Sivota

Sivota "Det Græske Caribien" er en lille charmerende kyst- og ferieby med virkelig hyggelig havnepromenade med barer, restauranter og souvenirbutikker

Info om Sivota

Sivota er en lille charmerende kyst- og ferieby med virkelig hyggelig havnepromenade med barer, restauranter og souvenirbutikker. Området omkring Sivota byder på smuk natur med grønne bjerge og et væld af vidunderlige små øer, som bedst opleves af vandvejen i båd. Man skal ikke bevæge sig langt væk fra feriebyen, før man møder den ægte græske charme, primitive landsbyer og uberørt natur og stor gæstfrihed. Gå ikke glip af en fantastisk ferieoplevelse i Sivota!

Læs mere

Bjarkes favorit-hotel i Sivota:

Sivota Diamond Spa Resort
m/helpension

Se hotellet her

SIVOTA

Sivota kaldes med rette for ”Det Græske Caribien" 

Sivota kaldes blandt grækerne selv for ”Det Græske Caribien”. Og vi må give dem ret! Byen og området er simpelthen et af de allersmukkeste steder i Grækenland med sit ekstremt klare vand, den hvide sandbund, de små skønne ubeboede øer og den smukke natur, bestående af pinjeskov, cypres og oliventræer. Man bliver både overvældet og forbløffet over denne enestående skønhed, som dette uberørte område har at byde på.

 

Græsk karakter med en sjælden charme

Byen Sivota er en naturskøn kystby, beliggende på den vestlige del af det græske fastland, blot 10 km fra Korfu’s sydspids. Byen byder på masser af græsk karakter og sjælden charme, og har alt det en by skal indeholde, for at dens gæster kan få den perfekte ferie. Havnen er smuk som et postkort, med en bred vifte af stemningsfyldte caféer, hyggelige tervernaer, lækre restauranter, små butikker, smukke kirker og flotte lystbåde. Uden at være overfyldte - eller måske netop derfor - er strandene uhyre populære, med en blanding af sten og sand og krystalklart vand. Super ideelt til snorkling. I Sivota finder du alt fra klassiske strande med små tavernaer og en summen af liv til små fine bugter, hvor du har det hele for dig selv. Ikonisk for området er "Bella Vraka" stranden, som ligger på en lille ø, som nås ved at krydse havet til fods. Turisme er stadig på et moderat niveau, omend byen i de senere år er blevet stadig mere populær som ferieområde for kræsne grækere.

Området omkring Sivota er foretrukket blandt lystsejlere fra hele Europa, som nyder de ubeboede øer, de mange eksotiske bugte med de isolerede strande og små antikke havnebyer med ægte græsk gæstfrihed og imødekommenhed. 

 

En mangfoldighed af oplevelser

Oplevelserne i området vil næsten ingen ende tage! Man kan udforske det meste ved at leje scooter eller bil og opleve antikke bjerglandsbyer, bjergplateauer, klostre, kirker, en ubeskrivelig natur og en spændende historie, som har sat sit præg området. De helt store seværdigheder kan kun opleves fra vandsiden med båd. Når man er kommet til et område med så mange fantastiske skønne naturoplevelser, er det er selvfølgelig et must, at opleve flest mulige af dem.  

Leje af en lille motorbåd eller vores arrangerede udflugter kan absolut anbefales. Det er den bedste måde at nå ikke blot øerne i bugten, men også nærliggende skjulte strande. En vandtaxi vil også tage dig billigt rundt i dette naturparadis.

Hotellerne i området er relative nye og placeret enten langs kysten med vidunderlig udsigt, eller i - eller omkring - byen. Hotelstandarden i området er generel høj.

For at komme til Sivota lander man med vores direkte flyvninger i Preveza lufthavnen, hvorfra der er ca. 1t 45 min. buskørsel til området. 

Sivota byder på et flot, men også mange steder kuperet terræn, hvorfra udsigten over de nærliggende bugter og det azurblå hav kan nydes. Derfor kan området ikke anbefales til gangbesværede.  

Se også: Rejser til Grækenland

 

Strande i Sivota

Sivota er fyldt med smukke strande, der er perfekte til solbadning, svømning og vandsport. Her er en guide til nogle af de bedste strande: 

Bella Vraka:

Bella Vraka er en af de mest populære strande i Sivota. Her er så lavvandet, at du kan gå ud til den lille ø, Bella Vraka, som ligger ud for stranden. Går du over til øen, kan du følge en lille sti nede ved vandkanten, som fører hen til den lille strand, Sunbathers Beach, ca. 2 minutters gang derfra.

