Rhodos

Masser af strande og historiske seværdigheder

Info om Rhodos

Denne klassiske charterdestination ligger ca. 500 km sydøst for Piræus på det græske fastland, men kun 20km fra Tyrkiets kyst, og kaldes også "Solens Ø" eller "Solgudens Ø". Tilnavnene skyldes henholdsvis, at solen i gennemsnit skinner 300 dage om året, og at solguden Helios, ifølge mytologien, fik Rhodos foræret af overguden Zeus.

Læs mere

Bjarkes favorit-hotel på Rhodos:

Oceanis Hotel
m/All Inclusive

Se hotellet her

RHODOS

Fantastiske Rhodos - Solgudens Ø

Hos Primo Tours er vi glade for at kunne præsentere vores gæster for charterrejser til Rhodos. Denne klassiske charterdestination ligger ca. 500 km sydøst for Piræus på det græske fastland, men kun 20 km fra Tyrkiets kyst. Den græske ø kaldes også for "Solens Ø" eller "Solgudens Ø".

1,5 million gæster besøger årligt det smukke Rhodos – heriblandt mange tusinde danskere, der har øen som deres foretrukne rejsemål. Rhodos spænder over 1400 kvadratkilometer og har en kyststrækning på hele 220 kilometer. Øen er præget af bjerge, men har også masser af fine sandstrande.
På charterrejser til Rhodos kan man udforske den lange og dramatiske historie, som knytter sig til øen, der oprindelig blev koloniseret af minoerne fra Kreta. Siden blev øen besat af både grækere, italienere, tyrkere og (under 2. verdenskrig) af tyskere. Først i 1948 blev Rhodos formelt genforenet med Grækenland - efter mere end 2000 års adskillelse.

På vores rejser til Rhodos kan du vælge mellem en række dejlige hoteller i områderne Iallyssos og Kalithea tæt på Rhodos By og ikke langt fra lufthavnen. Det betyder kort transfertid og mere strandtid. Rhodos by, som med sin charmerende og antikke bydel, byder på historiske seværdigheder, samt en ny bydel med gode shopping muligheder, er bestemt et besøg værd. Man skal dog ikke snyde sig selv for et besøg til nogle af øens andre spændende byer.

 

Primo Tours på Rhodos

På vores rejser til Rhodos kan du vælge mellem en række dejlige hoteller i områderne Iallyssos og Kalithea tæt på Rhodos By og ikke langt fra lufthavnen. Det betyder kort transfertid og mere strandtid.

Faliraki:

En halv snes kilometer nede ad østkysten fra Rhodos by ligger én af øens mest populære feriebyer.
Faliraki - populær, fordi den bløde, flade sandstrand ligger i læ for vestenvinden med stor børnevenlighed og masser af vandsportsaktiviteter til følge. De modige/dristige kan også vove sig ud i et bungy jump.
Groft sagt kan byen opdeles i en ældre og en nyere del. Mest charmerende er den ældre bydel med lav bebyggelse, hyggelige smågader og byens centrum. Her findes de fleste restauranter, pubber, barer og diskoteker - med engelsk publikum og hektisk natteliv. Den nye bydel består fortrinsvis af store hoteller ved hovedstranden, der er velbesøgt.

Rhodos by:

Mange hævder, at Rhodos by hører til de smukkeste i Middelhavet - og den opfattelse er svær at argumentere imod.
På øens nordspids ligger byen omgivet af hav på tre sider - med en gammel, charmerende bydel, der forekommer uberørt af århundreders udvikling og med mange interessante monumenter for skiftende, historiske perioder.

Ialyssos og Ixia:

En halv snes kilometer vest fra Rhodos by ligger Ialyssos, som er en rigtig hyggelig ferieby med rige muligheder for både at spise og shoppe.
Mange windsurfere foretrækker Ialyssos-stranden, fordi det blæser en del på disse kanter. Det giver gode bølger og derfor afholdes der jævnligt wind- og kitesurfing-konkurrencer på denne strand.
Til gengæld køler vinden behageligt i de varmeste perioder, så også derfor hører Ialyssos til de mest populære badesteder på øen. Stranden er velorganiseret med haver og swimmingpools. Det gør bl.a. at stedet er børnevenligt, hvis vinden gør bølgerne for høje til at bade i havet.
De lidt mere fredelige nabobyer Ixia og Trianda er også et besøg værd - begge steder ligeledes med mulighed for wind- og kitesurfing og andre vandsportsaktiviteter.

Se alle vores rejser til Grækenland her

 

Strandene på Rhodos

På Rhodos findes mange smukke strande, og øen byder på noget for enhver smag!

Tsambika Beach

Tsambika Beach er en af de mest populære strande på Rhodos, beliggende mellem Rhodos by og Lindos. Den store, gyldne sandstrand ligger i de mest fantastiske omgivelser med udsigt til bjerge og krystalklart vand.

Elli Beach

Elli Beach ligger på østsiden af Rhodos by. Denne populære bystrand har skønt, krystalklart vand, rigeligt med liggestole og et væld af faciliteter som barer og restauranter. For enden af stranden, længst mod nord, kan du se Rhodos Akvarium, som bestemt også er et besøg værd.

Anthony Quinn Bay

Anthony Quinn Bay er en billedskøn bugt beliggende på Rhodos’ østkyst. Bugten er opkaldt efter den mexicansk-amerikanske skuespiller, Anthony Quinn, der efter at have optaget en film på Rhodos, forelskede sig så meget i denne bugt, at han købte den. Anthony Quinn Bay er et godt sted for dig, der elsker at snorkle, og man kan bruge timer på at flyde rundt i det krystalklare vand mellem de små klipper ud fra strandbredden. 

