Tyvstart sommeren med en billig ferie i maj. Se tilbud her.

Sivota

Sivota "Det Græske Caribien" er en lille charmerende kyst- og ferieby med virkelig hyggelig havnepromenade med barer, restauranter og souvenirbutikker

Info om Sivota

Sivota er en lille charmerende kyst- og ferieby med virkelig hyggelig havnepromenade med barer, restauranter og souvenirbutikker. Området omkring Sivota byder på smuk natur med grønne bjerge og et væld af vidunderlige små øer, som bedst opleves af vandvejen i båd. Man skal ikke bevæge sig langt væk fra feriebyen, før man møder den ægte græske charme, primitive landsbyer og uberørt natur og stor gæstfrihed. Gå ikke glip af en fantastisk ferieoplevelse i Sivota!

Læs mere

Bjarkes favorit-hotel i Sivota:

Sivota Diamond Spa Resort
m/helpension

Se hotellet her

Takt og tone i Grækenland

På de næste par sider kan I finde gode råd om takt og tone i Grækenland.

Hvis man gerne vil bade/sole uden badetøj/topløs er det ikke så velset, men der findes deciderede nudiststrande, hvor det selvfølgelig er tilladt. Det er heller ikke velset at gå igennem byen i badetøj, så husk tøj til at tage over badetøjet, hvis I får lyst til at gå en tur i byen, eller tage ind og spise midt på dagen.

Er I flere der er ude at spise sammen på en græsk restaurant, så er det ikke unormalt at maden ikke bliver serveret samtidig. Den serveres som regel i den rækkefølge, som den er klar i køkkenet.

Bliver I budt på kaffe, er det ikke velset at afslå tilbuddet.

Vil I gerne fotografere en af de lokale indbyggere, så er det altid en god idé at spørge om lov først. Så får man som oftest lov. På museer og lignende er det også en god idé at spørge om lov, inden man fotograferer.

Vil man gerne ind i en lokal kirke, er man næsten altid velkommen, og ofte står åbningstiderne i forbindelse med indgangen. Nogle kirker betragtes ikke bare som et religiøst sted, men også historisk, og der skal man betale entré. Som gæst i en ortodoks kirke skal man altid dække knæ og skuldre, hvilket gælder både for mænd og kvinder. For det meste er det tilladt at fotografere i en kirke, men man bør altid spørge om lov først. Det er dog almindeligt, at man ikke må bruge blitz, så husk at slå den fra.

Personlige spørgsmål er meget almindelige i Grækenland, og det er ikke nogle grækerne stiller i et ondt henseende, det er blot af ren nysgerrighed.

Hvis man er ryger og gerne vil ryge i et selskab med flere mennesker, så er det velset at tilbyde alle andre en cigaret, før man selv tager en.

Hilser man på ældre mennesker, er det altid den yngste, der skal hilse først. Så hilser de ældre bagefter. Hilser du på folk du kun kender lidt, eller præsenteres du for et nyt bekendtskab, gives der blot hånd. Men hilser man på gode venner eller familie, kysses der på kinden, én gang på hver side. Det samme gør man, når man siger farvel. Ældre mennesker tiltales gerne i flertalsform.

Når man drikker vin, er det dårlige manerer at tømme glasset fuldstændigt. Lad hele tiden lidt være tilbage i glasset. Til gengæld kan det, ligesom derhjemme, virke uhøfligt ikke at spise op og værtinden vil tro, at man ikke kan lide maden.

Bliver I inviteret indenfor i et græsk hjem, er det, ligesom derhjemme, almindeligt at medbringe en gave til værtinden. Det kan være en æske chokolade eller blomster. Bliver I budt på mad, er det vigtigt at rose værtinden for maden, ligeså snart man har smagt på den. Man bør dog ikke takke for maden med det samme, da det er et tegn på, at man er parat til at gå, hvilket kan virke uhøfligt. Man takker først for den gode mad, når man pænt siger farvel.

Er man blevet inviteret ud at spise af en græker, betaler han/hun for det meste regningen. Man bør dog tilbyde at betale, men når dette afslås, bør man svare tilbage med, at man så vil betale næste gang.