Mega Ammos:

Mega Ammos ligger ca. 2 km sydøst Sivota, og er en af de største strande i området. Her er både Volleyball-bane og flere restauranter at vælge imellem. Derudover er der den skønneste udsigt over havet og de omkringliggende frodige bugte. Strandbunden varierer mellem små og store sten, så det er en god ide at medbringe badesko, når du besøger denne perle.

Zeri strand:

Zeri strand er en skøn, børnevenlig sandstrand beliggende 1,3 km nord for Sivota centrum. Her er vandet lavt og faciliteterne mange. I højsæsonen er der både vandrutsjebaner, pool og poolbar. Er du glad for at snorkle, kan vi varmt anbefale dig at tage dit snorkleudstyr med herud. Stranden har nemlig en lang badebro, hvorfra mulighederne for at snorkle er rigtig gode. Tæt på stranden ligger også en cafe, hvor du kan tage en pause fra solen og nyde en græsk frokost og lidt koldt at drikke. På stranden er der også mulighed for at leje liggestole og parasoller.

 

Vejret i Sivota:

Maj

Vejret i Sivota i maj er dejlig lunt og minder om den danske sommer - det er derfor en god idé at have en trøje med til om aftenen. Her ligger temperaturen på alt mellem 20 og 25 grader, og der er det er derfor hverken for varmt eller for koldt og en perfekt mulighed for at kombinere solferien med sightseeing.

Juni-august

Rejser du i sommermånederne, fra juni til september, er du næsten altid sikret en varm badeferie. Her er gennemsnitstemperaturen omkring 30 grader, og man kan forvente mange dage med temperaturer herover. Nætterne vil også oftest ligge på omkring de 20 grader.

September-oktober

Hvis du fortrækker lidt mildere temperaturer, kan vi anbefale dig at rejse i slutningen af september og starten af oktober. Her er temperaturen mellem 20-25 grader som i foråret, men havet er dejlig lunt fra sommerens varme timer.

Hvor ligger Sivota?

Sivota er en by og et feriested beliggende på den nordvestlige kyst af det græske fastland i regionen Epirus. Byen ligger ved Det Ioniske Hav og er omgivet af grønne bjerge og smukke strande. Sivota ligger ca. 25 km sydvest for byen Igoumenitsa, som er en større havneby, hvor man kan tage færger til de græske øer.

Praktisk information om Sivota:

Apotek:

Er alle mærket med et grønt eller rødt kors og kaldes på græsk ”farmakion”.

Badning:

Flagsystem (grønt flag = tilladt, gult flag = advarsel, rødt flag = forbudt).

Betaling:

Der findes døgnåbne hæveautomater til VISA- og Mastercard.
Der betales med Euro, 1 Euro er ca. 7,5 kr.

Billeje:

Billeje kan varmt anbefales.
Sikkerhedssele er påbudt og om dagen køres med slukket lys.
Parkér aldrig ved gul fortovskant, da det betyder parkering forbudt. Parkér altid ved blå fortovskant.

Drikkevand:

Det anbefales at holde sig til drikkevand på flaske.
Almindeligt mineralvand kaldes ”nero” på græsk.

Drikkepenge:

Drikkepenge er normalt inkluderet i regningen, men det er alligevel normalt at lægge ca. 10% oveni, hvis man synes godt om servicen.
Man giver typisk rengøringsdamer og buschauffører drikkepenge.

Elektricitet:

230V - som i Danmark

Politi:

For politi ringes: 100
For ambulance ringes: 166
For alarmcentral ringes: 112
For brand ringes: 199
Kontakt altid Primo Tours rejseledere, hvis du har brug for hjælp.

Sprog:

Der tales græsk.
De fleste taler fint engelsk og den ældre befolkning taler rigtig godt tysk.

Taxi:

Taxierne køre ofte efter taxameter, men det er en god idé at aftale en fast pris med chaufføren før afgang.
Alle taxier er hvide og blå.
Man kan altid bede receptionen om at ringe efter en taxi.

Tidsforskel:

Der en tidsforskel på en time.
Kl. 12.00 i Danmark er klokken 13.00 i Sivota.

Åbningstider:

Normalt er butikkerne åbne fra kl. 9.00 – 14.00 og fra kl. 18.00 – 21.00.
På søndage er det meste lukket.
Åbningstiderne kan variere i de forskellige ferieområder.