Alanya

Farverig basar, kilometervis af badestrande og fantastiske restauranter

Info om Alanya

Alanya har idag ca. 300.000 indbyggere. Dejlige sandstrande, eksotisk byliv, farverige basar, et væld af butikker, fantastiske restauranter og en gæstfrihed i særklasse. Alanya byder på oplevelser for hele familien. Højt hævet over resten af byen findes Alanyas kendetegn, den gamle borg. På vej op til borgen af den snoede og til tider meget stejle vej, finder du små cafeer, boder og hyggelige restauranter.

Læs mere

Information om Transportmidler

Cykel

Kunne du være interesseret i at leje cykel, så kontakt din rejseleder og han/hun vil hjælpe med at få det booket, samt bragt til og fra dit hotel. Cykler kan lejes fra 5 € pr dag. Der er mulighed for både at leje almindelige bycykler, mountainbikes og racercykler.

Taxa

I Alanya findes der taxaer over alt. De er gule, og de fungerer på samme måde, som hjemme i Danmark. Så hvis man kender prisen på turen, kan man godt prutte om prisen, men dette skal gøres inden man stiger ind i taxaen. Hvis man ikke kender prisen, skal man bare sætte sig ind, hvorefter der er et startgebyr på 4 TL, og så vil taxameteret køre, indtil man er fremme. Dette giver selvfølgelig også en fair pris. Flere steder, fx ved lygtepæle, kan man finde gule bokse med skriften ”TAKSI” med en grøn knap på. Man trykker én gang for hver taxa, og indenfor et par minutter vil der så ankomme antallet af de taxaer, som man har trykket for.

Bybus

Bybusser i Alanya minder om dem i Danmark, lige på nær at de er hvide. Der er stoppesteder hele vejen hen af gaderne. Når man skal af, trykker man på stop knappen, og man kommer af ved næste stop. De har numre i forruden og en beskrivelse af, hvor de kører hen. De er nummeret fra 1 til 10. Prisen for bybusserne er 2,5 TL ligemeget, hvor langt man skal med dem, så de er den billigste transportform i byområdet. Derudover er der også aircondition i busserne, så det ikke bliver alt for varmt. Busserne kommer med ca. 10 minutters mellemrum og det er kun muligt at komme på, hvor der er stoppesteder, modsat dolmusserne.