Sivota

Sivota "Det Græske Caribien" er en lille charmerende kyst- og ferieby med virkelig hyggelig havnepromenade med barer, restauranter og souvenirbutikker

Info om Sivota

Sivota er en lille charmerende kyst- og ferieby med virkelig hyggelig havnepromenade med barer, restauranter og souvenirbutikker. Området omkring Sivota byder på smuk natur med grønne bjerge og et væld af vidunderlige små øer, som bedst opleves af vandvejen i båd. Man skal ikke bevæge sig langt væk fra feriebyen, før man møder den ægte græske charme, primitive landsbyer og uberørt natur og stor gæstfrihed. Gå ikke glip af en fantastisk ferieoplevelse i Sivota!

Læs mere

Bjarkes favorit-hotel i Sivota:

Sivota Diamond Spa Resort
m/helpension

Se hotellet her

På egen hånd

Er I mere til ture rundt på egen hånd, er der også mange muligheder for det her i området omkring Sivota. I er altid velkomne til at komme til en af rejselederne, hvis I ønsker mere information.

Igoumenitsa

Igoumenitsa er hovedbyen i Thesprotia-kommunen, som også omfatter Sivota. I oldtiden kendtes byen som Titani og den var en nøgleby i det daværende kongedømme. Udgravninger har afsløret et teater med plads til over 2500 samt ruinerne af to templer.

På det Arkæologiske Museum i Igoumenitsa udstilles der fund helt tilbage fra den Hellenistiske og Romerske periode, og frem til det Byzantinske imperium.

Åbningstid frem til 31. maj: Tirsdag – søndag: 09:30-17:00. Mandag lukket.

Åbningstid fra 1. juni: Tirsdag-søndag: 08:00-20:30. Mandag, 13:30-20:00.          
Entré: 2 €.    
Tlf: +30 26650 28539

Nikopolis i Preveza

Cirka 7 km. nord for Preveza ligger ruinerne af den antikke by Nikopolis. Byen blev grundlagt 31 år før vor tidsregning af romeren Octavian, som minde om hans sejr over Markus Antonius og Kleopatra.

Perdika

Perdika er en by med mange antikke seværdigheder. Byen ligger cirka 15 km syd for Sivota på vejen mod Parga. Få kilometer syd for Perdika finder man byen Dimokastro, som i oldtiden hed Elina. Byen kan dateres helt tilbage til 200 år før vor tidsregning. Agios Athanasios er en af de ældste kirker i området, men ingen er dog helt sikre på præcis hvor gammel den er. Stedet har dog en lang historie, og mange af de lokale mener at kirken har helbredende kræfter.

På Perdikas torv i centrum af byen, kan I finde byens lokalmuseum, som ligger over for rådhuset og forsamlingshuset. Her kan I se en udstilling af traditionelle arbejdsredskaber, våben og folkedragter. Alt er doneret eller udlånt af lokale indbyggere.     
Byens amfiteater ligger også på torvet og fra midten af juli og cirka halvanden måned frem fejres der mange lokale festivaler her. En gang i mellem er der også teaterforestillinger.

Zalongo Monumentet nord for Preveza

Stedet hvor de græske kvinder fra landsbyen Souli i slutningen af 1800-tallet valgte først at skubbe deres børn ud fra klipperne, og derefter selv springe i døden. Grunden til dette, var et mislykket oprør mod tyrkerne, og kvinderne frygtede nu at blive taget som fanger.

Zagori

Ca. 60 km nord for Ioannina ligger den lille, velbevarede bjerglandsby Zagori, hvor alt lige fra bygninger, stier og veje er bygget af gamle store sten. Hvis man vil lægge et besøg forbi Zagori, må man ikke gå glip af den helt igennem vidunderlige udsigt udover Vikos kløften, ”The Vikos-Aoös National Park”. Kløften er 20 km lang, 120-490 meter dyb og er en del af én af fastlandets 10 nationalparker.

Ioannina

Ioannina er hovedbyen i Epirus-regionen og her er der en masse at opleve. En af byens hovedattraktioner er den tyrkiske fæstning, med sine massive stenmure. Inden for murene boede byens jødiske befolkning side om side med muslimer og kristne. Oprindeligt boede der mange jøder i Ioannina, men de blev deporteret af nazisterne under 2. Verdenskrig. Omkring år 1900 boede der mere end 4000 jøder i byen – nu er tallet mindre end 100. I dag bor en del af Ioanninas befolkning stadig inden for de tykke mure, og her er meget smukt, rent og idyllisk. Helt oppe i det ene hjørne kan man opleve ruiner fra de gamle fæstninger, og her er en fantastisk udsigt. Det er også her man finder det Byzantinske Museum. Pamvoutis søen, som man har udsigt til fra ruinerne, er også med til at tiltrække mange græske turister hvert år.

