Tyvstart sommeren med en billig ferie i maj. Se tilbud her.

Kreta

Grækenlands største og mest populære ferieø

Info om Kreta

På Kreta kan du få det hele! Små idylliske bugter med krystalklart vand, vidunderlige kilometerlange strande og endda Europas eneste naturlige palmestrand. Her på øen sætter foråret ind allerede i starten af april med en sand eksplosion af farver og dufte fra de vilde blomster og de mange citron-og appelsintræer i blomst.

Læs mere

Bjarkes favorit-hotel på Kreta:

Villa Platanias
m/All Inclusive

Se hotellet her

Det græske køkken på Kreta

At spise ude er ikke bare et måltid mad. Det er en begivenhed, hvor man fordyber sig i hinandens selskab og selvfølgelig maden, samt drikke. For beboerne på Kreta er mad en vigtig nydelse, og for vores gæster er det ofte nogle af de bedste minder fra ferien.

I Grækenland starter man typisk med en masse forretter af bl.a. brød, tzatziki, saganaki, grøntsager og forskellige salater. Her er det traditionen, at man deler. På den måde kan man smage lidt på det hele og bruge god tid på at nyde måltidet. Samtidig drikker man god vin eller øl til maden, hvor især øllen Mythos er en græsk klassiker.

Efter forretterne bestilles ofte lidt større og tungere retter som kød eller fisk. Der findes også mange gode vegetarretter i det græske køkken.

Efter maden slutter man oftest af med lidt frugt eller yoghurt med honning.

Din mad-ordbog til de græske retter

Forretter:

Tzatziki: Græsk yoghurt med revet agurk og hvidløg

Keftedes: Frikadeller af lammekød

Dolmades: Vinblade fyldt med ris og oksekød

Taramo salat: Most kartoffel med fiskerogn, brød, løg og olivenolie

Græsk salat: En salat bestående af tomat, agurk, løg, feta og oliven

Saganaki: Kan være mange forskellige slags oste, som er tilberedt efter egnens opskrifter. Oftest er det dog grillet eller friturestegt gedeost 

Hovedretter:

Moussaka: En form for lasagne med aubergine, kartoffel og lammekød

Souvlaki: Grillspyd bestående af lamme-, svine-, eller kyllingekød

Stifado: Gryderet der oprindeligt laves med lammekød, men ofte bruges der i dag oksekød Kalamari: Blæksprutte Desserter: Baklava: Fede kager af filodej med mandler og honning

Desserter:

Baklava: Fede kager af filodej med mandler og honning

Se aktuelle rejser til Kreta her.