Side

Tyrkiets ældste havneby rummer et usædvanligt stort antal seværdigheder

Info om Side

Side er beliggende imellem Antalya og feriebyen Alanya – ca. 1 times kørsel fra lufthavnen. Side ligger på en halvø med sandstrande til begge sider. Denne gamle havneby er en af Tyrkiets ældste, og rummer et usædvanligt stort antal seværdigheder - en eventyrlig byport og ruinerne af et stort amfiteater med plads til ca. 19.000 tilskuere.

Læs mere

Bjarkes favorit-hotel i Side:

Dream Family Club
m/All Inclusive

Se hotellet her

Oplev alt hvad Side har at byde på

Side er en lille flække mellem de store turistbyer Alanya og Antalya.

Som det nye skud på stammen, var Side for bare 15 år siden en lille fiskerby. Alverdens familie-venlige all inclusive resorts er på bare få år blevet bygget i massevis omkring den charmerende antikke bydel og med sine børnevenlige strande og venlige befolkning er byen blevet til et hyppigt besøgt turistmål.

I Side kan man f.eks. opleve dejlige børnevenlige strande, romerske ruiner, eksotiske fiskeretter, frodige bjerge og en helt fantastisk atmosfære. Den gamle bydel, Antik Side, emmer af feriestemning og her er det ganske ufarligt at forvilde sig væk mellem de velkendte souvenirs butikker og romerske ruiner der ligger side om side.

Sides tidligere historie indbefatter sørøvere og slavehandel og med dette I mente kan man ikke undgå at mærke den helt specielle atmosfære der hersker på hele halvøen.

På vejen ind til gågaden i Antik Side vil man langs vejen se smukke romerske ruiner der ligger som beviser på en svunden tid langs vejkanten. Skal man ind til selve hovedgaden skal man igennem den smalle byport der deler byen i to forskellige dele.

Går man en tur ned af hovedgaden I Antik Side, forstår man hvorfor denne gade siges at være en af de mest hyggelige I hele Tyrkiet. Går man den lige vej ned igennem byen, kommer man ned til den lille havnepromenade, her ligger restauranterne på stribe, heriblandt Liman.

Her kan man opleve en dejlig afslappet atmosfære i de tidlige aftentimer, hvor man kan følge med i havnelivet og selvfølgelig nyde udsigten til Middelhavet og Kumköy, senere på aftenen vil der blive spillet bløde feriehits alt imens tjenerne serverer farverige drinks.

Bestemt et besøg værd.