Det siges, at søen er hjemsøgt at de kvinder, som Ali Pasha personligt druknede deri, efter de havde afslået at blive hans elskerinder. Deriblandt hans egen svigerdatter.

Ude i søen ligger Nisi (betyder ”lille ø”), som bestemt er et besøg værd. Der er små færger, der afgår cirka hvert 20 minut fra tidlig morgen til sen aften hele sommeren igennem. Det koster 2 € per person per strækning. Den lille landsby på øen blev grundlagt i 1500-tallet af flygtninge fra Mani (i Peleponesien). Under Ali Pashas styre blev der sat rådyr ud på øen, så han havde vildt at jage. Nisi er det perfekte sted at tage en afslappende pause fra storbyen Ioannina, for her er hverken privatbiler eller motorcykler tilladte. Der er meget idyllisk på den lille ø, og en masse fine boder med flotte souvenirs. På øen kan man også komme ind og se Ali Pashas jagthytte, med en masse flotte udstillinger, fund og billeder. Entreen koster 3 €.                 
Skal man nyde et måltid mad på Nisi, byder øen på mange delikatesser, såsom frølår, ål, ørred, karper og skildpadder. Det er meget populært at udpege, hvad man ønsker fra et akvarium ved indgangen til de forskellige restauranter. Man kan altså se på varen inden man vælger at gå ind. Selvfølgelig er der også retter fra den mere traditionelle del af det græske køkken.

I centrum af Ioannina, finder man det arkæologiske museum. Dette siges at være et af Grækenlands bedste museer.

Nord for Ioannina ligger Perama grotten, som er en stor og meget smuk drypstenshule. Grotten blev fundet af lokale indbyggere, der var på flugt fra nazisterne i 1942. Den betagende tur gennem grotten er cirka 1,1 km lang og året rundt er der blot 17 grader derinde. Derfor er det en god ide at huske en trøje. Der vil være lokalguidede ture igennem grotten, som varer cirka 45 minutter. Grotten byder på imponerende stalagmitter og stalaktitter (drypsten fra loftet og på jorden), som I næppe har set så smukke før.

Der er skiltet til grotten igennem Ioannina, og mulighed for parkering. Grotten ligger op ad en trappe nede ad en almindelig byvej. Der er åbent i tidsrummet 9-17. Entréen er 7 €. Husk godt fodtøj, da der er mange trapper igennem grotten. 
15 km syd for Ioannina ligger Voksmuseet ”Pavlos Vrellis Wax Museum”, som virkelig er et besøg værd. Her kan I lære mere om de krige, som grækerne gennem tiderne har været involveret i. (Tel. + 30 26510-92128)

Meteora

Op imod 3 timers kørsel fra Sivota kan man besøge Meteora, et af Grækenlands største og mest betydningsfulde klostre. Navnet betyder ”svævende i luften”, og kommer af at klostret, som egentlig består af hele 6 klostre, er bygget højt oppe på klippetoppene i Pindos bjergene. Meteora er på UNESCOs verdensarvsliste. Bjergene blev formet for cirka 60 millioner år siden og har grundet vejrforhold taget form af tårnhøje ”bjergpiedestaler” der skiller sig ud fra landskabet.

Metsovo

Metsovo er en hyggelig, lille bjerglandsby, og et af Grækenlands største skisportssteder. Når man går igennem byens små gader, kommer man mere til at tænke på alperne i Østrig, end en landsby i Grækenland. Byen er berømt for sin lokale ost, Metsovela, og sin vinproduktion. Det er muligt at besøge vingården Katogi, som har et museum; Averoff Gallery.

I Metsovo findes også den meget smukke kirke fra 1700-tallet, Agia Paraskevi. Man kan desuden vandre cirka 30 minutter uden for byen og besøge Agios Nikolaos klostret fra det 14 århundrede. Metsovo ligger mellem Ioannina og Meteora, ca. 2 og en halv times kørsel fra Sivota.

Vil I rundt og opleve området på egen hånd anbefaler vi at I lejer en bil. Billeje og priser på dette kan I læse mere om her i mappen under ”transport”, men I kan selvfølgelig også spørge rejselederen.