Sivota

Sivota "Det Græske Caribien" er en lille charmerende kyst- og ferieby med virkelig hyggelig havnepromenade med barer, restauranter og souvenirbutikker

Info om Sivota

Sivota er en lille charmerende kyst- og ferieby med virkelig hyggelig havnepromenade med barer, restauranter og souvenirbutikker. Området omkring Sivota byder på smuk natur med grønne bjerge og et væld af vidunderlige små øer, som bedst opleves af vandvejen i båd. Man skal ikke bevæge sig langt væk fra feriebyen, før man møder den ægte græske charme, primitive landsbyer og uberørt natur og stor gæstfrihed. Gå ikke glip af en fantastisk ferieoplevelse i Sivota!

Læs mere

Bjarkes favorit-hotel i Sivota:

Sivota Diamond Spa Resort
m/helpension

Se hotellet her

 

Sivotas fantastiske strande og krystalklare hav

Strandene omkring Sivota er helt spektakulære. Kombinationen af krystalklart hav, hvide sandbunde og den smukke frodige vegetation, har givet Sivota kaldenavnet "Det Græske Caribien".

Strandene er en blanding af sand og sten, de er aldrig overfyldte og indbyder til badning, snorkling, dykning eller måske en tur i kajak eller med egen lejet motorbåd, så uberørte strandområder i området kan udforskes i eget tempo. Der findes noget for enhver smag, uanset om man er til et fredeligt paradis, eller en populær strand med strandbar.

Mange af strandene kan man køre til, og andre kommer man lettere til med med en lejet båd. Det er den bedste måde at nå, ikke blot øerne i bugten, men også nærliggende skjulte strande, der ofte kun nås fra søsiden.

En vandtaxi vil også tage dig billigt rundt i dette naturparadis.

Herunder vil vi give en kort præsentation af strandene i området omkring Sivota. Først dem man kan komme til på gåben, og derefter dem vi anbefaler at køre til i bil.              

Strande i gåafstand fra Sivota

Nord for Sivota ligger tre strande, som er i gåafstand fra alle hotellerne. Ved at gå ud langs molen i Sivota, finder man en sti, som fører ud til alle tre ovennævnte strande. Selvom man måske ikke ønsker at bade, er det en virkelig skøn gåtur i både dags- og aftenstimerne.

Den yderste strand, Dei, ligger omtrent 1,5 km nord for Sivota centrum, og har en god udsigt til øen Agios Nikolaos. Der findes en lille kiosk ved stranden, og der er mulighed for parkering, hvis man er i bil. Herfra kan man gå ind mod byen, hvor man vil komme til den næste strand, Zeri. Her findes i højsæsonen både vandrutsjebaner, en pool, samt en poolbar, hvor man kan nyde kølige drikkevarer. Nede på stranden er der en lang badebro, hvorfra der er gode muligheder for at snorkle. Tættere inde mod Sivota ligger den lange småstensstrand, Gallikos Molos, hvor der er flere restauranter, og en fantastisk solnedgang om aftenen.

Dei strand - Sivota

Dei strand - Sivota

Dei stranden ligger på fastlandet og findes 1,7km nord for Sivota by. Stranden er et mindre men langt strandafsnit med enkelte liggestole. Havet er meget klart med god sigtbarhed og stranden er med småsten. Det er både muligt at gå, køre eller sejle til Dei stranden. 

Zeri strand - Sivota

Zeri stranden ligger 1,3 km nord for Sivota by langs med fastlandets kyst. Zeri stranden er en god børnevenlig sandstrand med lavt vand samt mulighed for leje af liggestole og parasoller. Bag stranden finder man en café samt et mindre vandland. Her kan man gå, køre eller sejle til.

Gallikos Molos - Sivota

Gallikos Molos

Tager man ca. 750 m nord for Sivota by finder man Gallikos Molos stranden, en lang smal strand med smukt krystalklart hav, sand, småsten og mulighed for leje af liggestole. Gallikos Molos stranden kan man nå enten til fods, i bil eller sejle langs kysten. Bag stranden er der et flot grønt område med en café og en lille legeplads.

Strande syd for Sivota i gå afstand. 

Zavia

Zavia

Syd for Sivota, i gåafstand fra Albatros Hotel, ligger den lille, hyggelige familiestrand, 

Stranden er ikke så stor, og den ligger inde i en bugt, men charmen er ikke til at tage fejl af i de fantastiske omgivelser. Her findes desuden også en kiosk.

Bella Vraka

Bella Vraka

Bella Vraka er en af de mest populære strande i Sivota, så især i juli og august er der godt fyldt op.

Her er gode vandsportsmuligheder og dejligt badevand. Der er så lavvandet her, at I nemt kan gå ud til den lille ø, der ligeledes hedder Bella Vraka, som ligger lige ud for stranden. Det er en god idé at benytte badesko, da der kan forekomme en del sten. Desuden er det ikke muligt at købe mad og drikke her, så vi anbefaler at medbringe en lille madpakke og noget vand.             

Går man over på øen, vil man finde en lille sti helt nede ved vandkanten, som fører hen til en lille strand to minutters gang derfra. Der står et lille skilt med teksten ”Sunbathers Beach”, som kan være svært at se.

Karvouno

 

Karvouno er stranden for Jer, som gerne vil have en strand, der har en lidt mere luksuriøs atmosfære over sig. I en lille bugt ligger Karvouno stranden i læ, så man rigtig kan slappe af i vandkanten, mens man nyder den fantastiske udsigt. Og hvorfor ikke forkæle Jer selv med et besøg på den tilstødende restaurant, eller måske en drink i den hyggelige strandbar?                 

Strande i køreafstand fra Sivota

Agia Paraskev

 Den sydligste strand ved Sivota hedder Agia Paraskevi. Når man kommer til området, møder man først en mindre strand, men vi anbefaler, at man kører 100 meter længere ned ad vejen til den større og utroligt fine småstensstrand. Her er en smuk udsigt til en lille, ubeboet ø, som giver læ, og gør vandet meget roligt ved stranden. Der findes desuden en strandbar, som både tilbyder drikke og snacks.

Mega Ntrafi

Den næst sydligste strand ved Sivota er Mega Ntrafi, som ligger i en mindre bugt, og som også er en hyggelig strand. Her er gode muligheder for at snorkle langs klipperne, og måske udforske den lille grotte.

Mikri Ammos

Mikri Ammos

Tættere på Sivota finder I Mikri Ammos, som ligger få minutters kørsel fra Mega Ammos. Navnet betyder ”lille sand”, og her er der en mere eksklusiv atmosfære med store strandsenge, sækkestole samt loungebar. Det er nemt at parkere her.

Mega Ammos

Den sidste strand, Mega Ammos, er en af de største strande i området. Her er volleyball, restauranter og ikke mindst en flot udsigt. Strandbunden er varierende, med både småsten og større sten. Der er gode parkeringsmuligheder.

Strande du KUN kan sejle til fra Sivota      

Pisina ”Den blå lagune” er en rigtig lækker strand, som man dog kun kan komme til med båd. Der sejler både fra havnen hver time, som kommer forbi i fast rute. For at komme helt ind til stranden, skal man ned i vandet, men båden kommer så tæt på stranden, at vandet kun vil gå til omkring knæene. Der er ikke mulighed for at købe mad eller drikkevarer, så husk at medbringe selv.