Porto Santo

Golf, padel, vandreture, sandstrand, naturoplevelser - Porto Santo har det hele!

 

Info om Porto Santo

Porto Santo er beliggende ca. 43 km. nordøst for Madeira i det smukke Atlanterhav. Porto Santo er mindre ø med uspoleret natur, en venlig lokalbefolkning, imponerende bjerglandskaber og ikke mindst en fantastisk 9 km. lang sandstrand. Porto Santo byder på indbydende klima året rundt.

Læs mere

Rejser til Porto Santo

Vi flyver fra Billund Lufthavn hver mandag
fra d. 14. okt. 2024 til d. 21. apr. 2025

Øerne omkring

Ilhéu de Baixo/ Ilhéu da Cal:

Ud for Ponta da Calheta på øens sydligste spids er der fantastisk udsigt til den største af Porto Santos mindre øer, Ilhéu de Baixo. Denne klippeø ser relativt ubeboelig ud fra kysten, men faktisk har man tidligere brugt øen til udvinding af kalk. Øen er kun tilgængelig via båd i stille vejr, hvor man kan opleve de gamle huler der blev brugt til udvinding. Dog er der i dag planer om at bygge en svævebane imellem den utilgængelige Ilhéu de Baixo og Porto Santos udsigtspunkt Ponta da Calheta.

 

Ilhéu de Cima

Sammen med Ilhéu de Baixo udgør Ilhéu de Cima, som ligger øst for øens havn, de såkaldte ”Strandens vogtere”. På øen står det flotte fyrtårn, som blev opført i år 1900. Det vil bl.a være muligt at opleve denne ø på én af bådturene.

 

Ilheu de Ferro

Ilhéu de Ferro, på portugisisk ”Jernøen”, er beliggende øst for Porto Santo, ud for det østlige udsigtspunkt Ponta da Canaveira. Ilhéu de Ferro har ét af Porto Santos to fyrtårn. Øen har fået sit navn på grund af det høje jernindhold i klippens sten.

 

Ilhéu da Fonte da Areja

Denne lille klippeø er også kendt som ”Gorillahovedet” i folkemunde på grund af sin karakteristiske form. Der er bedst udsigt til øen fra ørkenen Fonte da Areia.

 

Ilhéu das Cenouras

”Guleroden” har fået sit navn ud fra gamle historier om, at Porto Santos harer under jagtsæsoner ville søge mod øen ved lavvande for at lede efter guleroder.