Kythira

En ukendt perle i det græske øhav med en fantastisk betagende natur og krystalblåt hav

Fakta

  • Kythira har et areal på ca. 280 km²
  • Den største by er Potamos
  • På hele øen bor der ca. 3500
  • Kythira består af mange små byer
  • Mange mener at Kythira var Aphrodite’s fødested

Info om Kythira

Kythira en lille perle af en græsk ø, beliggende syd for den store halvø Peloponnes. Kythira er ikke kendt af mange som turistmål, men vi er alligevel sikre på, at du vil nyde denne helt særlige ø, der på samme tid giver både privatliv, en afslappet atmosfære, og oplevelser ud over det sædvanlige.
Khytira menes at være fødested for den græske gudinde Aphrodite.

Læs mere

FAKTA

Fakta

  • Kythira har et areal på ca. 280 km²
  • Den største by er Potamos
  • På hele øen bor der ca. 3500
  • Kythira består af mange små byer
  • Mange mener at Kythira var Aphrodite’s fødested
Ikon for vejrforhold Temperaturen er 22o Tjek vejret
PDF bog med nyttig info når din
Rigtigt gode ferie går til Kythira

Kythira A - Z

 

Aircondition

Det er altid dejligt med et køligt værelse. Men pas på med at skrue for langt ned. En generel regel for at undgå sygdom, er at holde temperaturen på dit værelse på 22 grader eller derover, og ikke have aircondition kørende mens du sover.

Apotek

Alle apoteker er mærket med et grønt eller rødt kors, og kaldes på græsk "Farmakion". Apotekerne har samme åbningstider som butikkerne. Det nærmeste apotek fra Agia Pelagia findes i Potamos.

Badning

Der findes utallige flotte strande på Kythira, der absolut er et besøg værd. Nogle strande er kun tilgængelige gennem grusbelagte og lettere ujævne veje, men gør man sig ”besværet” kan man ende på en flot strand i unikke omgivelser.

Banker/betaling

Du kan ikke betale med kreditkort på alle restauranter, derfor anbefaler vi, at du altid medbringer kontanter, i tilfælde af at kreditkort ikke kan benyttes. Der findes døgnåbne hæveautomater til VISA- og Mastercard. Bemærk at grænsen pr. transaktion i kontantautomaterne er 2000 DKK pr. døgn, hvilket svarer til ca. 260 euro. Hver transaktion, koster ca. 30 DKK i hævegebyr til din bank. Den nærmeste hæveautomat er beliggende i Potamos.

Billeje

Det er ret normalt at man i Grækenland kun forsikrer sin bil med den lovpligtige tredjepartsforsikring, som dækker de skader man evt. måtte forvolde andre, svarende til vores danske ansvarsforsikring. Dette gælder også de fleste biludlejere. Dvs. at man normalvis ikke forsikrer sig imod de skader man forvolder på sin egen bil, hvilket man måske bemærker når man ser de græske biler.

Vi har her på destinationen valgt at samarbejde med det biludlejningsfirma, der lever op til Primo Tours høje krav om service og sikkerhed – Drakakis –rent a car. Det betyder at dette biludlejningsfirma har sørget for at alle biler er forsikret udover den lovpligtige tredjepartsforsikring. Alle biler har derfor en forsikring med selvrisiko, hvilket langtfra alle biludlejere i Grækenland har. Udover det er der mulighed for at tilkøbe endnu en forsikring afregnet pr. dag, der vil minimere den allerede eksisterende selvrisiko.

Butikstider

De normale åbningstider for butikker på Kythira er:

Alle dage: Ca. 09:00 - 14:00
Ca. 18:00 - 21:00

Onsdag og søndag: Ca. 09:00 - 14:00
Tiderne kan dog variere meget i de forskellige områder. Til gengæld har mange forretninger åbent endnu længere end 21:00, nogle endda helt indtil midnat.

