Rhodos

Masser af strande og historiske seværdigheder

Info om Rhodos

Denne klassiske charterdestination ligger ca. 500 km sydøst for Piræus på det græske fastland, men kun 20km fra Tyrkiets kyst, og kaldes også "Solens Ø" eller "Solgudens Ø". Tilnavnene skyldes henholdsvis, at solen i gennemsnit skinner 300 dage om året, og at solguden Helios, ifølge mytologien, fik Rhodos foræret af overguden Zeus.

Læs mere

Bjarkes favorit-hotel på Rhodos:

Oceanis Hotel
m/All Inclusive

Se hotellet her

Vores destination Rhodos

Rhodos er Dodekanesernes hovedø og ligger i Det Ægæiske Hav, kun 20 km fra den tyrkiske kyst.

Rhodos var i 1960’erne en af Europas første og største charterferiedestinationer og selvom øen kun er på størrelse med Lolland, strømmer der hvert år over 1 mio. chartergæster til. Dette er der også en helt naturlig grund til, da solen skinner helt op mod 300 dage om året, og derfor er øen også opkaldt efter solguden Helios fra den gamle græske mytologi.
Selvom der hvert år strømmer mere end 1 mio. gæster til øen, kan man stadig finde store områder på øen, hvor man kan finde strande der er mere eller mindre tomme for turister.
Om det er gamle antikke tempelruiner og gamle græske kulturklenodier eller en bargade og kulørte drinks man er til, finder man det hele på Rhodos. Der er noget for alle, familier, ældre eller unge.

Rhodos by er øens største by med 54.000 af de i alt 120.000 indbyggere. Byen er centrum for alt på øen, handel, turisme, færgeforbindelser osv. Rhodos bys hovedattraktion er den gamle bydel, som stadig bliver beboet af 6000 indbyggere. Hele den gamle by er omringet af den gamle korsridderborg med 10 m tykke mure, som blev bygget af johanniterordenen i 1300-tallet og som dengang blev den stærkeste fæstning, de kristne var i besiddelse af. I dag vil mange af bygninger også have Osmanniske træk, da de overtog byen i 1523 og indtil 1912 var under Tyrkisk styre. I 1912 erobrede Italienske tropper alle de Dodekanesiske øer og rev en del af de Islamiske bygninger og kirkegårde ned og prøvede at redde så meget af de gamle ruiner og bygninger fra de kristne korsriddere.

Lindos er øens største turistmagnet. Den kaldes også "Den Hvide By" med Akropolis på toppen. Fra Akropolis, hvor resterne af Athenes tempel står, har man en fantastisk udsigt og man får et indblik i antikkens mytologier og deres gamle stærke tro til deres guder. Byen er i sig selv et flot syn og kirken i Lindos er noget helt for sig selv.

Vest for Rhodos by ligger Ialyssos, som er en hyggelig ferieby med gode muligheder både for at besøge restauranter og shoppe. Mange windsurfere foretrækker at komme her, da det blæser mere på disse kanter. Til gengæld køler vinden meget i sommerens varme måneder, og derfor er Ialyssos meget populær. Omkring kirken midt i byen finder man et hyggeligt lokalmiljø med både græske og internationale restauranter, butikker og barer. Den lokale seværdighed er uden tvivl den Akropolis lignende ruin på toppen af Filemiros-bjerget bag byen.