Store messerabatter! Bestil årets ferie nu! Se udvalget af ferier her.

Malta

Solrig Middelhavsperle med gyldne sandstrande og historiske byer

 

Info om Malta

På denne solrige Middelhavsperle venter der dig gyldne sandstrande, blå laguner, historiske byer og gastronomi i verdensklasse. Malta er med sit subtropiske klima helt ideelt til en solskinsferie, da øen byder på mere end 3.000 årlige solskinstimer – så ønsker man at tyvstarte eller forlænge sommeren, er øen helt oplagt.

Læs mere

 

Rejsetips til Malta

Her er vores bedste ferietips til at opleve Malta

I maj 2023 havde vi en lille delegation fra kontoret på studietur til Malta, som er dette års helt store sommernyhed, som kan opleves direkte fra Billund Lufthavn med danske rejseledere.

Deres tilbagemelding er heldigvis ikke til at tage fejl af! Malta er et overflødighedshorn af oplevelser, og Malta er nu testet og godkendt af vores ferierådgivere.

Nedenfor kan du se et udsnit af deres dagbog fra turen.

Mandag: Storby og sandstrand

Den smukke hovedstad
Et absolut "must see" er Maltas hovedstad Valletta, som er på UNESCO's Verdensarvsliste. Her kan du faktisk bruge dagevis på at udforske katedralen og de mange andre imponerende bygningsværker! Glem ikke at kigge opad på de mange charmerende små balkoner og karnapper.

Husk også at tage en pause med en kølig forfriskning i varmen - der findes SÅ mange hyggelige, kuperede små stræder med alverdens udvalg.


"The 3 Cities"
I forlængelse af Valletta ligger "The 3 Cities", som på et kort ligner tre fingre, der alle ligger med udsigt til Valletta. Her findes alverdens små hyggelige og smalle gader, som korsridderne i sin tid anlagde med henblik på at fremmede skulle fare vild i gaderne, og vi kan kun sige, at det er lykkes dem rigtig godt.

Her findes også tre havneområder, hvor du med udsigt til Valletta og de kendetegnede Malteser både kan nyde en kop kaffe eller en hyggelig frokost i idylliske omgivelser.

Fra storby til sandstrand
Næste stop er Mellieha Bay på det nordlige Malta - ca. 40 minutters kørsel fra Valletta. Der kører busser på hele øen, og ellers kan du via en app lynhurtigt bestille en privatchauffør, der tager ca. 30 euro for turen.

Mellieha Bay er et paradis for små vandhunde med hang til fin sandstrand og lavvandet badevand. Melder sulten sig på strandturen, er der et fint udvalg af små boder langs stranden. 

Vi fik taget de obligatoriske selfies, men turen i bølgen blå har vi til gode til næste besøg.


Tirsdag: Tilbage til Middelalderen

Mdina
Mdina er Maltas tidligere hovedstad og siges at være én af verdens mest velbevarede middelalderbyer. Byen er omkranset af et fæstningsværk, som troner smukt på toppen af et bakkedrag.

I Mdina kan du udforske de små labyrintiske gader til fods eller i hestevogn, og vi anbefaler, at du tager dig tid til at kigge indenfor i byens katedral.

I forlængelse af Mdina ligger nabobyen Rabat, hvor de små gader og historiske katakomber er et besøg værd.


Onsdag: Farverig og fascinerende

Mosta
En af Maltas 11 basilikaer ligger i Mosta og dens kuppel er med sin diameter på 36,7 meter lige i hælene på Peterskirken i Rom. Det er muligt at tage trappen op i de små sidetårne, så du kan nyde kuplen på helt nær hold.

Ligeledes bør du lægge vejen forbi bagerste del af kirken, hvor der blandt andet er mulighed for at se en video på dansk om bombardementet i 1942, hvor en bombe havnede på kirkegulvet under en gudstjeneste men på mirakuløs vis, blev den aldrig udløst.

Marsaxlokk
Herfra går turen videre til fiskerbyen Marsaxlokk, som er kendt for sine farverige fiskerbåde. Langs havnepromenaden er der linet op til marked, hvor du kan købe alt fra tekstiler til lædervarer og lokale specialiteter.

En frokost ved havnefronten sætter et perfekt punktum for en oplevelsesrig formiddag. Sikke en stemning!


Torsdag: Grønne Gozo

Naboøen Gozo
Fra Malta er der kun en halv times sejlads til Gozo, som også kaldes for Maltas spisekammer.

Du kommer lettest rundt via en guidet tur eller på én af de mange hop on-hop off-busser, hvor du kan sidde i det fri og nyde udsigten til de gyldne kalkstensbyer, som ligger spredt blandt grønne og gule marker.

Hovedbyen Victoria er et oplagt slutmål, hvad enten du vil nyde en kold forfriskning, slentre i de små butiksgader eller gå på opdagelse på det imponerende kastel og Gozo katedralen.

Det kulinariske Malta

Snegle og kanin hører til blandt Maltas nationalretter – og vi har naturligvis testet og godkendt de lokale specialiteter.

En helt unik og velsmagende oplevelse!

Shopping på Malta

Rejser du med shoppelystne teenagere er der rig mulighed for at lufte kreditkortet i Sliema, hvor der er flere butikscentre og shopping-gader.

Er det ikke hele familien der brænder for shopping, kan man i stedet nyde livet langs havnefronten med imponerende udsigt til hovedstaden Valletta.

En rigtig go' is!

Har du altid drømt om at bestille ”en af hver”, når du lækkersulten står ved isboden og skal vælge kugler.

Vi fandt den perfekte løsning på Malta – en kunstnerisk smagsbombe af en vaffel – velbekomme!

Tak fordi du læste med!

Dette var blot et lille udpluk af de mange fantastiske oplevelser som Malta har at byde på! Du kan læse meget mere om Malta her.

Du er også mere end velkommen til at ringe til os på tlf. 88 18 46 18, hvis du er nysgerrig på at høre meget mere om smukke Malta!

Vi kan ikke få nok og drømmer os allerede tilbage!