Meganisi

Idyllisk ø mellem det græske fastland og Lefkas

På Meganisi er der Ø-All Inclusive, så du nemt kommer rundt og oplever øens herligheder.
  • Gratis færge til Nidri t/r og gratis cykler op til 4 timer dagligt
  • Gratis scooter op til 2 timer dagligt, ekskl. brændstof og forsikring
  • Gratis båd 1 time pr. ophold, ekskl. brændstof

Meganisi

Øen Meganisi ligger idyllisk mellem det græske fastland og halvøen Lefkas og er med sine 22,36 km2 det perfekte ta’-selv-bord af autentiske græske oplevelser.

Det kuperede terræn prydes af charmerende olivenlunde og grønne oaser. Uanset hvor på øen man opholder sig, har man en pragtfuld udsigt over det ioniske hav.

Læs mere

FAKTA

På Meganisi er der Ø-All Inclusive, så du nemt kommer rundt og oplever øens herligheder.

  • Gratis færge til Nidri t/r og gratis cykler op til 4 timer dagligt
  • Gratis scooter op til 2 timer dagligt, ekskl. brændstof og forsikring
  • Gratis båd 1 time pr. ophold, ekskl. brændstof

Meganisi

Øen Meganisi ligger idyllisk mellem det græske fastland og øen Lefkas og er med sine 22,36 km2 det perfekte ta’-selv-bord af autentiske græske oplevelser.

Det kuperede terræn prydes af charmerende olivenlunde og grønne oaser. Uanset hvor på øen man opholder sig, har man en pragtfuld panoramaudsigt over det ioniske hav, hvor de smukke bjergtinder på det græske fastland og på Lefkas danner en idyllisk kulisse i baggrunden.

 Gense LIVE om Meganisi

Primo Tours gæster er indkvarteret på Esperides-Resort Hotel i udkanten af landsbyen Spartochori, der med sine snørklede, stenbelagte gader byder på ægte græsk charme. Snyd ikke dig selv for et stop på landsbyens udsigtspunkt, hvorfra man har udsigt over hele bugten med den lille havn ”Porto Spilia” og den populære Spilia Beach.

Meganisi byder på naturoplevelser ud over det sædvanlige. De mange eksotiske bugte med fredelige strande tiltrækker lystsejlere fra hele verden. Med båd kan man besøge den berømte havgrotte Papanikolis, der under 2. verdenskrig fungerede som skjulested for en italiensk ubåd af samme navn.

Se TVMidtvests udsendelse fra Meganisi i sensommeren 2023

Se TVMidtvests udsendelse fra jomfrurejsen til Meganisi i 2017

Øens hovedby er havnebyen Vathi, som bedårer med sin maleriske havnepromenade, hyggelige cafeer, restauranter og små butikker. Om aftenen summer Vathi af liv fra de overnattende lystsejlere, der samles på restauranterne langs havnefronten. I ydersæsonen, hvor antallet af lystsejlere er mindre, må det dog ikke forventes, at alle øens restauranter og beværtninger holder åbent

Udforsk øen på scooter eller cykel. Her oplever man det autentiske Grækenland med fastboende, der hilser, når man møder dem på én af øens tavernaer eller i marken. Tag en afstikker på en af de små grusveje, der løber langs kysten. Måske støder du på en lokal blæksprutte-fisker eller en flok geder, der krydser vejen.

Fanari Beach er den mest populære strand på Meganisi. Der tilbydes bustransport til stranden mod mindre gebyr, og der er mulighed for lån af kajak og paddle board på stranden.

Meganisi er et godt udgangspunkt for udflugter af enhver art. I løbet af 30 minutters færgesejlads befinder man sig i centrum af Nidri, som er det største feriemål på Lefkas. Nidri har et godt udvalg af cafeer, restauranter og små turistbutikker.

Et yndet udflugtsmål på Lefkas er byen af samme navn. Lefkas charmerer med sine smalle gader, talrige små kirker, smukke bygningsværker og butikker i alle afskygninger. En gåtur på den enorme marina med mere end 600 yacht-pladser kan imponere de fleste.

På Vestkysten af Lefkas findes nogle af Grækenlands mest imponerende strande. De stejle hvide klipper, det smukke turkise vand og de hvide strande er et betagende syn og et eftertragtet udflugtsmål.

Fra Meganisi er der udsigt til den privatejede ø Skorpios, hvor den kendte rigmand Aristoteles Onassis i 1968 giftede sig med præsident-enken Jacqueline Kennedy. Det var startskuddet til den store turisme på Lefkas. De mange journalister, der dækkede bryllupsceremonien boede i og omkring Nidri og blev dermed områdets første turister.

Ø-All Inclusive

Når du rejser med Primo Tours til Meganisi er der en lang række gratis fordele.

