Gran Canaria

Øen med det evige forår byder på ægte feriestemning

Info om Gran Canaria

Gennem mange år har Gran Canaria været et populært rejsemål i vintermånederne. Her er du sikker på at komme til et skønt og solrigt klima, og de kanariske øer har også i mange år været kendt som ”Lyksagelighedens øer” og har tilmed senere fået tilnavnet ”Øerne med det evige forår”.

Læs mere

Rejser til Gran Canaria

Vi flyver fra Billund Lufthavn
hver uge fra oktober til april. 

Godkendt af direktør/ejer Bjarke HansenGodkendt af direktør/ejer Bjarke Hansen

GRAN CANARIA

Gennem mange år har Gran Canaria været et populært rejsemål i vintermånederne.

Her er du sikker på at komme til et skønt og solrigt klima, og de kanariske øer har også i mange år været kendt som ”Lyksagelighedens øer” og har tilmed senere fået tilnavnet ”Øerne med det evige forår”. Gran Canaria byder på et udal af gode ferieoplevelser med flotte sandstrande, smuk og varieret natur samt charmerende landsbyer med historiske mindesmærker, der vækker mindre fra en for længst svunden tid. Alt dette er kombineret med moderne feriebyer, som byder på et hav af spisesteder og forlystelser for gæster i alle aldre.

Vores hoteller ligger på den sydlige del af Gran Canaria, hvor solskinstimerne er flest og mulighederne mange. Høj sol og blå himmel er dagligdag på disse kanter. I både Maspalomas og Playa del Inglés er der rig mulighed for at promenere langs de mange skønne sandstrande. Her findes desuden både restaurateur og butikker som perler på en snor. Det kan varmt anbefales, at tage i romantisk og afslappende slentretur i ”sanddynerne”.

Mod vest finder man Puerto Rico, hvilket betyder ”rig havn”. Dette område har rigtig mange danskere forelsket sig i og sælge tilbage flere gange om året. Her ligger hotellerne smukt fordelt på to bjergsider, hvilket giver nogle skønne solpositioner og smukke udsigter. I midten af ​​det hele ligger byen, som byder på aktiviteter for hele familien. Et stort tilløbsstykke er Amadores stranden, som er blevet særlig populær grundet sit kridhvide sand, som er importet direkte fra Caribien. Fortsætter man langs solkysten mod vest, møder mand fra idylliske områder Playa del Cura, Taurito dalen og Puerto de Mogán. Sidstnævnte er specielt et besøg værd, da det mindre er meget om Venedig.

Oplevelser for Gran Canaria

Gran Canaria byder ikke kun på smukke sandstrande og hyggelige feriebyer. Du finder også masser af kultur og overdådig natur. Du skal bare finde de helt rigtige, små landsbyer, som gemmer sig bag de gamle (inaktive) vulkaner. Vi arrangerer naturligvis udflugter med vores danske rejseledere til disse unikke oplevelser.

Søger du lækre sandstrande, er du kommet til det helt rigtige rejsemål. Især på øens sydlige del, se byerne Puerto Rico, Maspalomas og Puerto de Mogán, weekends of flotteste sandstrande. Her er der altid forskellige aktiviteter på strandene og det er altid muligt at få en god bid mad og noget at drikke på en af ​​de mange restauranter, der ligger langs med strandene.

Gran Canaria er også oplagt til shopping. Her kan du både finde billig elektronik, ure, tobak og meget mere, som sælges næste skattefrit. Et lille tip er dog at tjekke om varen fungerer korrekt, inden du forlader butikken. Fra kanariske øer er et toldfrit området, hvilket bl.a. giver gode priser på kendte parfumemærker.

Det er også oplagt at gå en tur langs Maspalomas sandklitter, og opleve de eventyrligt, smukke sanddyner. Sandklitter er et yderst populære udflugtsmål for turister. Vi kan også varmt anbefale dig, at besøge det livlige, lille fiskerleje, Puerto de Mogán, som er kendt som Gran Canarias Venedig. I byen findes også et hyggeligt marked, som er værd at besøge.

