Samos
En af de frodigste øer i Grækenland – flotte oliventræer og Nerie-buske i hvide og lyserøde farver

Fakta

 • Samos areal er på 490 km²
 • Samos har 32.000 indbyggere.
 • Samos højeste punkt er 1.445 m
 • Samos er en vigtig del for den græske historie
 • Samos Town og Pytagorien er de mest besøgte
  byer på øen
Samos
En af de frodigste øer i Grækenland – flotte oliventræer og Nerie-buske i hvide og lyserøde farver

Fakta

 • Samos areal er på 490 km²
 • Samos har 32.000 indbyggere.
 • Samos højeste punkt er 1.445 m
 • Samos er en vigtig del for den græske historie
 • Samos Town og Pytagorien er de mest besøgte
  byer på øen

GRÆKENLAND - SAMOS

REJSELEDER BLOG FRA SAMOS

Primo Tours rejseleder blog bliver skrevet af vores rejseledere på Samos.

Primo Tours rejseleder blog bliver skrevet af vores rejseledere på destinationerne. På denne måde sikrer vi, at de bedste "live" informationer kommer direkte fra vores rejseledere til vores kommende gæster. Følg med i vores rejseleder blog og læs om alt det, du ikke kan læse dig til andre steder.

Nichlas
26 år, fra Vejle
Gitte
32 år, fra Sommersted

Så kører vi på sidste vers...

Skrevet af Gitte 2017-09-16

Hej med jer!

Nu er sommeren snart ovre for denne gang. Vi har det sidste hold som ankommer her på tirsdag, og de har ihvertfald noget at glæde sig til; behageligt sommervejr. 

Har I lyst, så skal I naturligvis med mig på den sidste øtur for denne omgang; Samos' Højdepunkter. Om der bliver en Samos' Højdepunkter igen med mig næste år, må tiden vise, derfor er det måske sidste chance på torsdag.

Husk hvis I er blevet helt opslugt af Samos, så er sommeren 2018 allerede blevet sat til salg, og jeg kan godt røbe at vi denne gang starter allerede 22. maj! Jeg håber og beder til, at jeg igen næste år, står klar i uniformen til at tage imod jer, men intet er sikkert. Ellers er jeg at finde på Samos med min græske mand og min charmerende søn. 

Ha' det godt så længe! Håber vi ses på Samos!

Mange solhilsner

Gitte, Primo Tours Samos

Gengangere

Skrevet af Gitte 2017-07-19

Hej med jer!

Det der er så dejligt ved at arbejde hos Primo Tours, er at jeg er overbevist om, at vi er det rejseselskab der har de bedste og mest taknemmelige gæster. Og de/I er altid så glade, når vi møder dem/jer. 

Sidste år havde jeg nogle gæster hernede på Samos for første gang, og de er vendt tilbage i denne uge. Inden deres ankomst dukkede der en fin lille mail op med forespørgsel til hotellet. Og os hos Primo Tours gør altid alt for at få vores gæsters ønsker opfyldt, i det omfang det er muligt, naturligvis. I enden af denne email, er der så en besked om, du Gitte ikke skal have noget med hjemmefra Danmark - noget du savner. I går kom de så - Susanne og Kenneth, med denne dejlige pakke. Tak for det!

Gave fra gengangere

De er ikke de eneste gæster, som er vendt tilbage til øen. Vi har haft flere der rejste med os sidste sommer, som er her nu og har været de forgangne uger. Grunden til gæsterne kommer tilbage til Samos er pga. den fred og idyl, som bliver mødt en. Gæsterne føler sig velkommen gang på gang - og grækerne kan genkende dem, når de dukker op igen. Det gør også, at som turist på Samos, så bliver man lidt som en familie med grækerne, hvis man kommer igen og igen, og det er noget der tiltrækker, udover de dejlige strande, vejret og den frodige natur. Flere er kommet tilbage til Samos hvert år, nogle op til flere gange pr. år, over de sidste 25-30 år. 

Vi glæder os til at tage imod dig/jer i løbet af sommeren - og måske I også skal være del af "Samos familien".

Varme hilsner

Gitte

Primo Tours

Samos' Højdepunkter

Skrevet af Gitte 2017-06-30

Hej alle

Så blev det vist min tur til at komme med en lille hilsen herinde. 

Det er dejligt at være startet på arbejde igen efter en kort barsel her på Samos. Det er dejligt at være tilbage i uniformen igen, og det bedste af det hele er jo, når jeg får æren af at vise vores super skønne gæster rundt på min græske perle.

Her har I lige et billede af nogle af alle de som var med mig på tur i går. Vi fik lige slappet lidt af inde ved nattergaledalen inden turen gik videre til en vandretur ned gennem landsbyen Ano Vathi i Samos by. 

Denne sommer har vi ændret lidt på turen, så der hele tiden er noget nyt for jer, som måske har været med før. I sidste uge havde jeg nogle med, som også var med på turen sidste sommer, og det er jo dejligt også at vise dem noget nyt. Det er en lang og oplevelsesrig dag, så I med god samvittighed kan slappe af resten af ferien. 

Jeg glæder mig allerede til næste torsdag, måske I hjemme i sofaen skal med?

Vi ses snart - til de nye gæster, og tak til alle jer i går, som var med til at gøre turen helt fantastisk! Fortsat rigtig go' ferie!

Solhilsner

Gitte, Primo Tours Samos

Første indtryk af græsk ø perle

Skrevet af Nichlas 2017-06-18

Så er vi i fuld gang med at gøre klar til at denne sommer med primo gæster ankommer. Jeg er helt ny her på Samos, mit navn er Nichlas, så der er en masse nye indtryk, som skal fordøjes og fantastiske steder, der skal findes her på øen.

Gitte, som flere af jer måske har mødt før hernede på Samos, hun bor nemlig hernede med sin græske mand og deres nu 7 måneder gamle dreng. Hun stod heldigvis og tog imod mig, da jeg ankom med flyet, og allerede fra første dag var der ting på vores dags orden. Gitte er meget ivrig efter at vise mig hele øen på samme tid, så hun fortæller en masse imens armene flyver fra side til side imens hun peger på huse, byer , træer osv. Men der går ikke længe på vores køretur, så er jeg helt forelsket i det smukke landskab,  der er her på Samos. Jeg er især forblændet over de mange bjerge, der pryder øen og også meget overrasket over, hvor grønt der er overalt.
Når man er vant til at bo i en lille by lidt uden for Vejle, så er det jo altså ret begrænset, hvor mange bjerge, man ser der, så det er især dem, der overrasker mig.

Efter et par dage så er det min egen tur til at køre rundt hernde imens Gitte fortæller og viser vej. Der er naturligvis et par start problemer med at finde koblingspunktet, når man holder i en bjerglandsby og holder stille midt på en bakke, det er til stor underholdning for Gitte, hvis jeg går i stå, men det går også den anden vej, når det sker ;)

 

Mange Sol hilsner
Nichlas . Primo Tours.

Altid skønne gæster på Samos!

Skrevet af Primotours 2016-08-12

Hej med jer!

