Tyvstart sommeren med en billig ferie i maj. Se tilbud her.

Pafos

Oplev Middelhavets solskinsø med sin store mangfoldighed

Kun denne sensommer: Oplev Pafos på Cypern direkte fra Aarhus Airport
  • Den græske gudinde for kærlighed, Afrodite, skulle være født på Cypern
  • Pafos er Cyperns gamle romerske hovedstad og på UNESCOs Verdensarvsliste
  • Det charmerende Pafos-område huser omkring 35.000 indbyggere

Info om Cypern

Solskinsøen Cypern er med sin store mangfoldighed et perfekt rejsemål for alle aldersgrupper. Denne sommer kan du rejse med Primo Tours til Pafos direkte fra Aarhus Airport. Den græske gudinde for kærlighed, Afrodite, skulle være født på Cypern, og det siges, at hun blev født af havets skum og skyllet i land på en muslingeskal lidt sydøst for Pafos. Hendes tilnavn, Kypris, har navngivet øen. Året rundt er klimaet på Cypern skønt og øen byder på masser af muligheder for nye, skønne ferieoplevelser.

Læs mere

TRYGHEDSGARANTI

På Cypern skal du fremvise en negativ coronatest, max 72 timer gammel. Er du testet onsdag efter kl. 15.01 og får du ikke testsvaret inden afrejsen, tilbyder vi en gratis erstatningsrejse.

Læs betingelserne her

Rigtig go' ferie!

Bjarke

CYPERN

Oplev Middelhavets solskinsø med sin store mangfoldighed

Solskinsøen Cypern er med sin store mangfoldighed et perfekt rejsemål for alle aldersgrupper. I efterårsferien kan du rejse med Primo Tours til Pafos direkte fra Aarhus Airport.

Den græske gudinde for kærlighed, Afrodite, skulle være født på Cypern, og det siges, at hun blev født af havets skum og skyllet i land på en muslingeskal lidt sydøst for Pafos. Hendes tilnavn, Kypris, har navngivet øen. Året rundt er klimaet på Cypern skønt og øen byder på masser af muligheder for nye, skønne ferieoplevelser.

Vores hoteller ligger i det charmerende og spændende Pafos-område med omkring 35.000 indbyggere. Her findes mange historiske mindesmærker, da Pafos er Cyperns gamle, romerske hovedstad. På Cypern kan du nyde ferien med afslapning på stranden og i det klare blå hav. F.eks. ved Coral Bay, som er den bedste strand i området. Området er også oplagt til at tage på imponerende vandreture i de frodige Troodosbjerge eller på den smukke Akamas-halvø. Der er desuden flere spændende 18-hullers baner i Pafos-området, hvis man ynder at tage et slag golf.

Den øvre og nedre bydel i Pafos

Med din uspolerede middelhavscharme er Pafos det ideelle udgangspunkt for din ferie. ”Pano Pafos” er den øvre bydel, som har et livligt folkeliv med karakteristiske præster på gåtur, små hyggelige kaffebarer, et lokalt grønt- og frugtmarked, flere spændende museer samt religiøse butikker, hvor der kan handles smukke ikoner. Du kan også gøre en god handel på et skræddersyet jakkesæt eller et par nye briller-

”Kato Pafos” er den nedre bydel, som er bygget op omkring den osmanniske borg og den skønne promenade med restauranter, caféer, palmer og generelt en masse liv og energisk atmosfære. Fordi Pafos er Cyperns gamle romerske hovedstad, findes mange af øens historiske mindesmærker her. Det har givet Pafos en placering på UNESCOs Verdensarvsliste.

Oplevelser i Pafos

Der er også lidt dansk islæt over området, da Erik Ejegod, den danske konge, ligger begravet i Pafos. Det samme gør apostlen, Paulus, som besøgte byen på sin første pilgrimsfærd.

Du kan også besøge de flotte udgravninger, som Dionysos’ hus med de fine mosaikker, det romerske teater samt kongegravene fra ca. 300 f.Kr. Samtidig er Pafos en moderne ferieby og de lokale lever side om side med de besøgende, hvilket giver en livlig og afslappende atmosfære. Du kan desuden se frem til den cypriotiske vin og mad, der er af skøn kvalitet. Maden er inspireret af det græske køkken, men har påført et twist af krydderier. Øen har desuden en lang tradition for produktion af vin og du vil finde et varieret udvalg i alle prisklasser.

Cypern er generelt en naturskøn ø med et smukt og varieret landskab. Vi kan derfor varmt anbefale dig, at tage rundt på øen og opleve de hyggelige landsbyer, hvor man alle steder mødes af den venlige og gæstfrie lokalbefolkning.

Især på Akamas-halvøen finder man naturskønne områder med smukke udsigter og et rigt dyreliv. Her findes bl.a. ynglesteder for både den grønne- og karette skildpadden.

Midt på øen finder du den velbesøgte hovedstad, Nicosia. Her kan man komme helt tæt på den lokale folkestemning, nyde en cypriotisk kaffe, gå på shopping i byens butikker eller besøge et af de mange spændende museer.

Du kan også besøge Troodosbjergene, som er øens største bjergmassiv, som med små, hyggelige landsbyer, smuk natur og klostre vil give dig skønne nye oplevelser.

VÆRD AT VIDE

Ankomstlufthavn på Cypern
Afstanden fra Pafos International Airport til Pafos by er ca. 15 km.

Møntenhed
På Cypern anvendes euro. 1 € er ca. 7,50 dkk.

Kreditkort
De internationalt kendte kort kan anvendes på de fleste restauranter, i større forretninger og ved billeje. Der er hæveautomat hos flere banker. Udflugter kan betales med euro og kreditkort.

Tidsforskel
Der er 1 times tidsforskel mellem Cypern og Danmark, dvs. når klokken er 12 i Danmark, er den 13 på Cypern.

Elektricitet
Alle steder 220/240 volt. Men der skal i stikket bruges en "engelsk" adapter for at danske elartiklers stik passer. Adapteren kan enten medbringes hjemmefra ("rejseadapter") eller købes eller lejes på de fleste hoteller.

Sproget på Cypern
I den græsk-cypriotiske del af øen tales der en græsk dialekt. Men da øen er en tidligere engelsk koloni, er engelskkundskaberne de fleste steder rigtig gode. Næsten al skiltning er således på både græsk og engelsk.

Trafik
Hvis man skal ud at opleve øen i lejet bil, skal man være indstillet på at køre i venstre side af vejen. Det gør man nemlig på Cypern. Vær specielt opmærksom i de mange rundkørsler. Men trafikkulturen er - i modsætning til andre sydeuropæiske lande - meget kultiveret, engelskorienteret! I øvrigt anbefaler vi at benytte de billige lokale busser.