Billige restpladser i marts og april. Fra kun kr. 3.498,- med gratis golf, spa, vandreture, tennis og lån af cykler - se mere her

Alanya

Farverig basar, kilometervis af badestrande og fantastiske restauranter

Info om Alanya

Alanya har idag ca. 300.000 indbyggere. Dejlige sandstrande, eksotisk byliv, farverige basar, et væld af butikker, fantastiske restauranter og en gæstfrihed i særklasse. Alanya byder på oplevelser for hele familien. Højt hævet over resten af byen findes Alanyas kendetegn, den gamle borg. På vej op til borgen af den snoede og til tider meget stejle vej, finder du små cafeer, boder og hyggelige restauranter.

Læs mere
Din rejse

Fra - lufthavn, til -, -, -

PDF bog med nyttig info når din
Rigtigt gode ferie går til Alanya

Historien om Tyrkiets fader Atatürk

Atatürk er én af de mest berømte mennesker i Tyrkiet, og alle indbyggere kender hans navn.

Han blev født i 1881, hvor han blev døbt Mustafa. Da han var ung blev han optaget på et militær akademi. På akademiet fik han tilnavnet Kemal, som betyder den forfængelige, da han var dygtig til matematik og pligtopfyldende.

Atatürk blev efterfølgende en dygtig leder, og han førte det osmanske rige til mange sejre, og havde kun et enkelt nederlag under første verdenskrig. Han blev senere gjort til præsident, og her etablerede han det moderne Tyrkiet, hvor han samlede tyrkerne med vægt på det sproglige, identitetsmæssige og historiske, hvilket betød at tyrkerne udviklede en stærk nationalfølelse.

Derudover husker man Atatürk for hans reformer, hvor han adskilte religion og samfund fra hinanden. Han forbød religiøse autoriteter, gav kvinder stemme- og valgret, gjorde det forbudt at have flere koner og forbød religiøse symboler såsom mændenes fez og kvindernes buzas samt han tvang børn til fem års skolegang.

Han gav derudover Tyrkiet et nyt alfabet og sprog, hvor det latinske og islæt af det franske sprog erstattede det persisk-arabiske, så man fik et mere flydende sprog i landet. Disse reformer blev gennemført på 15 år, og i den tid blev han tildelt navnet Atatürk, som betyder tyrkernes fader.

Atatürk var en person, der elskede at få sig en god cigar og et glas Raki, samt han sad længe oppe og skrev poesi.Han var en mand, der ikke passede godt på helbredet, og det resulterede i, at han fik skrumpelever.

Skrumpeleveren blev et længerevarende sygdomsforløb og i 1938 vandt sygdommen over Atatürk, hvilket betød at han døde i 1938. Men hans værdier og visioner lever stadig videre i tyrkernes hjerter. Atatürk var en mand af folket, og i stort set hver by har man en statue af Atatürk stående.

I Tyrkiet er han desuden afmærket på mønter og sedler, og man ser billeder af ham overalt fx på skoler, kontorer, restauranter, hvor der ofte står et af hans berømte citater såsom ”Fred i hjemmet – Fred i verden”.