Kythira

En ukendt perle i det græske øhav med en fantastisk betagende natur og krystalblåt hav

Fakta

  • Kythira har et areal på ca. 280 km²
  • Den største by er Potamos
  • På hele øen bor der ca. 3500
  • Kythira består af mange små byer
  • Mange mener at Kythira var Aphrodite’s fødested

Info om Kythira

Kythira en lille perle af en græsk ø, beliggende syd for den store halvø Peloponnes. Kythira er ikke kendt af mange som turistmål, men vi er alligevel sikre på, at du vil nyde denne helt særlige ø, der på samme tid giver både privatliv, en afslappet atmosfære, og oplevelser ud over det sædvanlige.
Khytira menes at være fødested for den græske gudinde Aphrodite.

Læs mere

FAKTA

Fakta

  • Kythira har et areal på ca. 280 km²
  • Den største by er Potamos
  • På hele øen bor der ca. 3500
  • Kythira består af mange små byer
  • Mange mener at Kythira var Aphrodite’s fødested
Ikon for vejrforhold Temperaturen er 31o Tjek vejret
PDF bog med nyttig info når din
Rigtigt gode ferie går til Kythira

Byer på Kythira

Agia Pelagia

Agia Pelagia er den by hvor de fleste af Kythiras hoteller ligger. Byen ligger i den nord østlige side af øen. Agia Pelagia byder på mange hyggelige restauranter, alle med en ubeskrivelig udsigt udover havet og man kan se bjergene på den peloponnesiske halvø hvilket gør udsigten helt udsøgt.

Agia Pelagia har et hyggeligt supermarked drevet af en flink og hjælpsom ejer, men leder man efter et større udbud af varer kan det være en god idé at tage til en af øens andre byer hvor de har et større udvalg af dagligvarer og tøjbutikker. Byen byder ligesom resten af øen på smukke strande og vandet har de smukkeste blå farver i flere nuancer.

Havet er perfekt til at tage sig en svømmetur og vandet og egner sig perfekt til snorkling.

Potamos

Potamos er den største by på Kythira og ligger 7 kilometer fra Agia Pelagia og 19 km fra øens hovedstad Chora.
Byen er handelscentrummet på Kythira. Hver søndag tiltrækker byen mange af øens lokale som kommer for at købe og sælge øens produkter på det lokale marked på byens torv.
Besøgende kan finde politistation, OTE-forretning (telefoncenter), et hospital, apotek, et Olympic Airways kontor, hæveautomater og den græske nationalbank. Hvis du mangler noget på ferien er der størst chance for at finde det i Potamos.
Udover dette er byen uspoleret og stille og byder på en masse smukke steder at besøge med utroligt flotte udsigter, og gode græske barer.

Chora

Chora er øens hovedstad. Det er øens administrative centrum og har et imponerende slot med en fantastisk udsigt. Det er en af Kythiras smukkeste byer.
Alle huse er bygget i samme flotte stil og man kan virkelig fornemme hvor meget de små detaljer betyder for de lokale i denne by. Byen er rimelig stor i forhold til Kytherianske standarder så der er gode muligheder for indkøb.

Kapsali

Kapsali er måske Kythiras hyggeligste by at spise i eller nyde et glas vin om aftenen. Den ligger lige ved siden af Chora (ca. 3 km) hvor du kan købe dagligvarer, tøj og souvenirers. Udsigten er helt unik og personalet på restauranterne er altid smilende og meget gæstfrie. Byen er et af de steder man skal besøge under sit ophold på Kythira. Kapsali byder på to flotte strande, der som de eneste på Kythira, kan blive fyldt med mennesker i slutningen af juli og august måned hvor grækerne selv tager til Kythira på ferie.

Diakofti

Den lille by Diakofti huser øens lokale færgehavn. Herfra afgår og ankommer der regelmæssigt, omend få, færger fra fastlandet såvel som de øvrige græske øer, heriblandt Kreta og Anti Kythira. Byen er hyggelig og har en del små tavernaer ud til den udsøgte sandstrand med det azurblå hav. Stranden er i sommermånederne organiseret med solsenge og parasoller og er en af de lokales absolut favoritstrande. Det er ud for Diakofti at man finder en af øens hovedattraktioner, nemlig vraget af isbryderen Nordland som gik på grund ved den lille ø Prassonissi i år 2001.

Avlemonas

Avlemonas er den absolut smukkeste by på Kythira. Her finder du øens paradis med palmetræer, smukke blomster i alverdens farver og naturligvis en skøn udsigt ud over den lille bugt med det turkis og azurblå vand. Her ligger de små både og vugger og du kan tage en dukkert eller sole dig på klipperne. Byen har også en mindre fiskerhavn hvor man kan se de lokale fiskere arbejde på de store fiskenet. Du finder få men hyggelige spisesteder og også en enkelt bar. Avlemonas er både et besøg værd om dagen men bestemt også om aftenen hvor man kan sidde og nyde en drink med udsigt ud over de oplyste klippevægge og det rolige hav.