Luk besked

AKTUEL INFORMATION OM CORONAVIRUS

Læs mere her

Kreta

Grækenlands største og mest populære ferieø

Feriefavoritten Kreta byder på flere af vores mest populære hoteller med masser af gengangere.
  • Kretas areal er 8.336 km² og har 650.000 indbyggere
  • Hovedstaden på Kreta er Heraklion
  • Kreta har 1.046 km kystlinje og det højeste bjerg er 2.456 m
Luk Vindue
Billede 1 af 53

Info om Kreta

På Kreta kan du få det hele! Små idylliske bugter med krystalklart vand, vidunderlige kilometerlange strande og endda Europas eneste naturlige palmestrand. Her på øen sætter foråret ind allerede i starten af april med en sand eksplosion af farver og dufte fra de vilde blomster og de mange citron-og appelsintræer i blomst.

Læs mere
Gæsternes vurdering 4.4 ud af 5
  • Indkvartering
  • Rejseledere
  • Serviceoplevelse
  • Totaloplevelse
Se rejsetips

Højtider

Påske

(24. April)
Påsken er den vigtigste højtid i Grækenland og rummer de største religiøse begivenheder på året. På langfredag går folk til gudstjeneste. Senere går de syngende rundt i gaderne med lys og blomster-dekorationer. På påskesøndag samles folk og spiser spidstegt lam.

Arbejdernes kampdag og blomsterfest

(1. Maj)
Første maj bliver arbejdernes kampdag markeret. Det er også dagen for majfesten, hvor det er skik at fejre foråret ved at samle vilde blomster, som regel krysantemum, og binde dem i kranse.

Mindedagen for ”Slaget om Kreta”

(20. – 27. Maj)
Den 20. maj 1941 landede tusindvis af nazistiske faldskærmstropper på Kreta i en massiv invasion, der senere blev kendt som 'Slaget om Kreta'. De tyske tropper mødte hård modstand fra kretenske civile. I dag mindes man “Slaget om Kreta” med højtideligheder, mindegudstjenester og parader overalt på Kreta. Både i de større byer og i mange landsbyer.

Skt. Hans

(23. Juni)
Skt. Hans ses som en anledning til at samles og hygge sig. Traditionen stammer egentligt fra den gamle hedenske solhvervsfest, hvor man tilbad solen. Denne højtid var sammenfaldende med fejringen af Agios Ioannis, eller som vi kender ham på dansk, Sankt Hans. Så i dag er disse traditioner belvet samlet under et navn.

Rethymnon vinfestival

(Juli)
Igennem mere end 35 år har byen Rethymnon afholdt en vinfestival i juli måned. Festivalen finder sted i byens park lige uden for den gamle bydel og varer i tre uger. Der er optræden med traditionel kretensisk folkemusik og dans. Der er gratis vin til alle, så det er en glimrende mulighed for at smage på nogle af de mange forskellige lokale vine.

Jomfru Maria festivalen

(15. August)
Jomfru Maria festivalen er en af de mest betydsningsfulde højtider, og overgås kun af påsken. Det er oftest en meget offentlig festlighed med kirkeoptog, der efterfølges af udendørs spisning og drikkeri på kirke- eller landsby-pladsen. Dette bliver efterfulgt af musik og dans til langt ud på natten.

Leder du efter
en rigtig go' ferie?
Lad os hjælpe dig med at finde drømmerejsen, der passer til netop dine ønsker og behov
Ved tilmelding af nyhedsbrevet
deltager du samtidig i
konkurrencen om
et rejsegavekort
på kr. 5.000,-!