 

Vejret på Rhodos:

Rhodos byder på solrige sommerdage og meget få regnvejrsdage. Den skønne ø ligger ikke langt fra Tyrkiet og byder på nemlig på intet mindre end 300 solskinsdage om året.

Maj

I maj minder temperaturerne meget om den danske sommer, med gennemsnitstemperatur omkring 23 grader i dagtimerne. Denne måned er derfor særligt oplagt til dig, der ønsker at gå på opdagelse og være aktiv på din ferie.

Juni-august

Rejser du i sommermånederne, fra juni til september, er du næsten altid sikret en varm badeferie. Her er gennemsnitstemperaturen omkring 30 grader, og man kan forvente mange dage med temperaturer herover. Nætterne vil også oftest ligge på omkring de 20 grader.

September-oktober

Hvis du fortrækker lidt mildere temperaturer, kan vi anbefale dig at rejse i slutningen af september og starten af oktober. Her er temperaturen mellem 22-26 grader og havet er dejlig lunt fra sommerens varme timer.

Hvor ligger Rhodos?

Rhodos er den tredjestørste græske ø, men dog i en pæn afstand væk fra Grækenlands fastland. Den er placeret i det Ægæiske Hav tæt på den tyrkiske kyst og ikke langt fra Kreta. Rhodos tilhører øgruppen De Dodekanesiske Øer, der huser hele 26 af slagsen, hvor Rhodos og Kos er de mest kendte og populære.

Hvor lang tid tager det at flyve til Rhodos?

Flyveturen til Rhodos kan afhænge af, hvilket flyselskab du bruger, og hvor du rejser fra. Fra Billund Lufthavn til Rhodos Lufthavn tager det med direkte fly i underkanten af 4 timer. Heri er ikke medregnet check-in og andet tid i lufthavnen. Du kan også komme ud for, at nogle ruter vil have mellemlandinger, hvorved turen til Rhodos så nærmere kan komme op på en 5 timer.

Hvad skal man se på Rhodos?

Der er masser af flotte og spændende oplevelser på Rhodos, ligegyldigt hvad man er til og interesserer sig for. I den gamle bydel af Rhodos er der masser af historisk og autentisk stemning, hvor både Stormesterens Palads og Riddergade er et besøg værd. Den Hvide By, Lindos, samt Lindos Akropolis byder på snoede gader og høje bjerge med skøn udsigt. Der er også mulighed for både dykning og snorkling i det omkringliggende hav.

Hvor skal man bo på Rhodos?

Rhodos er fyldt med lækre hoteller, og den bedste beliggenhed afhænger af formålet med din ferie. Langs kysten ligger masser af flotte steder, hvor udsigten er i top til et smukt hav og idylliske klipper. Hvis du derimod gerne vil sikre et centralt ophold, er Rhodos by det oplagte valg.

Værd at vide når du rejser til Rhodos:

Betaling:

På Rhodos anvendes euro og størstedelen af stederne er det muligt at betale med kort eller finde hæveautomater.
Du kan i de fleste butikker betale med VISA og Mastercard.

Billeje:

Charterrejser til Rhodos får en ekstra dimension, hvis man lejer en bil, og forskellige størrelser af biler kan lejes til fordelagtige priser gennem Primo Tours. Sikkerhedssele er påbudt og om dagen køres med slukket lys. Parkér aldrig ved gul fortovskant og ved blå skal man regne med parkering mod gebyr.

Drikkevand:

Det anbefales at holde sig til drikkevand på flaske. Almindeligt mineralvand kaldes 'nero' på græsk.

Drikkepenge:

Drikkepenge er normalt inkluderet i regningen, men det er alligevel normalt at lægge ca. 10% oven i , hvis man synes godt om servicen. Man giver typisk rengøringsdamer og buschauffører drikkepenge.

Dansk rejselederservice:

Hos Primo Tours på Kreta møder du vores hold af danske rejseledere. De er der for at sørge for, at du får en fantastisk og uforglemmelig ferie. Vores rejseledere kigger dagligt forbi, og i infomappen på hotellet kan du se deres præcise træffetider. På træffetiderne kan du komme, hvis du vil tilmelde dig en af vores udflugter, hvis du skulle have nogle spørgsmål til noget eller hvis du skulle få lyst til at komme og få en lille hyggesnak med din rejseleder. 

Elektricitet:

230V, Som i Danmark

Sproget:

På Rhodos tales der græsk. De fleste taler fint engelsk og den ældre befolkning taler rigtig godt tysk

Transport:

Der er offentlige busser, der kører mellem ferieområderne og de større byer. Billetter kan med fordel købes på forhånd i kiosker eller på stationen.

Ønsker du at få en taxa, er der flere store taxaholdepladser i feriebyerne. Derudover kan du altid bede receptionen på dit hotel om at bestille en taxa.

Der er mulighed for at leje cykel på Rhodos. Primo Tours' guider hjælper med at finde den rigtige cykel.

Telefon:

Telefonbokse er billigste opkaldsform og telefonkort kan købes i de fleste supermarkeder. Ved opkald til Danmark tastes 00 45 foran nummeret. Ved opkald fra Danmark til Grækenland tastes 00 30 foran nummeret.

Tidsforskel:

På Rhodos er der en tidsforskel på en time, dvs. at når klokken er 12.00 i Danmark er den 13.00 på Rhodos.

Valuta:

Møntenheden på Rhodos er euro (€) og én euro svarer til ca. 7,5 kr.

Åbningstider:

Normalt er butikkerne åbne fra kl. 9.00 – 14.00 og fra kl. 18.00 – 21.00. Søndag er det meste lukket men åbningstiderne kan variere i de forskellige ferieområder.

Se også: Rejser til Grækenland