Vi kalder det Ø-All Inclusive:

  • Gratis færge til feriebyen Nidri på Lefkas*
  • Gratis lån af mountainbike eller cykel op til 4 timer dagligt
  • Gratis lån af scooter op til 2 timer dagligt* (kørekort med AM skal fremvises)
  • Gratis lån af båd 1 time pr. ophold*

*Den gratis færgeafgang er på en bestemt afgang, som oplyses på hotellet. Scootere og både står til gratis rådighed i et begrænset tidsrum og under forudsætning af ledig kapacitet. Brændstof og forsikring afregnes separat. Jf. nyeste lovgivning i Grækenland forudsætter lån/leje af scooter, at gyldigt kørekort med tilladelse til minimum AM (knallert, max 45 km/t) kan fremvises. 

Ø-All Inclusive giver dig en forsmag på, hvordan du bedst kommer rundt og oplever Meganisi. Der er naturligvis også mulighed for at leje scootere og motorbåde på dagsbasis, såfremt du får mod på mere. Al booking af transportmidler foregår på rejsemålet. Leje af motorbåd i 8 timer koster ca 80 Euro.

 

Vejret på Meganisi:

Maj

Vejret på Meganisi i maj er dejlig lunt og minder om den danske sommer - det er derfor en god idé at have en trøje med til om aftenen. Her ligger temperaturen på alt mellem 20 og 25 grader, og der er det er derfor hverken for varmt eller for koldt og en perfekt mulighed for at kombinere solferien med sightseeing.

Juni-august

Rejser du i sommermånederne, fra juni til september, er du næsten altid sikret en varm badeferie. Her er gennemsnitstemperaturen omkring 30 grader, og man kan forvente mange dage med temperaturer herover. Nætterne vil også oftest ligge på omkring de 20 grader.

September-oktober

Hvis du fortrækker lidt mildere temperaturer, kan vi anbefale dig at rejse i slutningen af september og starten af oktober. Her er temperaturen mellem 20-25 grader som i foråret, men havet er dejlig lunt fra sommerens varme timer.

Hvor ligger Meganisi?

Meganisi er en lille ø i Det Ioniske Hav, beliggende ud for den græske kyst. Den er en del af det ioniske øhav og ligger tæt på øerne Lefkada og Kefalonia. Meganisi er den største ø i et økompleks, der også omfatter de mindre øer Skorpios, Sparti og Thilia. Øen Meganisi tilhører regionen Ioniske Øer i Grækenland.

Hvor skal man bo på Meganisi?

Meganisi er en lille ø, så der er ikke mange overnatningssteder at vælge imellem. Vathy er hovedstaden på Meganisi og er det mest populære sted at bo, hvor du kan finde både hoteller, lejligheder og villaer til leje. Af andre byer kan nævnes Katomeri, Spartochori og Abelakia, men de har alle sparsomme overnatningsmuligheder.

Hvad skal man se på Meganisi?

Flere steder på Meganisi er et besøg værd. F.eks. huser øens hovedstad, Vathy, en havnepromenade med perfekt græsk stemning. Flere smukke strande kan også bringe afslapningen helt i top, så her skal Agios Ioannis Strand eller Panagia Strand besøges. Er du mere til naturskønne seværdigheder, så kan vi anbefale bjerglandsbyen Spartachori og grotterne Papanikolis og Galazia Nera.

Praktisk information om Meganisi:

Apoteker:

Er alle mærket med et grønt eller rødt kors og kaldes på græsk ”farmakion”.

Badning:

Flagsystem (grønt flag = tilladt, gult flag = advarsel, rødt flag = forbudt).

Betaling:

Der findes døgnåbne hæveautomater til VISA- og Mastercard
Der betales med Euro, 1 Euro er ca. 7,5 kr.

Drikkevand:

Det anbefales at holde sig til drikkevand på flaske.
Almindeligt mineralvand kaldes ”nero” på græsk.

Drikkepenge:

Drikkepenge er normalt inkluderet i regningen, men det er alligevel normalt at lægge ca. 10% oveni, hvis man synes godt om servicen.
Man giver typisk rengøringsdamer og buschauffører drikkepenge

Elektricitet:

230V - som i Danmark 

Kaffe:

Kaffen i Paleros serveres på mange forskellige måder:
Gliko: Stærk og sød
Matrio: Middelstærk og let sødet
Sketo: Stærk og usødet
Nescafé: Serveres med et koldt glas vand
Frappe: Iskaffe til varme dage

Sprog:

På Meganisi tales der græsk.
De fleste taler fint engelsk

Taxi på Meganisi:

Taxierne køre ofte efter taxameter, men det er en god idé at aftale en fast pris
Alle taxier er hvide og blå
Det er en god idé at bede receptionen ringe efter en taxi

Tidsforskel:

På Meganisi er der en tidsforskel på en time
Kl. 12.00 i Danmark er klokken 13.00 på Meganisi

Åbningstider:

Normalt er butikkerne åbnet fra kl. 9.00 – 14.00 og fra kl. 18.00 – 21.00.
På søndage er det meste lukket.
Åbningstiderne kan variere i de forskellige ferieområder.