Kythira
En ukendt perle i det græske øhav med en fantastisk betagende natur og krystalblåt hav

Fakta

  • Kythira har et areal på ca. 280 km²
  • Den største by er Potamos
  • På hele øen bor der ca. 3500
  • Kythira består af mange små byer
  • Mange mener at Kythira var Aphrodite’s fødested
Kythira
En ukendt perle i det græske øhav med en fantastisk betagende natur og krystalblåt hav

Fakta

  • Kythira har et areal på ca. 280 km²
  • Den største by er Potamos
  • På hele øen bor der ca. 3500
  • Kythira består af mange små byer
  • Mange mener at Kythira var Aphrodite’s fødested
PDF bog med nyttig info når din
Rigtigt gode ferie går til Kythira

Det græske køkken

Det græske køkken hører til blandt de ældste i Europa og er kendetegnet ved enkel mad, lavet af friske råvarer.

Aubergine, citron, feta, fisk, olivenolie, peberfrugt, tomat, vilde krydderurter og yoghurt er typiske ingredienser man vil finde i det græske køkken. Ofte serveres frisk fisk og kød grillstegt kun ledsaget af halve citroner.

Kast dig trygt ud i det lokale køkken – der er helt sikkert noget for enhver smag!

Forretter:

Tzatzki: Græsk yoghurt med revet agurk og hvidløg.

Keftedes: Fikadeller af lammekød.

Dolmades: Vinblade fyldt med ris og oksekød.

Saganaki: Friteret ost, serveret med frisk citron.

Vrechtoladea: Salat med paximadia skorper, olivenolie, tomatsalat og fetaost

Græsk salat: En salat bestående af tomat, agurk, løg, feta og oliven.

 

Grøntsagsretter:

Aginares A La Polita: Artiskokker med olivenolie

Bamies: Okra med tomatsauce (indimellem med kartofler og / eller kylling / lam)

Fasolakia freska: Friske grønne bønner stuvet med kartofler, og tomatsauce

Lachanodolmades: Kålruller fyldt med ris og nogle gange kød, krydret med forskellige krydderurter

Yemista: Bagte og fyldte grøntsager. For det meste, tomater, peberfrugter, eller andre udhulede grøntsager fyldt med ris og urter

 

Hovedretter:

Moussaka: En form for lasagne med aubergine, kartoffel og lammekød.

Souvlaki: Grillspyd bestående lamme-, svine- eller kyllingekød.

Stifado: Gryderet der oprindeligt laves med lammekød, men ofte bruges der i dag oksekød.

Kalamari: Blæksprutte

Ameletita: Grillede lammetestikler – en delikatesse i Grækenland

Giouvetsi: Lam bagt i speciel lerkrukke

Païdakia: Grillet lam med citron, oregano, salt og peber

Htapothi sti Skhara: Grillet blæksprutte i eddike, olie og oregano

Pastitsio: Bagt pastaret med fyld af hakket kød og Bechamel sauce i toppen

 

Desserter

Baklava: Fede kager af filodej med mandler og honing

Bougatsa: Wienerbrød bestående af creme, ost eller hakket kød