Maden på Gran Canaria

På Gran Canaria vil dine smagsløg ikke blive skuffet. Er du til god mad og lækker vin, er Gran Canaria et sandt paradis. Her findes alt lige fra gode bøffer, friskfanget fisk, kanariske kartofler, diverse oste, skinke og paella. Alverdens traditionelle tapasanretninger kan findes på hvert et gadehjørne og mange steder også til fornuftige priser. Maden på øen mindre på mange måder om maden, som servers på fastlandet. Der findes dog stadig en lang række særprægede, kanariske specialiteter, muligheder nogle af retterne er importet fra fastlandet. Grundstenen i det lokale køkken er den store mængde grøntsager, frugt og fisk. Det er helt bestemt værd at udforske det lokale køkken.

Nogle af de lokale restauranter har deres helt egne fiskerbåde, hvor de dagligt sejler ud for at fange friske fisk. Dagens fangst ryger derefter direkte på menuen. Tapas er selvfølgelig også en ret, man skal nyde, når man besøger på spansk område. Den lette servering indtages ofte inden for frokost eller middag sammen med en kølig forfriskning.

Vil du gerne hygge hjemme på hotellet, kan det også anbefales at gå en tur i det nærmeste supermarked og håndtere til en hyggelig middag på balkonen. Priserne i supermarkederne er også rigtig fornuftige, og udvalget er mange steder ganske imposing.

Hvor ligger Gran Canaria?

Gran Canaria tilhører Spanien og er en del af de Kanariske Øer, der ligger i Atlanterhavet tæt på den vestafrikanske kyst. På trods af dette, er Vestsahara og Marokko de lande, der ligger Gran Canaria nærmest. Øgruppen inkluderer også Lanzarote, Tenerife, La Palma, Hierro, Gomera og Fuerteventura, hvoraf Gran Canaria er den tredjestørste og næstmest befolkede.

Hvor lang tid tager det at flyve til Gran Canaria?

Rejsetiden til Gran Canaria afhænger af både din rute, flyselskab og hvor du rejser fra. Den typiske flyvetur til Gran Canaria vil tage mellem 4 og 5 timer, lige gyldigt om du rejser fra Kastrup Lufthavn eller Billund Lufthavn. Men det gælder kun, hvis det er med en direkte flyrute. Det vil tage væsentligt længere, hvis du har fundet en afgang med mellemlandinger.

Hvor er det varmest på Gran Canaria?

Temperaturen på Gran Canaria kan variere meget, afhængigt af det sted, du bor. Generelt er det varmest på sydkysten, da det er tættere på ækvator. Her bliver det i gennemsnit 27 grader om sommeren og 22 grader om vinteren. Klimaet på sydsiden af Gran Canaria er også mere tørt, og der er flere solskinstimer.

Hvor skal man bo på Gran Canaria?

Det kommer meget an på, hvilken slags ferie, du gerne vil have. Hvis du leder efter et sted med lange, smukke sandstrande, der bare kalder på solslikkeri og badning, er Maspalomas og Playa del Inglés oplagte steder at bo. Er du mere til havneliv, kan både Puerto Rico og Puerto de Mogán anbefales – hvoraf den sidstnævnte er blevet sammenlignet med Venedig.

Værd at vide om rejsen til Gran Canaria

Ankomstlufthavn
På Gran Canaria er der fra lufthavnen til hotellerne ca. 40 minutters kørsel.

Valuta
På de kanariske øer anvendes euro. 1 euro svarer til ca. kr. 7.50,-

Kreditkort
Kreditkort kan anvendes på de fleste hoteller, restauranter samt i øens butikker. I de større byer findes banker med hæveautomater. Udflugter kan betales i euro og danske kroner.

Sproget
Spansk, men de fleste taler et rimeligt engelsk og tysk.

Klima
Med den lune og tørre luft og over 300 solskinsdage om året, er Gran Canaria et af de mest solsikre rejsemål om vinteren.