Tyvstart sommeren med en billig ferie i maj. Se tilbud her.

Alanya

Farverig basar, kilometervis af badestrande og fantastiske restauranter

Info om Alanya

Alanya har idag ca. 300.000 indbyggere. Dejlige sandstrande, eksotisk byliv, farverige basar, et væld af butikker, fantastiske restauranter og en gæstfrihed i særklasse. Alanya byder på oplevelser for hele familien. Højt hævet over resten af byen findes Alanyas kendetegn, den gamle borg. På vej op til borgen af den snoede og til tider meget stejle vej, finder du små cafeer, boder og hyggelige restauranter.

Læs mere

Spis på nogle af de bedste restauranter

Tyrkiets køkken er et af verdens tre bedste køkkener.

Grunden til dette er det helt fantastisk sortiment af mad, deres helt fantastiske stemning og høje service niveau. Herunder er vores favoritter, som helt klart kan anbefales. Hvis du ringer fra et dansk simkort, så husk at tilføje +90, ellers kontakt din rejseleder, og vi vil være behjælpelige med at reservere et bord, de fleste restauranter har også gratis pick-up service.

Marina (Tlf.: 0242 513 10 34)

På havnen i Alanyas centrum ligger Marina Restaurant. Herfra kan man føle den gode stemning og nyde udsigten over Alanyas havn. På Marina føler man sig rigtig godt tilpas og meget velkommen.

Vi foreslår kylling med chilisauce og fajita.

Crazy Horse (Tlf.: 0242 511 00 21)

Crazy Horse ligger centralt i basarområdet og fungerer som både restaurant og bar. I dags- og aftentimerne er det muligt at bestille fra det store menukort, som både byder på mexikanske og internationale retter. I nattetimerne er Crazy Horse en af de hyggeligste og populære barer i Alanya.

Nina anbefaler deres sprøde nachos og fyldige burritos.

Ev Restaurant (Tlf.: 0242 511 10 51)

Ev betyder hjem på tyrkisk, og dette er præcis, hvad man føler sig på denne restaurant. Hver aften har Ev flere tyrkiske sangere til at synge, hvilket skaber en fantastisk stemning. Stedet er meget populært for både turister og tyrkere.

Smag deres sprøde pizzaer eller møre bøffer.

Josephs Platz (Tlf.: 0242 513 92 96)

Josephs Platz ligger i hjertet af Alanya midt inde i bazaren. Restauranten er familieejet gennem 36 år, og Joseph selv laver sovserne og tilbereder kødet. Restauranten er utrolig hyggelig, servicen er i top og maden er af høj kvalitet! Mens man sidder og spiser sin mad kan man være heldig og få et lille show med på vejen, Joseph er en rigtig entertainer og kan en utrolig ”mavedans” - uden tvivl en oplevelse, man ikke ser andre steder! Hos Joseph kan man også hilse på hans papegøje, Jakob, som også gerne laver et show eller to, hvis man spørger om det.

Martin anbefaler deres store og saftige burger
Jannik anbefaler deres møre bøffer med lækker hvidløgssmør

Sushico (Tlf.: 0242 519 20 16)

Hos Sushico får du Alanyas bedste sushi! Der er flere forskellige slags, og de bliver serveret på flotte japanske tallerkner. Der er mulighed for både at ”blande selv”, men det er også muligt at få færdigt sammensatte menuer. Fiskene og skaldyrene er helt friske og fyldt med smag. Skulle man ikke være så meget til sushi, så er det også muligt at få mange andre retter bl.a. nudler med kylling, og det er også muligt at få vegetariske retter.

Vi anbefaler deres Salmon Lovers

En Vie Beach (Tlf.: 0242 511 12 56)

Med sin perfekte placering lige ned til vandet, er En Vie Beach absolut et besøg værd. Ikke nok med at beliggenheden er skøn, så er deres lækre hav-inspireret menu også værd at tage et kig på. Fortvivl ikke, hvis du ikke er så meget til fisk og skaldyr, det er også muligt at få andre smagfulde retter.

Emma anbefaler deres sprøde og lækre Cæsar Salad

Le Grille’ (Tlf.: 0549 511 11 77)

Med sin danske ejer Kim er Le Grille’ allerede blevet sat på bykortet i Alanya, som et af de bedste steak house, trods deres ellers korte levetid. Her går de ikke på kompromis med kvaliteten, derfor vælger de også selv at modne alt deres kød, som sammen med deres salatbar altid er et hit.

Martin anbefaler deres saftige bøffer og lækre whiskysovs
Mette anbefaler deres byg-selv-burger, så man får lige hvad hjertet begærer

Gå efter Primo Tours’ flag eller klistermærke