Kreta

Grækenlands største og mest populære ferieø

Info om Kreta

På Kreta kan du få det hele! Små idylliske bugter med krystalklart vand, vidunderlige kilometerlange strande og endda Europas eneste naturlige palmestrand. Her på øen sætter foråret ind allerede i starten af april med en sand eksplosion af farver og dufte fra de vilde blomster og de mange citron-og appelsintræer i blomst.

Læs mere

Bjarkes favorit-hotel på Kreta:

Villa Platanias
m/All Inclusive

Se hotellet her

Græske specialiteter

Din mad-ordbog til de græske retter

Forretter:

Tzatziki: Græsk yoghurt med revet agurk og hvidløg
Keftedes: Frikadeller af lammekød
Dolmades: Vinblade fyldt med ris og oksekød
Taramo salat: Most kartoffel med fiskerogn, brød, løg og olivenolie
Græsk salat: En salat bestående af tomat, agurk, løg, feta og oliven
Saganaki: Kan være mange forskellige slags oste, som er tilberedt efter egnens opskrifter. Oftest er det dog grillet eller friturestegt gedeost

Hovedretter:

Moussaka: En form for lasagne med aubergine, kartoffel og lammekød 
Souvlaki: Grillspyd bestående af lamme-, svine-, eller kyllingekød 
Stifado: Gryderet der oprindeligt laves med lammekød, men ofte bruges der i dag oksekød
Kalamari: Blæksprutte

Desserter:

Baklava: Fede kager af filodej med mandler og honning