Kreta

Grækenlands største og mest populære ferieø

Feriefavoritten Kreta byder på flere af vores mest populære hoteller med masser af gengangere.
  • Kretas areal er 8.336 km² og har 650.000 indbyggere
  • Hovedstaden på Kreta er Heraklion
  • Kreta har 1.046 km kystlinje og det højeste bjerg er 2.456 m

Info om Kreta

På Kreta kan du få det hele! Små idylliske bugter med krystalklart vand, vidunderlige kilometerlange strande og endda Europas eneste naturlige palmestrand. Her på øen sætter foråret ind allerede i starten af april med en sand eksplosion af farver og dufte fra de vilde blomster og de mange citron-og appelsintræer i blomst.

Læs mere

FAKTA

Feriefavoritten Kreta byder på flere af vores mest populære hoteller med masser af gengangere.

  • Kretas areal er 8.336 km² og har 650.000 indbyggere
  • Hovedstaden på Kreta er Heraklion
  • Kreta har 1.046 km kystlinje og det højeste bjerg er 2.456 m
Ikon for vejrforhold Temperaturen er 26o Tjek vejret
Din rejse

Fra - lufthavn, til -, -, -

Vores destinationer Kreta

Lær området bedre at kende

Chania

Chania er hovedbyen i en af de 4 regioner på Kreta. Byen er delt op i to, en gammel og en ny bydel. Den gamle bydel er af mange kaldt for det græske Venedig. Her har den venetianske tidsperiode sat sit præg, og det er også her, at man finder alle de gode restauranter og caféer. Et godt tip er at gå på opdagelse i de små, snoede gader bag ved havnepromenaden, for at udforske det lokale køkken. Den nye bydel har både banker, kontorer og butikker. I sommerperioden er denne by besøgt af mange turister, men også i vinterhalvåret er der liv. I Chania findes en masse attraktioner, bl.a. museer og den tyrkiske moské, der i dag bruges til kunstudstilling.

Platanias

Platanias, som ligger ca. 12 km. vest for Chania, er et hyggeligt feriested, som er placeret langs med vandet og du er derfor altid tæt på  den nærmeste strand. Dette betyder selvfølgelig også, at byen byder på en masse vandsportsaktiviteter. Her finder du også supermarkeder, souvenirbutikker og hyggelige restauranter, langs den store hovedvej i Platanias.

Agia Marina

Den lille hyggelige ferieby, Agia Marina, er placeret imellem Platanias og Kato Stalos, kun 9 km fra Chania. Agia Marina er en stille og rolig by, med en hyggelig atmosfære og flere autentiske restauranter. Byen ligger lige ud til kysten og byder på nogle fine strande.

Kato Stalos

Den mindre ferieby, Kato Stalos, ligger blot 8 km fra Chania. Her finder du en rolig atmosfære samt hyggelige tavernaer og restauranter. Her kan du med ro nyde din ferie tæt på stranden og stilheden, omgivet af de gamle olivenlunde.