Når man arbejder her i varmen, er det dejligt med skønne gæster. Og især når man er ved at blive lidt stor, som jeg er. Til de som ikke har fulgt med fra starten er jeg gravid, og er nu 6 mdr. henne. Derfor er der jo ikke blevet sat en stopper for at give jer den bedste ferie her på Samos. Tilmed er jeg nu også blevet alene på Samos - kollega mæssigt. Mathias fik nye udfordringer og blev forflyttet til en anden destination. Derfor en stor tak til de gæster, som allerede har været her, som har fyldt mig med glæde over deres begejstring for deres ferie. Jeg ser frem til endnu flere uger med nye feriesultne glade gæster!

Her ser I lige et billede af de gæster jeg havde med på endnu en omgang af turen rundt på øen - Samos' Højdepunkter, som jeg guider hver eneste torsdag. 

Tag du bare med næste uge!

Vi ses nok snart?!

Gitte, Primo Tours Samos

Gaver

Skrevet af Primotours 2016-07-14

Lige en hurtig ting..

Normalt skriver jeg/vi kun 2 måske 3 blogs om ugen herinde, og godt nok skrev jeg en historie herinde i går, men ofte sker der ting, som bare fortjener at blive delt med alle.

Jeg sidder i morges på hotelservice. Her møder jeg et par gæster, som prikker mig på skulderen. Det viser sig, at de har en gave med ned til mig (og Gitte). Se bare herunder:

 

Ja .. Ganske rigtigt - det er lakrids. Jeg har altid været rigtig glad for lakrids, og jeg ved, at Gitte også er. Det er dermed en af de store mangler i udlandet, så når en sød gæst har den slags med herned - så får man altså et stort plus. Vi holder altid højt humør når vi hører, at vores gæster har det godt, og tilsvarende bliver vi også triste når i har det dårligt eller er utilfredse, men lakrids - det kan vi lide!

Derudover er det den eneste "søde sager" vi med garanti har for os selv på kontoret. Vi deler kontor med italienere, grækere og en svensker. Natalie, svenskeren, spiser også lakrids, men vi deler gerne med hende, for hun deler også med os. De andre derimod har ikke noget godt forhold til lakrids, så vi har de søde sager for os selv :) Heldigvis..

Den her pose vil jeg dog nyde for mig selv..

jeg vil ønske alle en god dag her fra Samos!

Mathias, Primo Tours Samos

Snart sidste ankomst for mit vedkommende

Skrevet af Nichlas 2017-09-03

Så er sidste ankomst for mig vedkommende, Nichlas, ved at nærme sig, på tirsdag skal de gæster vi har nu hjem og der kommer en flok nye gæster der spændt venter på at komme på ferie. Det betyder også at tirsdag vil være sidste gang jeg står i lufthavnen hernede og får nye gæster. 

Jeg skal nemlig flyve hjem til Danmark den 12 september. Det betyder ikke at mit eventyr slutter i den her omgang, slet ikke. grunden til jeg skal hjem er ganske simpelt af der er behov for mig en anden destination. 

Den 16 september flyver jeg til Malta for Suncharter. Der vil jeg være indtil sæsonen dernede er slut i uge 42. :) 
Det vil ikke være nyt for mig at komme derned, jeg var rejseleder dernede sidste år, 2016 i 8 måneder. Så det bliver et gensyn for mit vedkommende. 

Mange solhilsner 

Nichlas 
Primo Tours 

En fantastisk historie

Skrevet af Nichlas 2017-07-17

I Torsdags, d. 13/7 kørte jeg vores udflugt, Samos Højdepunkter, bussen var fyldt med glade gæster. 

Vi fik set en masse af øen, og jeg fik fortalt om de stops vi gjorder og hvordan de lokale lever deres liv.

Men da vi gjorder et stop ved mit personlige favorit stop på udflugten. Potami Vandfaldet. 
Turen tager 20 min ca på gå ben ind igennem skoven, hvor der er nærmest er en jungle fordi det er helt vokset sammen over ens hovede, og der er ikke meget sollys der varmer der inde. Det er rigtig lækkert og komme der ind når der udenfor er f.eks 35 grader. 

For at se det lille vandfald, så skal man lige have badetøjet på. Man skal nemlig en tur i vandet og gå ind imellem 2 klipper. 

Da langt de fleste har været der inde og få et koldt bad så møder jeg nogle af vores andre gæster der er rundt på øen på egen hånd, på en Atv. De skal selvfølelig også se det sted jeg har snakket så godt om.

Dagen efter møder jeg dem på Hotel træf og de fortæller mig så at lige efter de havde mødt mig, hvor jeg var på vej op ad vandet og de var på vej i, så går han ud og frier til sin kæreste ude ved vandfaldet.

Jeg synes det er så fantastisk historie at jeg lige vil dele den. Hvilket unikt sted og fri til sin kæreste. 


Mange Solhilsner 

Nichlas 
Primo Tours

Lidt sødt til rejseledere

Skrevet af Nichlas 2017-06-29

Det sker ikke hver uge, ja nogle gange sker det kun et par gange på en sæson.  Men allerede efter 1 uge med gæster fik Gitte og jeg en pose med forskellige slags lakrids, af nogle fantastiske gæster!
Plus vi i lufthavnen imens vi ventede på at kunne begynde at checke gæsterne der skulle hjem ind. Så fik vi endnu en pose slik, den her gang var det en stor pose Matador mix :) 

Det er virkelig noget der betyder noget når man er så langt væk hjemme fra, så er det ikke meget dansk slik man får. 

Vi fik besøg af en hjemme fra kontoret som fandt vores skuffe med slik, så han fik også smagt lidt på det :) 

Mange Sol Hilsner 

Nichlas 

På tur til Kerveli

Skrevet af Primotours 2016-09-07

Hej med jer!

Her på Samos begynder temperaturen ligeså stille at falde til et mere behageligt niveau lige omkring de 30 grader. Så en gravid kvinde, som jeg også kan holde ud at ligge ved stranden. Det hører jo til når det er sommer. 

Jeg havde min ugentlige fridag i mandags og valgte selvfølgelig at tage en tur til stranden. Den skal jo nydes nu inden sommeren er helt ovre. Jeg tog derfor bilen på tur til Kerveli, en lille flække på den sydøstlige side af Samos. Her er der en dejlig smal men aflang strand med sten, som faktisk er okay behageligt for fødderne at gå i, da det næsten er som grus. Og når man går ud i vandet, skal man kun ca. 2 meter ud og der er det dejligste sand under fødderne. Kerveli ligger i en bugt og derfor er vandet som oftest helt roligt. Der findes en taverne her, hvor man kan nyde en frokost, eller måske bare en Frappé (iskaffe).

Jeg tog selvfølgelig lige et lille billede af hele bugten, så I kan danne jer et indtryk. Der er den skønneste natur udsigt fra stranden og på køreturen til stranden. 

Til jer som skal bo på Hotel Kerveli Village har bare ca. 200 meter ned til denne dejlige strand. 

God badelyst!

 

Varme hilsner

Gittte, Primo Tours Samos

Øens perler 2

Skrevet af Primotours 2016-08-02

Hej alle 

Jeg lovede jo sidst jeg skrev, at jeg ville komme med næste fortælling om øen. Selvom der findes mange flere steder at se hernede, så er der dog endnu et sted, som kun de færreste turister kender til, og kommer man til stedet i hverdagen, er det kun begrænset hvor mange lokaler der er. 

