På Kreta kan du få det hele! Små idylliske bugter med krystalklart vand, vidunderlige kilometerlange strande og endda Europas eneste naturlige palmestrand. Her på øen sætter foråret ind allerede i starten af april med en sand eksplosion af farver og dufte fra de vilde blomster og de mange citron-og appelsintræer i blomst.
Læs mereI Grækenland starter man typisk med en masse forretter af bl.a. brød, tzatziki, saganaki, grøntsager og forskellige salater. Her er det traditionen, at man deler. På den måde kan man smage lidt på det hele og bruge god tid på at nyde måltidet. Samtidig drikker man god vin eller øl til maden, hvor især øllen Mythos er en græsk klassiker.
Efter forretterne bestilles ofte lidt større og tungere retter som kød eller fisk. Der findes også mange gode vegetarretter i det græske køkken.
Efter maden slutter man oftest af med lidt frugt eller yoghurt med honning.
Din mad-ordbog til de græske retter
Tzatziki: Græsk yoghurt med revet agurk og hvidløg
Keftedes: Frikadeller af lammekød
Dolmades: Vinblade fyldt med ris og oksekød
Taramo salat: Most kartoffel med fiskerogn, brød, løg og olivenolie
Græsk salat: En salat bestående af tomat, agurk, løg, feta og oliven
Saganaki: Kan være mange forskellige slags oste, som er tilberedt efter egnens opskrifter. Oftest er det dog grillet eller friturestegt gedeost
Moussaka: En form for lasagne med aubergine, kartoffel og lammekød
Souvlaki: Grillspyd bestående af lamme-, svine-, eller kyllingekød
Stifado: Gryderet der oprindeligt laves med lammekød, men ofte bruges der i dag oksekød Kalamari: Blæksprutte Desserter: Baklava: Fede kager af filodej med mandler og honning
Baklava: Fede kager af filodej med mandler og honning
Forside
Søg rejser
Afbudsrejser
Få et tilbud
Kundeservice
FØLG OS PÅ DE SOCIALE MEDIER
Oftest stillede spørgsmål og svar
Din sikkerhed hos Primo Tours A/S:
Rejsegarantifonden nr. 2187 - Rejsearrangører i Danmark
Vi tager forbehold for tastefejl og prisændringer