Tyvstart sommeren med en billig ferie i maj. Se tilbud her.

Sharm El-Sheikh

Eksotisk badeferie med eventyr, dykning og kultur

  • Fantastisk beliggenhed ved Rødehavet
  • Lange sandstrande og krystalklart vand
  • Ideelt til snorkling og dykning
  • Solsikkert rejsemål

Info om Sharm El-Sheikh

Er du på udkig efter en ferie, der kombinerer afslapning, eventyr og opdagelse? Så skal du blot rette blikket mod Sharm El-Sheikh i Egypten.
Med sin skønne beliggenhed ved Rødehavet, er Sharm El-Sheikh omgivet af lange sandstrande og krystalklart vand, der inviterer til afslapning og solbadning for hele familien.

Læs mere

Rejser til Egypten

Vi rejser fra Billund Lufthavn hver lørdag
fra d. 14. okt. 2023 til d. 20. apr. 2024

SHARM EL-SHEIKH

Er du på udkig efter en ferie, der kombinerer afslapning, eventyr og opdagelse? Så skal du blot rette blikket mod Sharm El-Sheikh i Egypten.

Med sin skønne beliggenhed ved Rødehavet, er Sharm El-Sheikh omgivet af lange sandstrande og krystalklart vand, der inviterer til afslapning og solbadning for hele familien.

Kan du ikke ligge stille på en solstol, tilbyder Sharm El-Sheikh en  lang række spændende aktiviteter. Sharm El-Sheikh er blandt andet berømt for nationalparken Ras Mohammed, hvor du med snorkel eller dykkerudstyr kan udforske Rødehavets skatte og opleve en verden fuld af farverige koralrev og unikke fiskearter.

Når natten falder på, bliver Sharm El-Sheikh et livligt center for natteliv og underholdning.

For en mere kulturrig oplevelse, skal du besøge St. Catherine's kloster, et af de ældste kristne klostre i verden, som er beliggende ved foden af Moses bjerg. Bestig Mount Sinai og nyd den vidunderlige udsigt over den omkringliggende ørken, mens du reflekterer over bibelsk historie og egyptisk kultur.

Med så mange muligheder for afslapning, eventyr og opdagelse, er Sharm El-Sheikh en feriedestination, du ikke vil gå glip af.

Hadaba

Ferieområdet Hadaba ligger på Ras Um Sid-halvøen ud til Rødehavet og er et populært sted at holde ferie. Her ligger de flotte hoteller side om side, og der er mulighed for at gå på opdagelse i det lokale centrum med Sharm El-Sheikhs gamle basar samt et moderne shoppingcenter. Hadaba-området tiltrækker blandt andet dykker- og snorkel entusiaster, da der gemmer sig et fantastisk smukt scenarie af farverige fisk og koraller under havoverfladen i nationalparken Ras Mohammed. 

Naama

Naama Bay betragtes som Sharm El-Sheikhs knudepunkt for turister. Her finder du et større gågadeområde med et rigt udvalg af butikker, restauranter og cafeer. Besøg den livlige Naama Bay og nyd en drink eller to på en af de mange barer og natklubber. Udforsk også Soho Square, et område fyldt med butikker, restauranter og caféer, der giver en unik blanding af underholdning og shopping.

Snorkling ved Rødehavets fantastiske koralrev er for alle

Bogstaveligt talt kan man vade tre meter ud i strandkanten, tage svømmebriller på og opleve det utrolige undervandsliv, stadig med fødderne solidt plantet i sandet. Eller børnene kan tage badevinger på og en badering om livet, og udforske havet i de, som oftest afgrænsede strandarealer. Flydetove forhindrer, at børn kommer for langt væk fra strandkanten og adskiller hvor sand og koralrev mødes, så alle har fine muligheder for at opleve havets hemmeligheder i Sharm El-Sheik. Der findes adskillige specialbyggede både med glasbunde, hvor man som passager kan betragte koraller og fisk.

Naama Bay, som er områdets midtpunkt, har et fint udvalg af restauranter, hyggelige cafeer, indkøbscentre, basarer og udskænkningssteder. Der er ofte arrangeret koncerter og kendte DJ´s vil også være at finde på eventprogrammerne af og til i Sharm El-Sheikh.

Udover Naama Bay består Sharm El-Sheikh af bydelene Nabq, Sharks Bay med Ras Nasrani og Hadaba med Ras Um Sid. Naama Bay er hovedcentrum, men der findes også et mindre centrum i Nabq samt shoppingcenter og forskellige muligheder for underholdning i Hadaba.

Sharm El-Sheikh er en elegant og international ferieby med arabisk stemning.

Seværdigheder i Sharm El-Sheikh 

  • Naama Bay: Et af de mest populære shopping-områder i Sharm El-Sheikh med et bredt udvalg af butikker, restauranter, barer og natklubber.
  • Ras Mohammed nationalpark: Oplev Rødehavets skatte under havoverfladen med farverige fisk og flotte koralrev.
  • Tiran-øerne: En gruppe af fire øer i Rødehavet, der tilbyder fantastiske dykkemuligheder.
  • Soho Square: Et center for natteliv og underholdning med butikker, restauranter, biografer og caféer.
  • St. Catherine's kloster: Et af de ældste kristne klostre i verden beliggende ved foden af Moses bjerg.
  • Mount Sinai: Bjerget, hvor Moses modtog de ti bud ifølge biblen.

Visum - VIGTIGT!

For at rejse til Sharm El-Sheikh skal du have et gyldigt pas og en billet tilbage til dit hjemland. Dit pas skal være gyldigt i minimum 6 måneder efter din hjemkomstdato. Passet skal være maskinlæsbart. Håndskrevne nødpas anerkendes ikke som gyldige rejsedokumenter af Egypten. Alle navne i pas skal være de samme som på billetten.

På flyet til Egypten udleveres indrejseblanketter som udfyldes i flyet og afleveres i paskontrollen ved ankomst til Sharm El-Sheikh lufthavn. Her får du et Sinai Only stempel i dit pas. Det er et gratis, gælder 15 dage og du kan opholde dig i hele Sharm El-Sheikh lokal område (fra det sydlige Hadaba og helt op til Dahab) inkl. tage på vores udflugter i dette område. Disse udflugter er feks. bådture med snorkelstop, vores Desert Rose tur ind i ørkenen eller besøg på Sct. Catharina klosteret.

Skal man på ture længere væk fra Sharm El-Sheikh f.eks. til Cairo/Pyramider, på dykkerture til vraget Thistlegorm eller andre lange ture, så skal man i paskontrollen købe et Turistvisum. Pris 30 US dollars kontant pr person. Der kan ikke betales med kreditkort eller anden valuta jf. info fra myndighederne. 

Praktisk information om Hurgada:

Billeje

Vi fraråder at leje bil i Egypten. Taxi er en relativ billig transportform, og vores danske rejseledere tilbyder guidede udflugter. 

Betaling:

Der findes døgnåbne hæveautomater. Medbring kontanter (US-dollars) til betaling af visum.

Drikkevand:

Det anbefales at holde sig til drikkevand på flaske. 

Tidsforskel:

Der er 1 times tidsforskel størstedelen af året. Der er undtagelser i foråret og efteråret, da Danmark og Egypten slår om til sommer-/vintertid på forskellige datoer.