Stedet jeg snakker om ligger på syddelen af øen, og et godt stykke fra hovedvejen. Man skal til stranden via en dårlig grusvej, hvilket gør, at man skal leje jeep for at køre derned. Vejen er nem at finde, da den ligger i forlængelse af et stort hotel. Dermed kan man alternativt parkerer bilen og gå derfra ned til stranden. 

Som jeg skrev tidligere, så fortæller ét billed vel mere end 1000 ord... Men jeg vil alligevel give en smule beskrivelse før i kan nyde billederne. Vil i springe teksten over, så spring til bunden, hvor jeg har lagt billederne op :) 

Man kommer frem til en lille strand, hvor der findes en mindre kiost. Her kan man købe drikkevarer og lidt let at spise. Dermed behøver man ikke at pakke den store udflugtstaske når man skal afsted. 

På stranden skal man gå langs kanten mod venstre for at komme til hulen. Man skal en anelse ud i vandet for at komme frem. Alternativt kan man gå oppe på klipperne før man kommer ned til stranden, og derfra kravle/klatrer ned til hulen. Det er rigtig svært at beskrive hvordan man kommer frem over bloggen, så jeg vil anbefale, at i spørger en af os guider hvis i vil afsted. 

Det er hermed lidt insider-viden fra denne naturskønne perle. Skulle i have mere interesse, så kom endelig og og tag en snak med os :) 

Vi ses - og rigtig god aften! 

Mvh, Mathias Primo Tours, Samos 

Lufthavnsdag

Skrevet af Primotours 2016-07-13

I går var det tirsdag, og det betyder afrejse og ankomst for Primo Tours. Derfor har Gitte og jeg været i lufthavnen. Her sørger vi for, at i bliver ordentligt afleveret til flyet, og vi tager godt i mod jer som kommer herned. I vil allerede hører os når i venter på bagagen, hvor enten Gitte eller jeg selv vil speake over højtaleren. Herefter står vi selvfølgelig klar uden for ankomsthallen, hvor i kan finde os med Primo Tours skilt. Herfra peger vi vejen til den rigtige bus/taxa/minibus og hvad det ellers måtte være.

Enkelte af jer har måske ikke købt transfer hos os, fordi i har lejet bil, eller selv vil komme frem og tilbage til hotellet. Jeg ville dog være rigtig glad, hvis i altid kommer og siger hej til os i lufthavnen, så vi har set at i er kommet godt frem. Derudover har vi noget velkomstmateriale til jer.

Desværre for tirsdag betyder det også, at nogen skal hjem. Jeg tillader, på eneste tidspunkt, sure miner, om tirsdagen. Det er aldrig sjovt at skulle hjem fra ferie. Men vi vil prøve at hjælpe jer godt på vej. Og vi håber altid i har haft en super god ferie, som måske kan lokke her tilbage her til paradiset.

I den kommende uge, kan jeg varmt anbefale, at man tager med på vores bådtur. Det skal blive ekstra varmt, og når man virkelig skal slappe af, så findes der vel ikke noget bedre sted end på en båd. Og derudover bliver maden tilberedt imens man slapper af – af selve kaptajnen. 

God uge til jer alle! 

Mvh
Mathias, Primo Tours Samos

Én på tur, én på hoteller og kontor

Skrevet af Nichlas 2017-08-31

Så blev det torsdag her på Samos, og torsdag er som de gæster der har været her før ved, udflugts dag. 

Idag kører Gitte vores ørundtur - Samos Hø jdepunkter - med en 32 glade gæster. 

Når det er udflugts dag betyder det jo ikke at vi ikke er rundt på hotellerne, eller at der ikke er noget kontor arbejde der skal ordnes.

Startede kl 9 i morges med at være på det første hotel idag. 

Lige nu sidder jeg på vores kontor i Samos by. Har tænkt mig og skrive kuverter for de gæster vi får i næste uge, altid godt at være på forkant med arbejde :) 

Temparaturen henede ligger på mellem 27-29 grader. Så ikke for højt eller for lavt, :) 

Hedebølgen blæst væk

Skrevet af Nichlas 2017-07-10

I sidste uge der var vi godt ramt af høje temparature hernede. Der var flere dage hvor den var oppe og ramme 41 grader og ingen vind

Selv de lokale hernede var ved at svede væk, det er bestemt ikke normalt på det tidspunkt af året. 
Men nu er hedebølgen heldigvis blæst væk. Nu ligger vi på 30-35 grader i den her uge, og lidt skiftende med vind. 

Det er jo heldigvis ikke det værste problem og stå med, at der er for varmt og at man sveder hehe ;) 


Men med køleskabet fyldt op med vand så er vi klar til en ny uge :) 

Fridag i varmen

Skrevet af Nichlas 2017-06-26

Så blev det tid til min første fridag i 3 uger. Her i opstarts perioden er der altid meget og se til, så der bliver det sjælendt til særlig meget fri.

Men igår, Søndag, havde jeg fri. Det der med at sove længe bliver ikke helt til noget når der er 30 grader kl 8 om morgnen.

kl 11 sprang jeg i nogle gode sko, rygsæk med 2 liter vand i, og så musik i ørerne så var jeg klar på en god vandre tur.

Hvor turen gik hen fandt jeg ud af undervejs. Ruten endte med at blive en ret stejl omgang jeg havde valgt. 
kl 13 var temparaturen steget til 36 grader, det var en rigtig varm omgang.

Selv om der var rigeligt med sved på panden, så var det er dejlig tur, udsigten oppe fra det lille bjerg var fantastisk.

Det vigtigste er dog altid at man ikke vurdere forkert med hvor meget vand man skal have med på sådan en tur.

Samlet blev det til 12 km. 

Mange Solhilsner

Nichlas - Primo Tours

Skøn udsigt

Skrevet af Primotours 2016-08-30

Hej alle!

Så blev det endnu engang tid til min fridag og denne gang tog jeg på en lille køretur op i højderne for at se udover Samos' mest flade område, som er spækket med en masse olivenlunde. Jeg tog op og nød en dejlig iskaffe på balkonen hos Meteoron Café, som ligger lige før keramik byen Koumeradai. Herfra har man altid en fantastisk panorama udsigt, og så er man også heldig at kunne se Samos' korte landingsbane samt det største og smukkeste kloster på øen, nemlig Megali Panagia. 

For at finde op til Meteoron Café skal du køre igennem Pythagorion og ud igennem byen Chora. Herefter kører du mod Pirgos. Først når du har kørt et stykke op af bjergveje finder du cafén i et sving. Her serverer de forresten også noget rigtig lækker is. Min favorit er den med pistacie. 

God tur!

 

Med venlig hilsen

Gitte, Primo Tours Samos

Øens perler

Skrevet af Primotours 2016-07-26

Hej alle 

Jeg tækte lige, at skrive lidt om et par af øes rigtige perler. 

Jeg havde besøg af to kammerater i sidste uge. På min ledige dag kørte vi øen rundt, så jeg kunne vise dem, hvad Samos kunne byde på. Vi stoppede blandt andet ved Potami Vandfaldet, som også er et af stoppende på vores tur rundt på øen.

