Store messerabatter! Bestil årets ferie nu! Se udvalget af ferier her.

Side

Tyrkiets ældste havneby rummer et usædvanligt stort antal seværdigheder

Info om Side

Side er beliggende imellem Antalya og feriebyen Alanya – ca. 1 times kørsel fra lufthavnen. Side ligger på en halvø med sandstrande til begge sider. Denne gamle havneby er en af Tyrkiets ældste, og rummer et usædvanligt stort antal seværdigheder - en eventyrlig byport og ruinerne af et stort amfiteater med plads til ca. 19.000 tilskuere.

Læs mere

Bjarkes favorit-hotel i Side:

Dream Family Club
m/All Inclusive

Se hotellet her

Information om Det Tyrkiske Køkken

Det tyrkiske køkken siges at være det 3. bedste køkken i verden, kun overgået af det franske og kinesiske. Det tyrkiske køkken er specielt kendt for deres forretter, meze, som er et sortiment af små madretter serveret i små skåle og at maden er varieret krydret.

Herunder har vi beskrevet en lille del af de mest kendte retter.

Börek:

Friturestegt butterdej med fetaost og spinat. Disse kaldes også for cigarruller.

Dessert:

Der spises ofte frugt til dessert. De desserter som findes er tit meget søde og gennemvædede med sirup.

Dolma:

Vinblade, auberginer, grøntsager eller kartofler fyldt med
bl.a. bulgur, kød, tomater og krydderier.

Ezme:

Det er en stærk blanding af blendet chili, tomat og purløg med en karakteristisk rød farve.

 

Haydari:

Det er lidt som den græske tzatziki, men er med
purløg og mint og uden agurk.

Kebab:

Kebab spises der rigtig meget af i Tyrkiet og det tilberedes på mere end 15 forskellige måder. De mest almindelige er döner, adana, shish og iskender. Kebab bliver ofte krydret godt.

Köfte:

Tyrkiske frikadeller lavet på en blanding af okse- og lammekød blandet med løg, persille og krydderier.

Kylling Kievski:

Fint kyllingebryst rullet omkring ost og paneret således, at der flyder ud med smeltet ost i det man stikker hul på kyllingen.

 

Lavas brød:

Stort luftigt brød som kommer direkte fra stenovnen og som spises sammen med forretterne bl.aEzme og Haydari.

Osmannisk pande:

Serveres oftest i et lerfad. Retten består af mange grøntsager, krydderier og oksekød eller kylling. Dertil en lækker sovs og nogle gange gratineret med ost.

Pide:

En klassisk ret fra det tyrkiske køkken. Det anses for at være det tyrkiske svar på pizza. Piden serveres med et tilhørende fad m. lette salater samt citron.