Luk besked

Aktuelle rejserestriktioner og din tryghed på rejsen

Læs mere her

Kreta

Grækenlands største og mest populære ferieø

Feriefavoritten Kreta byder på flere af vores mest populære hoteller med masser af gengangere.
  • Kretas areal er 8.336 km² og har 650.000 indbyggere
  • Hovedstaden på Kreta er Heraklion
  • Kreta har 1.046 km kystlinje og det højeste bjerg er 2.456 m
Luk Vindue
Billede 1 af 39

Info om Kreta

På Kreta kan du få det hele! Små idylliske bugter med krystalklart vand, vidunderlige kilometerlange strande og endda Europas eneste naturlige palmestrand. Her på øen sætter foråret ind allerede i starten af april med en sand eksplosion af farver og dufte fra de vilde blomster og de mange citron-og appelsintræer i blomst.

Læs mere
Gæsternes vurdering 4.4 ud af 5
  • Indkvartering
  • Rejseledere
  • Serviceoplevelse
  • Totaloplevelse
Se rejsetips

Det græske køkken på Kreta

At spise ude er ikke bare et måltid mad. Det er en begivenhed, hvor man fordyber sig i hinandens selskab og selvfølgelig maden, samt drikke. For beboerne på Kreta er mad en vigtig nydelse, og for vores gæster er det ofte nogle af de bedste minder fra ferien.

I Grækenland starter man typisk med en masse forretter af bl.a. brød, tzatziki, saganaki, grøntsager og forskellige salater. Her er det traditionen, at man deler. På den måde kan man smage lidt på det hele og bruge god tid på at nyde måltidet. Samtidig drikker man god vin eller øl til maden, hvor især øllen Mythos er en græsk klassiker.

Efter forretterne bestilles ofte lidt større og tungere retter som kød eller fisk. Der findes også mange gode vegetarretter i det græske køkken.

Efter maden slutter man oftest af med lidt frugt eller yoghurt med honning.