Potami vandfaldet er kendt, og den er en del af udflugtsprogrammet hos de fleste selskaber, men det er de færreste personer som ved, at der også findes et andet og større vandfald på øen. I Ambelos ligger dette vandfald, som godt nok er større end Potami, men til gengæld er der SJÆLDENT vand i vandfaldet om sommeren. Hvilket vel også er grunden til, at det er besgrænset hvor mange der kender til det. Dog er hele gåturen ind til vandfaldet ganske speciel, og en helt unik oplevelse. Derudover byder turen også på en grotte. Grotten er stor, dyb og mørk. Og så er den sikkert fyldt med alle mulige insekter - hvilket måske også er grunden til, at jeg IKKE gik ind .. Jeg tog også nogle enkelte billeder. Bare se herunder. 

Tørt ser det ud, og tørt er det.. Men, skulle man have interesse i at tage derind, så spørg os endelig!

Der følger et enkelt tip igen lidt senere!

Mvh

Mathias, Primo Tours Samos  

Tilbage til arbejdet

Skrevet af Primotours 2016-07-08

Hej alle 

Så kom jeg også i gang hernede på Samos! Og så vidt jeg kan forstå på Gitte, så er hun glad for at jeg er tilbage. Hun skal jo heller ikke overanstringe sig, når hun nu har en lille på vej. 

I går var jeg med til det første velkomstmøde på Samos - jeg har holdt den slags møder mange gange før på andre destinationer, men det er altid specielt første gang på en ny destination. 

Gitte og jeg arbejder rigtig meget hernede, men når vi ikke lige arbejder laver vi en masse forskellige ting. Jeg har altid haft stor glæde i at tage en svømmetur i havet. Samos har måske kun ganske få komplette sandstrande, men øens vand er krystalklart - over det hele! Så det er en fantasstisk følelse at tage en svømmetur i havet når det er varmest midt på dagen. 

I dag har jeg ellers hygget mig på hotellerene, snakket med gæster og nu sidder jeg så og skriver dette inde på kontoret. 

Hernede har vi det godt! Vi glæder os hele tiden til dagen i morgen, og nyder vores arbejde! 

Jeg håber, at i glæder jer! 

Mvh

Mathias, Primo Tours Samos 

5 August

Skrevet af Nichlas 2017-08-13

Hvert år, når vi rammer 5 August så bliver byen Pytagorien lukket af om aften. Byen er pyntet op, og resaturanterne er fyldte med sultne gæster. 

Grunden til at den 5 august er så special, og er en dag man fejre her på Samos er fordi at man tilbage natten mellem den 5-6 August i 1824 havde slaget ved Mykali. Der slog Samioterne den Osmaniske flåde. 

Vi havde et en lille tur om aften vi tilbød vores gæster hvor man kunne komme med på en bådtur hvor man se Samos efter solen var gået ned. Til sidst da vi ankom til havnen i Pytagorien, der smed kaptajnen ankert lige da vi var ved starten af havnen. Så kommer resten af havnens både og sejlede rundt i havnen som en lang parade. 
Finalen var så at en lille båd der lå i midten af havnen som sympoliserede det Osmanniske rige blev brændt af. Inde i båden var der noget fyrværkeri. Derefter startede et fyrværkeri show der bestemt er værd og skrive hjem om.
Der var noget af det flotteste fyrværkeri jeg nogensinde havde set.

En rigtig god måde at slutte sådan en bådtur :)

Mange Solhilsner

Nichlas
Primo Tours 

Captain BBQ

Skrevet af Nichlas 2017-07-06

Hver søndag har vi vores bådtur, Captain BBQ. En heldags tur.


I søndags var jeg med 19 glade gæster ombord på båden. Vejret var som altid rigtig lækkert.

Vi gjorder vores første stop i en lille havneby Posidonio. Her vil turens første bade mulighed være, der er en lille strand som man ligge sig ved, et supermarked hvor man lige kan få en is eller man kan gøre som mig, gå op til den lille kirke der ligger der. Det er der billedet er taget. 

Turen var rigtig dejlig, og der var rigeligt med sol. Selvom jeg synes jeg var god til at opholde mig i skyggen og smøre solcreme på, så endte jeg alligevel med at få en rød næse. Der var flere gæster der grinende kommentede det ;) 

Som en lille bonus info, så er der på billedet ovenover 2 lande på samme billede. Til min højre side er Grækenland og til venstre Tyrkiet :) 

Første gæster i den her sæson

Skrevet af Nichlas 2017-06-22

Så er vi kommet i fuld gang med den her sæson. De første gæster er kommet herned for 2 dage siden. 

Idag er Gitte sammen med 30 glade gæster på vores udflugt "Samos Højdepunkter" 
En udflugt hvor man rigtig får set hvad denne græske perle kan byde på, alt lige fra en tur i kloster, en tur ud til Potami vandfaldet og en byvandring i Samos by. Der er selvfølgelig også andre stops, det her var bare nogle af de steder vi stopper på den udflugt. 

Den her uge står på 30/32 grader, så der er rig mulighed for at få lidt farve på kroppen, eller nyde en iskold lokal øl i solen, men man kan bestemt også smage en flaske hvidvin her fra Samos. 


Mange solhilsner 

Nichlas - Primo Tours

Fejring af Hera

Skrevet af Primotours 2016-08-21

Hvert år fejres den græske gudinde Hera i midten af august her på Samos. 

Det siges at Hera, som er overguden Zeus’ søster og hustru, og datter af Kronos og Rhea, blev født ved mundingen af Imvrasos i Heraion på Samos.
Hun var dronningen af himlen og gudinde over de andre guider og gudinder. Derudover var hun også kvindernes og ægteskabernes gudinde.

I går aftes var der en procession ned gennem Pythagorions gader langs havnefronten, hvor kvinder iklædt hvidt tøj, gik med fakler og lagner til ære for Hera. Denne aften er noget som altid giver mig kuldegysninger, for jeg synes det er sådan en smuk oplevelse! Flere af vores gæster tog også til Pythagorion denne aften for at overvære denne festlighed. 

Her kan du se nogle billeder fra aftenen.

Oplev det igen næste år!

 

Med venlig hilsen

Gitte, Primo Tours Samos

Guidelivet

Skrevet af Primotours 2016-07-22

Hej!

Nu får jeg ofte mange spørgsmål omkring guidelivet. Bor du hernede, hvor meget får man i løn, hvor mange fridage har man, hvad skal du til vinter osv. Måske jeg kan besvare en smule herinde. 

Guidelønnen er ikke den største i verden, men man er ikke guide for at tjene penge, men for at få en masse fede oplevelser, og fordi man er vild med arbejdet. Mange beskriver det mere som en livsstil end som et arbejde, og derfor har løn og den slags ikke den store betydning. 

De fleste guider arbejder både sommer og vinter. Hvor det om sommeren ofte er middelhavet, er det om vinteren meget mere forskelligt. Mange arbejder stadig som "charterguider" i sydens sol og varme. Andre, derimod, arbejder som skiguider i alperne. Det er meget op til den enkeltes interesse. 

