Kythira

En ukendt perle i det græske øhav med en fantastisk betagende natur og krystalblåt hav

Fakta

  • Kythira har et areal på ca. 280 km²
  • Den største by er Potamos
  • På hele øen bor der ca. 3500
  • Kythira består af mange små byer
  • Mange mener at Kythira var Aphrodite’s fødested

Info om Kythira

Kythira en lille perle af en græsk ø, beliggende syd for den store halvø Peloponnes. Kythira er ikke kendt af mange som turistmål, men vi er alligevel sikre på, at du vil nyde denne helt særlige ø, der på samme tid giver både privatliv, en afslappet atmosfære, og oplevelser ud over det sædvanlige.
Khytira menes at være fødested for den græske gudinde Aphrodite.

Læs mere

FAKTA

Fakta

  • Kythira har et areal på ca. 280 km²
  • Den største by er Potamos
  • På hele øen bor der ca. 3500
  • Kythira består af mange små byer
  • Mange mener at Kythira var Aphrodite’s fødested
Ikon for vejrforhold Temperaturen er 22o Tjek vejret
PDF bog med nyttig info når din
Rigtigt gode ferie går til Kythira

Restauranter på Kythira

På Kythira findes der mange gode restauranter. Nogle ligger tæt på dit hotel, mens andre ligger ”skjult” rundt omkring her på Kythira.

Vi har fremhævet nogle restauranter, som har noget ekstra at byde på og som er værd at prøve.

Det meste af det mad du kan få her på øen er traditionelle græske retter, men kan variere fra restaurant til restaurant. Fx er en græsk salat er ikke den samme alle steder – den kan sagtens ændre sig efter den by eller det område man befinder sig i. Ofte laver restauranterne maden ud fra råvarer de selv dyrker, det betyder at restauranterne kan servere unikke madretter.

Her er lidt inspiration og forslag til hvor du kan tage hen og få dig et godt måltid. Stederne er primært valgt ud fra deres beliggenhed, historie, og selvfølgelig maden!

Familieejet restaurant i ferieparadiset Agia Pelagia

Restaurant Kaleris i byen Agia Pelagia er et rigtigt godt spisested. Restauranten har en god beliggenhed, smuk udsigt og herlig atmosfære. Det er et dejligt sted at nyde en frokost eller aftensmad fordi du har en fin udsigt ud over havet. Betjeningen er i top og de syngende tjenere er meget flinke. Restaurant Kaleris er stedet du skal tage hen hvis du vil have god græsk mad, munter betjening og en rigtig god udsigt.

På Kaleris serveres traditionelle græske retter. Restauranten plejer at være det foretrukne spisested for danske turister fordi den ligger centralt i Agia Pelagia og tæt på de fleste hoteller.

Lemoni i den smukke havneby Kapsali

I den sydlige havneby Kapsali er der mange gode spisesteder og et af dem er caféen Lemoni. På denne café har du den perfekte udsigt til den smukke havnebugt og her serveres der caféretter med et mere internationalt præg. Caféen har en perfekt beliggenhed lige ud til byens strand og danner gode rammer for en hyggelig strandtur eller en aftenkaffe.

Det var i Kapsali at de allierede, under 2. verdenskrig, gik i land og befriede Kythira fra tysk besættelse. Du kan sidde og nyde din mad i denne hyggelige havneby, der i dag er blandt grækernes yndlingsferieby. Kapsali by byder på mere liv og en god stemning i sommerperioden.

Det er oplagt samtidig at tage sig en gåtur langs Kapsali havnepromenade.

En ægte Kytheriansk taverne i Mylopotamos

Hvis du tager til den ældgamle by Mylopotamos, må du ikke gå uden om den hyggelige taverne som du finder midt inde byen. Tavernen ligger under nogle store træer, der giver en behagelig skygge mens man nyder sin mad. Klimaet i Mylopotamos er fugtigt og adskiller sig fra det typisk tørre græske klima. Overalt i byen er der store træer og smukke blomster i mange farver. Da Mylopotamos er den grønneste og frodigste by på Kythira, får du en følelse af at du er tættere på naturen og du kan samtidig høre det smukke vandfald Fonissa i baggrunden. De fortryllende lyde fra vandfaldet, fuglenes sang og cikaderne er med til at danne de perfekte rammer for et godt måltid!

På tavernen serveres traditionelle græske retter. De fleste råvarer stammer fra Mylopotamos. Det er oplagt at gå en tur til vandfaldet Fonissa før eller efter du har spist.

Et traditionelt Kytheriansk måltid med ubegrænset hygge!

Restauranten Philio i Kalamos er en af de mest hyggelige tavernaer på Kythira. Her laves der lækker autentisk og hjemmelavet mad. Ejeren, Katarina, har drevet restauranten som er kendt og elsket af de lokale i mange år. Katarina selv står bag gryderne i køkkenet godt hjulpet af familie og gode venner. De fleste af råvarerne, der bruges i de mange traditionelle retter, er dyrket af familien og er af allerhøjeste kvalitet.

Philio er indbegrebet af græsk charme og hygge – her vil du finde værtskab udover det sædvanlige!

Den skjulte restaurant nær Avlemonas

Når de lokale fra Kythira skal ud og spise foretrækker mange af dem restauranten Skandia. Stedet er meget idyllisk og man sidder i skygge fra nogle høje træer. De har et dejligt udeafsnit, hvor du sidder lige under træerne og føler dig tæt på naturen. Stedet egner sig bedst til at sidde udenfor og er det perfekte sted at nyde en god frokost. Skandia ejes af et ældre ægtepar, hvor konen er fra Australien og snakker flydende engelsk. De er meget værtslige og vil hellere end gerne fortælle om maden de serverer.

De fleste råvarer er fra egnen og de har nogle gange lokalfanget fisk på menuen. Skandia ligger tæt på den smukke by Avlemonas, hvor du også kan få god mad og øens flotteste udsigt.