Tyvstart sommeren med en billig ferie i maj. Se tilbud her.

Nye græske perler

Hvis du vil opleve det uspolerede og autentiske Grækenland, så er det værd at kigge nærmere på to af årets nyheder fra Primo Tours. Halkidiki og Paleros er ægte perler fra den græske skattekiste.

Den rigtig gode ferie er den, hvor du kommer helt ned i tempo, mens du forelsker dig i omgivelserne og suger det lokale nærvær til dig. Der, hvor du mærker dagene flyde helt sammen, og hvor du på forunderlig vis føler det som om, at du bare hører til. Det kræver den helt rigtige atmosfære fra de helt rigtige steder, og derfor er Primo Tours altid på jagt efter unikke destinationer, som har lidt ekstra charme og karakter.

Den stræben har ført til to nye rejsemål på det græske fastland, hvor Halkidiki og Paleros nu slutter sig til herlige bekendtskaber som Sivota og øen Meganisi samt mere velkendte størrelser som Kreta og Rhodos. Det giver et alsidigt udvalg af dejlige, græske destinationer. De to nye skatte i samlingen er et glimrende eksempel på de mange facetter, som det
klassiske ferieland rummer.

På hver sin side

Selvom Halkidiki og Paleros har mange fællestræk, så har de hver især deres egne særlige kendetegn, der gør dem værd at besøge. Halvøen Halkidiki finder du på østkysten af Grækenland, nær landets næststørste by, Thessaloniki. Det giver i sig selv en ekstra dimension. Med en levende storby i nærheden er det oplagt med en afstikker, hvor der er plads til shopping og cafébesøg. Rigtigt mange rejsende vil sikkert blive indfanget af Halkidikis helt tilbagelænede stil, hvor gedehyrderne krydser vejen foran busserne, og hvor livet går sin vante gang. Det adstadige tempo forplanter sig stille og roligt, og byen Ouranopolis er om noget eksponent for den sindsstemning, og varmen fra lokalbefolkningen får dig til at føle dig velkommen.

Forbudt for kvinder

Det giver noget ekstra at være lidt udenfor de klassiske ruter, og det kan næsten være uforståeligt, når nu området også rummer nogle af Grækenlands lækreste sandstrande med klart, azurblåt vand. I sig selv er det al den grund, der skal til for at vælge Halkidiki, hvor du til gengæld også kan se et stykke meget specielt græsk historie. Den sydlige del af halvøen er kendt for sine munkeklostre, hvor kvinder stadig er forment adgang, og hvor mænd skal søge visum for at få lov til at komme på besøg. På bådudflugter er det muligt at komme tæt på og se det sagnomspundne samfund, hvor munkene i hundredvis af år har passet deres daglige dont.

Den slags behøver du heldigvis ikke at bekymre dig om, mens du holder ferie. Sådan forholder det sig naturligvis også på den anden side af landet, hvor Paleros er den anden nye fristelse. I det nordvestlige hjørne af Grækenland finder du et område, som historisk set har været et yndet feriemål for grækerne selv, og når du begynder at udforske vestkysten, så er det egentligt heller ikke svært at forstå.

Når den kølige hvidvin rammer glasset på tavernaen i vandkanten, og tjeneren kort tid efter kommer med den friske, græske salat og de grillede blæksprutter, så er det dybest set svært at forlange mere. Det er lige her, du bare har lyst at holde fast i tilværelsens ulidelige lethed på de blå stole, mens solen blinker i vandet foran dig.

De små øer eller Himlens søjler

Hvor lokkende det end er at falde helt ned i tempo, så er der nu stadig god grund til også at udforske området omkring Paleros. De omkringliggende øer og strande er oplagte til både badeture og oplevelser. Farvandet gemmer på masser af overraskelser, mens du passerer både olivenlunde og vinmarker i det kuperede terræn. Kyststrækningen tager sig smukt ud, og rummer også et godt udvalg af strande, som også bejler til en plads i foto-albummet derhjemme.

Det er dog ikke at regne for noget i forhold til landskabet Meteora, der også går under navnet Himlens Søjler. De spektakulære klippeformationer har fundet vej til UNESCOs liste over verdensarv, og her er der til gengæld mulighed for at besøge de isolerede klostre på de ellers så tilsyneladende utilnærmelige bjergtoppe. Det er storslåede panoramalandskaber kombineret med spændende elementer af den omfattende græske historie, der generelt har sat store spor også i dette område, og du kan således vælge til og fra, så du kan tilpasse din ferie lige det aktivitetsniveau, der passer dig bedst.

I det hele taget er det måske det allermest charmerende træk ved begge nyhederne. Både Halkidiki og Paleros rummer roen og den autentiske atmosfære, der giver dig tid og sted til at nyde samværet, men de har også hver især så mange andre kvaliteter, som du kan vælge imellem lige efter din smag.

Halkidki brager løs

Det er altid spændende at lancere en ny destination, for det kan kræve en del arbejde at skabe interesse for den. Halkidiki har dog vist sig som en rigtig højdespringer.

Nye destinationer giver altid kriller i maven hos rejsefolket, for selvom de kan være helt fantastiske, så er der ingen garanti for, at de bliver taget godt imod. Hvor velkendte rejsemål vækker genkendelsens glæde fra start, så skal der nogle gange arbejdes mere med de steder, som ikke lige får en klokke til at ringe. Nyheden Halkidiki er dog fløjet direkte ind som det absolut mest populære rejsemål hos Primo Tours til sommeren 2020.

- Det har vist sig som en ekstremt populær destination fra start, og vi er faktisk overraskede over, hvor hurtigt det er gået. Vi har selvfølgelig skabt en interesse via online markedsføring, og nyheden er blevet omtalt i forskellige medier, men vi havde faktisk planlagt meget mere, hvor vi bare må sige, at vi er blevet overhalet indenom af interessen. Det er sådan noget, der er helt vildt fedt at se, og det giver da også noget professionel stolthed, at vi har fundet noget, der er så stor efterspørgsel på. Nu glæder jeg mig bare til, at de første gæster får lov at opleve vores nye fund, siger salgschef Kjeld Gadegaard, som selvfølgelig selv har taget et grundigt kig på Halkidiki sammen med personalet hos Primo Tours.