Jeg selv foretrækker sol og varme, og er ikke så meget til kulde og sne. Derfor bruger jeg mine vintre på en charterdestination. Hvor turen går hen til vinter ved jeg endnu ikke. Tiden vil fortælle det :) 

Gitte tager selv tilbage til Danmark. Hun skal føde til den tid, og vil derfor gerne tilbage. Derudover har hun græsk mand, og tilmed en mand fra Samos, så måske i får hende at se her på øen igen næste sommer.. Det ved hun vel kun selv. 

Jeg kan ikke tale for alle andre, men jeg ved, at jeg elsker mit arbejde! 

Med venlige hilsner,

Mathias, Primo Tours, Samos 

Afslappende dag

Skrevet af Primotours 2016-07-03

Hej

Så var der tid til en lille fridag for mit vedkommende. Og hvorfor ikke selv bruge sådan en dag på at køre rundt på den smukke frodige ø.

Turen gik bl.a. op til den populære bjerglandsby Manolates med sine fine små stræder op langs bjergskråningen. Køreturen derop er en fantastisk tur i sig selv, da man kører af nålesving i skovmiljøet, som bevæger sig op af bjerget. Når man når langt nok op, så har man udsigten udover nattergaledalen - et af de mest frodige steder på Samos. Så utroligt smukt.

Balos stranden var hvor vi valgte at tage en dukkert i det dejlige klare hav. Der var blæse vejr, så det blev ikke til den lange svømmetur. På noget af stranden finder man lidt sand ellers er det primært sten, man har fornøjelsen af. Når man går ud i vandet skal man også have en god balance, da der er lidt større sten hele vejen ud. En forfriskende badetur! 

Dagen afsluttede vi med en dejlig middag i Pythagorion :)

Med venlig hilsen

Gitte, Primo Tours Samos

Gå tilbage til bloggen

VIDEOER FRA SAMOS

Samos 2017
Gå tilbage til bloggen

BILLEDER FRA SAMOS

Gå tilbage til bloggen

SPØRG DIN REJSELEDER

Her kan du læse tidligere stillede spørgsmål. Klik på spørgsmålene for at læse mere. Du kan også selv stille spørgsmål ved at benytte formularen nederst på siden.

betalingskort

Spørgsmål:

oll@mail.dk kan man bruge mastercard på samos?


Svar:

Hej OleMan kan sagtens bruge Mastercard rundt omkring på Samos.Vi anbefaler dog altid og have nogle kontanter på sig. Mvh Nichlas Primo Tours

Glutenallergi

Spørgsmål:

Hej. Hvordan ser det ud med mad uden gluten. Vi skal bo på Ino Village. Er der noget morgenmad uden gluten ? Er der restauranter der har menukort hvor man kan se om der er gluten i maden , hvis ja hvilke? Mulighed for selv at købe mad i nærheden af hotellet ? Vi glæder os til ferien. Hilsen Jonna


Svar:

Hej Jonna Tak for din henvendelse. Det er muligt på Hotel Ino Village at få glutenfri brød, såfremt man giver besked om det inden ankomst. Jeg informerer hotellet om, at du ønsker det til jeres ankomst i slutningen af juli.  Alle de restauranter jeg har spist på her på øen, fremgår det ikke af menukortet om der er retter uden gluten. Du spørger bare tjeneren, de steder I kommer hen. Det græske køkken rummer flere retter uden gluten, så jeg er sikker på, du helt sikkert nok finder noget du kan lide. Der er et par restauranter i nærheden af hotellet, ved Gagou stranden, ellers er der flere inde i Samos by langs havnefronten og i de små gader. I finder også et minimarked 400 m fra hotellet. Vi glæder os også til at tage imod jer hernede på Samos. Med venlig hilsen Gitte, Primo Tours Samos

strandhåndklæder?

Spørgsmål:

Hej Gitte. Vil lige sikre mig at håndklædeservice betyder at man kan låne håndklæder til at tage med ved poolen og stranden, som skiftes løbende? Eller skal man selv have det med?


Svar:

Hej. Tak for din henvendelse. Jeg kan se du skal bo på Saint Nicholas hotellet, og her kan man leje strandhåndklæder, som skiftes hver 2. dag. De er gratis at låne, men du betaler et depositum på 10 EUR stk. Dem får du naturligvis tilbage, når du afleverer det igen. Jeg ser frem til at tage imod dig og familien på tirsdag. Med venlig hilsen Gitte, Primo Tours Samos

Strande

Spørgsmål:

Hej er der andre naturist strande en den på den nordlige del , måske nogen de lokale kun bruger


Svar:

Hej. Tak for din henvendelse. Der findes bare den ene del af Tsamadou stranden på den nordlige del, du skriver om. Ikke andre. Dog findes der ca. 240 strande på Samos, hvor på mange af dem, man tit er de eneste, som er der. Og så kan man jo gøre lidt som man vil. Jeg ser frem til at tage imod jer på Samos! Mvh. Gitte, Primo Tours Samos

Inventar

Spørgsmål:

Hej ankommer til hotel kasteli pythagorion 23aug 16 og er kommet i tvivl hvad angår køleskab og airkondition.har læst det er på værelset men i flere anmelderser kan jeg se at køleskab fx ikke har været der og de har måtte betale for det,ligeledes blevet opkrævet for airkondition ved afrejse uden at være oplyst om det.vh Annette glæder mig vildt til samos min yndlings ø ;)


Svar:

Hej Annette. Tak for din henvendelse. På Kasteli findes der køleskab på værelserne. Aircondition er mod betaling. 6 EUR pr. dag. Jeg ser frem til at tage imod dig i lufthavnen i morgen! Mvh Gitte, Primo Tours Samos

samos

Spørgsmål:

har prøvet at skrive til jer først på ugen havde nogle spørgsmål men kan ikke se at i har svaret?????


Svar:

Hej! Der er blevet svaret på den samme dag. Kig under emnet "Almene spørgsmål" som du har oprettet den med. Der har jeg svaret. Skriv endelig igen, hvis du ikke kan se det. Mvh. Gitte, Primo Tours Samos

Topmadras og ekstra puder?

Spørgsmål:

Hej. Vi har bestilt en rejse på Saint Nikolas fra d. 20/9 og vil høre om der er mulighed for en ekstra topmadras i sengen og to ekstra puder på værelset, da min mand har dårlig ryg, og sover dårligt og får ondt, hvis sengen er hård. Det vil jo være træls at det skal ødelægge vores ferie som vi glæder os meget til. Mvh Dorthe P


Svar:

Hej Dorthe. Tak for din henvendelse. Jeg har talt med hotellet omkring dine forespørgsler. Det er muligt at få en topmadras til sengen og 2 ekstra puder. Jeg noterer det ned, så hotellet har det klart til jer til I ankommer 20/9. Jeg ser frem til at tage imod jer i lufthavnen om ca. en måned. Mvh. Gitte, Primo Tours Samos

almene spørgsmål

Spørgsmål:

hej til jer guider på samos. Har lige nogle spørgsmål til jer. Er der nogle busser der går fra Anastasia hotel-hvad koster en taxa ca. fra lufthavnen? er der en elkedel? og har i noget der hedder en startpakke? Vi har rejst før med jer, det var nok ikke så vellykket som det kunne være, men vi prøver igen alligevel. Vi er ellers ikke så vanskelige hehe. Har selv været i brancen så ved at som regel vil guiderne gerne have lakrids så hvis i er interreseret tager jeg noget med til jer... Vi kommmer den 23.08. og skal være der i 14 dage ugen efter os kommer vores venner ned til os. Glæder os til at se jer. Gode hilsener fra Poul og Merete Kruse Djurslev


