men et godt råd er, at når du skal på shopping i byen, så undgå at handle i de første dage af ferien - ihvertfald hvis det er første gang, du er i Tyrkiet. Det er vigtigt, at du har fuldstændigt styr på valutaen inden du handler!

Vær også opmærksom på at meget af det som sælges er kopivarer, som er ulovligt at medbringe til Danmark.

Det røde tårn ved havnen er Alanya’s varetegn. Da en Sultan i 1226 efter fem års kamp havde indtaget Alanya, byggede han Det Røde Tårn primært for at forsvare byen. Sammen med Alanya-borgen er tårnet én af byens mest besøgte seværdigheder. Det ottekantede tårn stod færdigt i 1226 og er 33 meter højt med fem indvendige etager. Nederste etage huser ofte forskellige udstillinger. Det kan være historiske samlinger med tæpper, arbejdsredskaber eller måske våben og andet fra de historiske perioder.

Højt hævet over resten af byen finder man den gamle borg, som med sin beliggenhed ca. 250 meter over havet byder på uforglemmelig udsigt. De første sten til borgen blev lagt før vores tidsregning, hvorefter forskellige bygherrer har været med til at fuldende den, som den ser ud i dag. Rundt om borgen snor sig over 6 km bymur, forsynet med 140 udkigstårne. De gjorde det umuligt for eventuelle angribere ikke at blive opdaget. På vej op til borgen af den snoede og til tider meget stejle vej, finder man små caféer, boder og hyggelige restauranter.

Tæt på centrum af Alanya findes den spændende drypstenshule, Damlatas-grotten. Under konstruktionen af Alanya Havn i 1948 fandt man Damlatas-grotten, mens man var i færd med at udføre sprængningsarbejde. I dag er grotten en af byens mest besøgte seværdigheder. Grotten har en konstant temperatur på ca. 21 grader og en luftfugtighed på over 90%. Inde i grotten ses drypsten, som vokser både opad og nedad og er flere millioner år gamle. Klimaet i grotten har en helbredende virkning på forskellige sygdomme.

Får man lyst til en pause fra de dejlige sandstrande og det eksotiske byliv, så venter der også masser af andre oplevelser derude. Tag fx en tur ind i landet mellem frodige bjerge og floder og oplev den tyrkiske hverdag i de små landsbyer, den eksotiske kultur, farvestrålende blomsteranretninger og en mangfoldig natur.

Vi er stolte af at kunne tilbyde rejser til Alanya, som er blandt danskernes absolutte favoritter.

Hvad kan man lave i Alanya?

Der er mange spændende aktiviteter at tage sig til i Alanya, og du kan finde noget for enhver smag. Til de historieinteresserede kan man besøge Alanya Castle, som er et stort middelalderslot med fantastisk udsigt. Er du glad for at bade, er Kleopatra-stranden et besøg værd. Det kendte Alanya Bazaar er også populært, hvis du vil have en livlig markedsstemning og shoppe souvenirs, smykker og tøj fra lokale markedssælgere.

Hvordan er vejret i Alanya?

Vejret i Alanya er typisk for middelhavsklimaer med varme og behagelige somre samt milde vintre. I sommermånederne fra juni til august når gennemsnitstemperaturen om dagen gerne op på 35 grader. I efterårs- og forårsmåneder kan det skifte mellem 20 til 30 grader, oftest til den koldere side først på året. Gennemsnitstemperaturen om vinteren ligger på 8 grader.

Hvor ligger Alanya?

Alanya er en populær turistby, der ligger i den sydlige del af Tyrkiet med kyst ud imod Middelhavet. Den er placeret i den tyrkiske provins Antalya, ca. 135 km øst for byen af samme navn og ca. 200 km vest for den syriske grænse. Alanya er både en by og et distrikt og den ligger på en halvø, som strækker sig ud i Middelhavet i samme øhav som Cypern.

Hvilken lufthavn til Alanya?

Masser af lufthavne i både Danmark og udlandet har adskillige afgange til Alanya og resten af Tyrkiet. Det kan især anbefales at flyve fra Billund. Den tyrkiske lufthavn, der er nærmest Alanya by er Gazipaşa-Alanya, som ligger 40 km til øst. Et andet alternativ er Antalya Lufthavn, der er noget større, men ligger 135 km i den vestlige retning.

Fakta Alanya

Billeje: kan varmt anbefales i Tyrkiet. Bilen kan lejes til fordelagtige priser gennem Primo Tours.

Tidsforskel: Tyrkiet er 1 time foran Danmark, dvs.når kl. er 12 i Tyrkiet er den 11 i Danmark.

Web: Mere om Alanya her.