De Danske Myndigheder

Den danske ambassade i Athen
Mourouzi 10, 4th floor
GR-106 74 Athens
Tlf.: (210) 725 6440
Hjemmeside: www.ambathen.um.dk

Drikkepenge

Det er normalt at lægge ca. 10 % i drikkepenge, hvis man synes godt om servicen på restauranter. Man giver typisk også rengøringspersonale og buschauffører drikkepenge.

Drikkevand

Da der er en anden bakterieflora i vandet på Kythira, anbefaler vi, at du holder dig til drikkevand på flaske. Vandet i vandhanen kan dog benyttes til at børste tænder i. Det kan også bruges til madlavning, såfremt vandet koges. Endvidere anbefaler vi, at drikke rigeligt med vand. En god regel er at drikke 1 L. vand pr. 10. grad.

Elektricitet

Der er som i Danmark 220V stik, så der bør ikke være behov for adapter.

Helligdage

I Grækenland findes mange helligdage. Her er et overblik over de vigtigste:

1. Januar Nytårsdag
25. Marts Nationaldag til minde om uafhængighedskrigen
24. April Påske Søndag
1. Maj Arbejdernes kampdag
15. August Jomfru Marias Festival
28. Oktober Ochidag (Nej-dagen)
26. December 1. Juledag

Internet

Der findes gratis trådløst internet på de fleste af vores hoteller på Kythira, enten i receptionsområdet, på værelset eller begge steder. Mange restauranter og caféer skilter med trådløst internet, her skal du blot medbringe egen computer eller lign. Ligeledes findes der i Agia Pelagia og andre større byer på Kythira gratis hotspots til fri afbenyttelse og uden kode. Søg efter netværket Kythera Hotspot – forbindelsen kan variere afhængigt af hvor du befinder dig.

Kirke-/klosterbesøg

Som tegn på respekt skal knæ, skuldre, samt ankler være dækket ved besøg af kirker og klostre. Dette gælder også på Primo Tours’ udflugter til disse. Der vil på udflugtsprogrammet være oplyst, ud for de enkelte udflugter, om der kræves særlig påklædning for deltagelse

Myg

Der kan forefindes myg på Kythira. Det kan derfor anbefales at købe sig en myggespray, der findes i de fleste supermarkeder eller apoteker.

Pas

Dit pas bør opbevares sikkert. Mister du dit pas skal du straks kontakte en af dine rejseledere.

Post

Post kort kan typisk købes i kiosker. Kontakt rejseleder hvis I har spørgsmål vedr. afsendelsen.

Shopping

På Kythira findes alle de basale varer som tøj, mad og elektroniske apparater. Du vil dog næppe finde dyre mærkevarer og heller ikke særligt mange souvenirbutikker. Til gengæld tilbyder Kythira dig at købe produkter som er helt unikke for øen, bl.a. lokal honning, olivenolie, salt og lokal likør.

Solbadning

Solen er skarp på Kythira. Sørg for at bruge godt med solcreme, som har en factor der passer til din hud. Ved voldsomme solforbrændinger bør læge kontaktes.

Telefon

Det er en god idé at købe et telefonkort under dit ophold på Kythira, da dette er den billigste måde at ringe på. Telefonkortet kan købes i de fleste supermarkeder, som kan benyttes i både telefonbokse og på mobiltelefon. Generelt er det dyrt at benytte mobiltelefonen i Grækenland ved opkald samt sms til Danmark. Ved opkald til Danmark tastes 0045 foran nummeret. Ved opkald til et græsk telefonnummer tastes 0030 foran nummeret.

Tidsforskel

På Kythira er vi en time foran Danmark. Så når klokken er 12 i Danmark, er den 13 på Kythira.

Tyveri

Kythira er et meget sikkert rejsemål, men skulle uheldet være ude, er du mere end velkommen til at kontakte en rejseleder. Generelt skal en politirapport udfyldes.

Valuta

Valutaen i Grækenland hedder Euro og forkortes €.
Én euro svarer ca. til 7,5 kr.