Svar:

Hej Merete og Poul! Tak for jeres henvendelse. Der er et busstop ved hovedvejen der går ned til Anastasia. Herfra kan I komme til enten Pythagorion eller Samos by. Der findes flere afgange om dagen. En taxa fra lufthavnen til hotellet koster ca 15 EUR. Der er elkedel i lejlighederne på Anastasia samt kaffemaskine. Vi har desværre ingen startpakke her på Samos. Det er dog muligt at bestille morgenmad når I ankommer til næste morgen. Ellers findes der et supermarked som har åbent næste dag en lille km fra hotellet. Håber da jeres ferie her på Samos så bliver vellykket for jer! Der er bare mig her på destinationen. Mathias er taget afsted. Jeg er ikke den store lakrids spiser. Chokolade er meget bedre ???? Det bliver da dejligt med vennebesøg efter I har luret alt af hernede! Jeg glæder mig ihvertfald til at tage imod jer i lufthavnen. Mvh Gitte, Primo Tours Samos

Bus

Spørgsmål:

Hej Primo Tours. Vi rejser til Ino Village d. 23/8 og vil gerne vide, hvordan busforbindelserne er til pythagorion og Karlovassi (Potami vandfald). Er der stoppested tæt ved hotellet og hvad koster det at køre med bussen?


Svar:

Hej! Tak for jeres henvendelse. Den lokale busforbindelse fra Samos by er fin til Pythagorion med flere afgange om formiddagen og koster ca. 1,80 EUR pr. pers. Til Karlovassi som er en noget længere tur til ca. 5 EUR pr. pers. Denne har 5 afgange om dagen. I skal så gå de sidste par kilometer ud til Potamivandfaldet. Alternativt tage en taxa til ca. 10 EUR det sidste vej. Sidste afgang til begge byer med lokalbussen er kl. 17.00. Der går ingen busser herefter. Der findes ingen stoppested ved Ino Village. Busstationen ligger ca. 1,5 km fra hotellet. Der er ingen busstop på vejen. Mandag til fredag går der dog en gratis bus i området hvor Ino Village ligger, som I kan tage ned til busstationen. Denne afgår ca. hver 30. min., kun om formiddagen. Jeg glæder mig til at tage imod jer om 14 dage! Mvh. Gitte, Primo Tours Samos

Svar på forespørgsel om elkedel

Spørgsmål:

Hej,Gitte! Igen tak for din ulejlighed!! Men du skal ikke bruge yderligere tid på at undersøge muligheder for elkedel!! Vi havde planlagt at medbringe en dyppekoger! Men det ville jo være tåbeligt,hvis der var en tingest på værelset,så man var sikker på en kop kaffe kl.5.37 om morgenen,ik'?? Hilsen Margit Og så spørger jeg ikke mere (det skulle da lige være,hvad prisen er på cigaretter lige nu,vi plejer nemlig at have otte kartoner med hjem????)


Svar:

Hej Margit. Hotellet kan desværre ikke hjælpe med en elkeddel. Vedr. cigaretter i lufthavnen så skulle det koste det samme som du ville betale for dem i kioskerne her, det der svarer til ca. 4 EUR for en pakke. Afhænger selvfølgelig af mærke. Mvh. Gitte, Primo Tours Samos

Mulighed for kaffe på værelset

Spørgsmål:

Hej, søde Gitte!! Tak for dine hurtige svar på mine tidligere spørgsmål! Det er bare fornemt!???? Så jeg fortsætter bare for at lette vore forberedelser : der findes vel ikke tilfældigvis en elkedel på værelset på Nicholas?? Jeg har pokkers svært ved at stå op kl fem eller halv seks og ikke kunne få en kop kaffe på det tidspunkt! Kan ikke læse noget om mulighed for leje af en elkedel og som oftest har der stået én på værelset,når vi er sydpå!! Uha,glæder mig til svar! Hilsen Margit


Svar:

Hej Margit! Velbekomme. Der findes desværre ingen elkeddel på værelset på Saint Nicholas hotellet. Pga det er et all inclusive hotel, så er det noget hotellet har valgt fra. Jeg vil gerne undersøge om det er muligt for jer at leje en, men da må jeg lige vende tilbage til dig senere i dag. Ha' en dejlig dag! Mvh. Gitte, Primo Tours Samos

Hotel Saint Nicholas

Spørgsmål:

Vejret omkring 20/9, myggeplage på det tidspunkt, kvalitet og udbud af maden, hyggelig restaurant, hvilke lokale drikkevarer er incl udover øl og vin, alt incl til afrejsetidspunktet, og sidst hvornår skal værelset forlades? Håber I venligst vil besvare disse spørgsmål meget snart. Med venlig hilsen fra Margit


Svar:

Hej Margit. Tak for din henvendelse. Vejret i september er forskelligt fra år til år, men som oftest har vi ca. 25-30 grader. Aftenerne kan dog begynde at blive lidt køligere, så godt at have en lille trøje med i bagagen. Da I skal bo nede ved vandet samt i et naturområde, vil I med sikkerhed opleve myg. Maden på hotellet er fin kvalitet. Tidligere gæster har været godt tilfredse. Buffetten er tilpasset størrelsen på hotellet, og dvs. der er ca. 2-3 slags kød/fisk til frokost og aftensmad, samt diverse tilbehør og salater. I kan sidde inden ved buffetten og spise, eller i rummet ved siden af med glasvinduer, så I kan nyde den dejlige udsigt til pool og havet. Der er sodavand, ouzo, kaffe, te og vand at vælge imellem udover øl og vin. All inclusive gælder indtil I forlader hotellet om eftermiddagen. Værelset skal dog forlades senest kl. 12. Det er muligt at forespørge om at blive længere på værelset mod et ekstra tillæg for de ekstra timer om eftermiddagen. Jeg håber dette var svar nok, ellers ser vi frem imod at tage imod jer i lufthavnen. Mvh. Gitte, Primo Tours Samos

Færge til Mykonos

Spørgsmål:

Hej Primo tours, Ved i om det er muligt, at tage en færge til myginos fra Samos? Hvis svaret er nej, er der så en nærliggende ø, som i vil anbefale man sejler til, hvis man vil se noget mere ægte Grækenland :) ?


Svar:

Hej! Tak for din henvendelse. Det er muligt at tage en færge på ca. 6 timer til Mykonos fra Samos. Den tidsplan der findes i øjeblikket er der først færge fra Samos by i ugen der går fra 13. september. Vi ser frem til at tage imod jer på Samos. Mvh. Gitte, Primo Tours Samos

Samos Bay

Spørgsmål:

Hejsa dernede. Vi ankommer til Samos Bay d. 2/8. Vi har hele tiden fået det indtryk af jeres hjemmeside at der ikke er pool på hotellet, men nu har vi lige set stemningsvideoen og der står at der på hotellet er en pool? Det samme er gældende med at der på hjemmesiden står at der er 5 meter til stranden, men på videoen ser det jo ud til at man skal over en vej? Så nu er spørgsmålet er der pool på hotellet????? Og hvor langt er der til stranden???? Vi har ikke fortrudt vores valg af hotel. Og dette lille indlæg skal også ses med et smil på læben. Varm sommerhilsen. Kommende turist. Jesper Lundberg.


Svar:

Hej Jesper. Mange tak for dit spørgsmål. Der findes IKKE pool på hotellet. Der bliver i øjeblikket arbejdet på at lave pool for enkelte væreser, som man i så fald skal betale ekstra for, men den er ikke færdig. Derudover skal man rigtigt nok krydse en vej for at komme til stranden. Vejen er dog meget rolig, og det eneste trakfik som findes er fra biler der skal frem og tilbage til jeres og et enkelt andet hotel. Så dermed er der ikke nogen speciel trafik på vejen. Men de 5 meter til stranden passer fint overens med virkeligheden. Med venlig hilsen Mathias Primo Tours Samos

Billeje

Spørgsmål:

Hej skønne guider! Min kæreste og jeg skal til Samos i uge 31. Vi glæder os rigtig meget, da det er vores første besøg. Vi har hørt om en masse spænende ting man kan se, og derfor vil vi høre om i kunne hjælpe os med at leje en bil dernede. Vi skal være der en uge, og har derfor snakket om at leje en bil i 3 dage. ville i også anbefale det, eller har man typisk en bil flere eller færre dage? :) Vi skal bo på hotel Ino Village, kan man få bilen leveret samt afhentet der igen, eller hvordan gør man? :) Vi har bestilt transfer til og fra lufthavnen, så det ville være træls også at skulle hente og bringe bilen derhen. Kender i til prisen for at leje biler dernede? Mange hilsner Nathalie :)


Svar:

Hej Nathalie Tak for dine spørgsmål mht billeje. På Samos samarbejder vi med Aramis/Sixt som har en rigtig god service. På dagen I ønsker at leje bil kommer de og henter jer på hotellet for at tage jer med til deres kontor i Samos by. Når I er færdige med bilen afleverer I nøglen i receptionen på hotellet om aftenen. Meget enkelt. Priserne kan ændre sig til når I kommer, derfor vil jeg ikke sige nogen pris nu. Lejer man bil fra 3 dage og opefter er der penge at spare. Lejer I direkte igennem os og Aramis på destinationen, så er der inkluderet en fuld forsikring og I har derfor ingen selvrisiko. Jeg anbefaler altid at man lejer min 3 dage, for man skal nå at nyde det man kører rundt til. vi glæder os til at tage imod jer i uge 31! Mvh Gitte, Primo Tours Samos

Potami

Spørgsmål:

Hej Primo Tours. Ved i om der går en bus fra Samos by til Potami waterfalls (eller i nærheden). Eventuelt kan i så oplyse en pris på den samme tur i taxi?


Svar:

Hej! Tak for din henvendelse. Der går ingen bus fra Samos by til Potami vandfaldet. Det nærmeste i kan tage bussen til er Karlovassi, hvorfra I kan vælge at gå de sidste 2-3 km eller tage en taxa. Lokalbussen koster ca. 5 EUR pr. vej og en taxa ca. 45 EUR pr. vej. Vi besøger også Potami vandfaldet på vores øtur Samos' Højdepunkter om torsdagen. Vi glæder os til at tage imod dig/jer på Samos. Mvh. Gitte, Primo Tours Samos

Shuttlebus fra Nicholas

Spørgsmål:

Hej, kære guider! Tak for hurtigt svar mht køb af tobak i lufthavnen! Vi har nu booket St. Nicholas fra midt aug. Dette skete, mens jeg talte med én fra Primo for at booke Sirenes!!????Jeg faldt for denne shuttlebus, men til hvilken by kører den egentlig??? Jeg siger på forhånd tak for svar og glæder mig til 14 dage på Samos lige om lidt!???? Hilsen Margit


Svar:

Hej Margit. Lyder godt du har fået truffet dit valg mht hotel i Mykali. Saint Nicholas shuttlebus går til Pythagorion hver formiddag, og så har man ca et par timer til at nyde den hyggelige havneby inden turen går tilbage til hotellet igen. Vi ser frem til at kunne tage imod dig! Mvh Gitte, Primo Tours Samos

Strand ved hotel Ino Village

Spørgsmål:

Hejsa Vi glæder os til at rejse til rejse til Samos i uge 34, vil lige høre om der er sandstrande i nærheden af hotellet?


Svar:

Hej Tak for din henvendelse. Dejligt I kommer til vores skønne ø. Der findes ingen sandstrand lige i nærheden af hotellet man kan gå til. Men kører man blot ca. 10 km, så finder man Psili Ammos med det dejligste sandstrand og stranden er utrolig børnevenlig også. Den ligger i Mykali. Vi glæder os til at tage imod jer i lufthavnen i uge 34. Mvh. Gitte, Primo Tours Samos

allergimad

Spørgsmål:

Hej Så er ferien bestilt, skal godt nok vente helt til 30 august, men hvor bliver det dejligt, jeg har gluten - og mælke allergi og vil derfor høre om der evt. er et supermarked i Pythagorion, man kan evt. kan købe soya- eller rismælk, brød kan jeg selv medbringe. Hej fra Gitte


Svar:

Hej Gitte Tak for din henvendelse. Dejligt du kommer herned! Glutenfri brød er svært at få fat i her, og så er det rigtig dyrt. God ide at medbringe det hjemmefra. Mht. til soya- eller rismælk, så er det muligt at købe soya mælk i Express supermarkedet, som ligger i hovedgaden og i Proton supermarkedet, som ligger lige ved Mythos square. Det koster omkring 3 Euro. Vi glæder os til at tage imod dig senere på sommeren! Mvh. Gitte, Primo Tours Samos

Cykeludlejning

Spørgsmål:

Hej Vi rejser snart til Samos med jer, og ville godt høre om muligheden for at leje cykler. Vi skal bo på Maritsa Bay. Vh. Gitte


Svar:

Hej Gitte Tak for din henvendelse. I kan nemt leje cykler i Pythagorion hos Nicos Rentals. De ligger i hovedgaden. De har forskellige cykler, også mountain bikes og racercykler. Vi glæder os til at tage imod jer på Samos. Mvh. Gitte, Primo Tours Samos

Hotel Saint Nicholas

Spørgsmål:

Hej Gitte ! Jeg prøver igen ! Vi glæder os til Saint Nicholas 12. juli ! 14 dage ! 1. Går der busser fra hotellet til de store byer ? 2. Taxapriser til feks Samos by ? 3. Lange bukser til aftensmad ? 4. Mad ved ankomst ? 5. Info-møde 13.7 ? 6. Udflugter: Priser og ugedage ? 7. Myggeplage ? 8. Arrangerede vandreture ? 9. Mange danskere på hotellet ? På forhånd tak ! Mvh Harry Ørnstrup


Svar:

Hej Harry, Tak for dine spørgsmål. 1. Hotellet har deres egen shuttle bus, hvor I kan køre med gratis til Pythagorion. Der er en afgang pr. dag. Der kører desværre ingen lokalbusser fra Mykali og hotellet til de større byer. 2. Derfor kan det være en god ide at tage en taxa istedet. Til Samos By koster det ca. 15-20 EUR pr. vej.Til Pythagorion er det ca. 15 EUR. 3. Der er ingen kutyme om at man skal have lange bukser på til aftensmaden, hverken på hotellet eller hvis I en aften vælger at tage ud på en restaurant og spiser. 4. Der er mad til jer ved ankomst. Bufetten er åben indtil kl. 21.00, og I vil ankomme ved hotellet ca. kl. 20.30, forbeholdt forsinkelser på flyet. 5. Vi afholder velkomstmøder dagen efter ankomst, altså om onsdagen. Tidspunktet er endnu ikke fastlagt. I får besked herom i velkomstmaterialet I modtager i lufthavnen. 6. De forskellige udflugters dage og priser: Samos' Højdepunkter torsdag 40 EUR Primo Hygge torsdag aften 29 EUR Patmos på egen hånd fredag 44 EUR Patmos med engelsktalende guide fredag 66 EUR Tyrkiet på egeen hånd søndag 52 EUR Tyrkiet og Efesos med engelsktalende guide søndag 80 EUR Bådtur med BBQ mandag 37 EUR 7. Vi døjer med myg her, og især hvis man befinder sig nær vandet, som I er. Jeg selv er allerede plaget lidt af dem. Tag en myggespray med hjemmefra eller I kan købe dem på apoteket hernede. 8. Vi har ingen arrangerede vandreture. Der er nogle som laver vandreture, men det er kun i ydersæsonen, da det er for varmt til vandreture i højsæsonen. Der findes vandreruter flere steder på øen, som vi kan informere dig om ved ankomsten. Både i bjerge, dale og ud til nogle strande - lange som korte. 9. Primo Tours er den eneste danske arrangør som anvender hotellet, og det er forskelligt hvor mange vi har boende fra uge til uge. Jeg håber dette gav dig svar nok, ellers er du velkommen til at spørge igen! Vi glæder os til at tage imod jer 12/7 i lufthavnen. Mvh. Gitte, Primo Tours Samos

Afstand og taxa og guider

Spørgsmål:

Hej! Kan man gå langs standen fra Anastasia (lejligheder) til Pytagorien by,( mener der skulle være omkring 3,5 km) hvad koster det ca. med taxa. Hvor holder guiderne til på samos? hej fra Gitte


Svar:

Hej Gitte Tak for din henvendelse. Det er desværre ikke muligt at gå fra Anastasia langs stranden til Pythagorion. Da skal du gå langs hovedvejen det meste af vejen. Der ligger en Marina lige udenfor Pythagorion og den kan du gå ned på og følge det sidste stykke med grusvej til Pythagorion. En taxa vil koste ca. 8-10 euro pr vej. Os guider bor i Samos by og Pythagorion, så vi er tæt på hotellet. Vi kommer ud på hotellet hver dag pånær onsdag, hvor vi afholder velkomstmøde samt tirsdag. Vi glæder os til at tage imod jer! Med venlig hilsen Gitte, Primo Tours Samos

Samos sweet wine...

Spørgsmål:

Hej nede på Samos. Jeg har et spørgsmål angående den dejlige vin fra Samos. Er det rigtigt de har en "berømt" sød vin dernede?? Vi kunne godt tænke os at vide hvor man eventuelt kan købe disse vine. På forhånd tak. Kent


Svar:

Kære Kent Tak for dit spørgsmål. Den søde vin fra Samos hedder Vin Doux og kan købes i stort set alle supermarkeder på øen, samt på vinfabrikkerne i Samos By og Karlovassi. Den er meget berømt og har vundet mange priser igennem årene. Den er rigtig lækker med et par isterninger i. Vi glæder os til at tage imod dig :) Mvh Gitte, Primo Tours Samos

Strandforhold på Samos

Spørgsmål:

Hej PimoTours Hvordan er strandene på Samos? Har hørt det er stenstrande. Ville gerne hvis vi kunne få lidt information når vi kommer ned til jer omkring gode strande. Yderligere ..er det nødvendigt at tage badesko med? Glæder os til at se jer i uge33 Kærligst Jytte


Svar:

Hej Jytte... Det er rigtigt der er stenstrande hernede, og det er dem der er flest af. Vi har dog ret mange dejlige sandstrande hernede Vi har bl.a Psilli Amos stranden der ligger på den østlige side af Samos. Det er en flot sandstrand hvor der ikke er sten. Det er svært at nævne alle, men vi finder gerne den sandstrand der ligger tættest på dit hotel. Med hensyn til badesko, så er det noget man kan købe hernede for ca 10 euro, hvis det ikke er noget du har med. Vi ses hernede Venligst Josefine

Dykning

Spørgsmål:

Hej dernede... Jeg har hørt man kan dykke på Samos. Har det ikke været forbudt at dykke der tidligere? Håber på jeg får chancen for at dykke dernede :-) Hilsen Jan


Svar:

Hej Jan Ja, det er rigtigt at det har været forbudt at dykke hernede. Det har det været helt op til 2007/2008. Nu har man endelig frigivet dykning, så det er muligt at komme ned og dykke på vrag, se gamle kanoner og hvis man er heldig kan man få glimt af arkæologiske seværdigheder som gamle krukker m.m. Der ligger et top professionelt PADI dykkercenter hernede, der har dykkerture og snorkelture. Håber du kommer en tur i det blå hernede. Mvh Claus

Strand ved hotel Maritsa Bay

Spørgsmål:

Hej! Hvordan er stranden som der står ligger 100 m fra hotellet? Er det en badestrand med mulighed for leje af liggestole og parasoller? Og hvordan kommer man dertil? Er der vej-sti dertil? Er der 3 km til nærmeste indkøb - tavernaer? Venlig hilsen Tine Køedt


Svar:

Hej Tine Stranden der hedder Glicorisa, ligger for enden af vejen nede ved Maritsa Bay. Det er muligt at gå derned på under 10 min. Der er mulighed for leje af solstole og parasoller og det er en sandstrand. Der er mulighed for at spise dernede, men hvis man vil have lidt afveksling skal man ind til Pythagorion. Mht indkøb ligger der en "cash and carry" ca 1,2 km fra hotellet. Mvh. Claus

spa/tennis

Spørgsmål:

Hej Primo Tours Har et spørgsmål vedr. spa samt tennis. Findes det på Samos? med v hilsn Jens


Svar:

Hej Jens Der findes op til flere spa-steder her på Samos. Det er bare et spørgsmål om hvad der er nemmest for dig/hvad du skal bo tættest på. Med hensyn til tennis, så findes der 2 tennisbaner i områderne hvor vi har hoteller. Den ene ligger i Samos. Den er til fri afbenyttelse. Den anden ligger på et af hotellerne i lidt udenfor Pythagorio. Håber dette gav svar på dit spørgsmål. Astrid

STIL DIT SPØRGSMÅL TIL REJSELEDEREN

*: Bedes udfyldt. Du vil modtage en mail når rejselederen har svaret på dit spørgsmål. Dit spørgsmål og svar vil sammen med dit navn derudover blive offentliggjort her på siden. Din email vil ikke blive vist.