Kythira

En ukendt perle i det græske øhav med en fantastisk betagende natur og krystalblåt hav

Fakta

  • Kythira har et areal på ca. 280 km²
  • Den største by er Potamos
  • På hele øen bor der ca. 3500
  • Kythira består af mange små byer
  • Mange mener at Kythira var Aphrodite’s fødested

Info om Kythira

Kythira en lille perle af en græsk ø, beliggende syd for den store halvø Peloponnes. Kythira er ikke kendt af mange som turistmål, men vi er alligevel sikre på, at du vil nyde denne helt særlige ø, der på samme tid giver både privatliv, en afslappet atmosfære, og oplevelser ud over det sædvanlige.
Khytira menes at være fødested for den græske gudinde Aphrodite.

Læs mere

FAKTA

Fakta

  • Kythira har et areal på ca. 280 km²
  • Den største by er Potamos
  • På hele øen bor der ca. 3500
  • Kythira består af mange små byer
  • Mange mener at Kythira var Aphrodite’s fødested
PDF bog med nyttig info når din
Rigtigt gode ferie går til Kythira

Kythira’s historie

Arkaisk tidsalder. 3000 f.kr – 1000 f.kr.

Man mener at de første mennesker der levede på Kythira var det Minoiske folk. Minoerne var et flittigt og handlende folkefærd, der oprindeligt kom fra Kreta. De bosatte sig på Kythira i den tidlige bronzealder og grundlagde nogle byer der fungerede som stationer når minoerne handlede med vesten. Udover Minoerne er man næsten sikker på at et andet folk, kaldet Fønikerne, engang har levet på Kythira. Fønikerne var også et handlende folkefærd der bosatte sig rundt omkring i hele middelhavsområdet. Det er sandsynligt at Kythira har fået dets navn efter Fønikernes leder Kytheros, som formodentligt har opkaldt øen efter sig selv.

Byzantinske tid. 3 århundrede - 1204

I den tidlige Byzantinske tid var Kythira uden nogen speciel betydning og indbyggertallet har været meget lavt. I det 4. århundrede tog nogle bosættere til Kythira og forsøgte at starte en tilværelse på øen. En af dem var Ayia Elisa der blev martyr og fik opkaldt en kirke efter sig selv. Med tiden steg øens befolkningstal samtidig med at der blev bygget kirker i hundredevis. De mange kristne kirker gjorde at øen fik et godt rygte hos paven i Rom og øen kom under pavens troskab. I det 7. - 10. århundrede gik udviklingen igen i stå på øen og indbyggertallet dalede igen. Man mener at dette skyldtes utallige piratangreb.

Venetiansk tid. År 1204 - 1798

Kythira og de fleste ægæiske øer kom under venetiansk styre i 1204 da den byzantinske by konstantinopel blev erobret af den Venetianske hær. Adelsmanden Marco Venieri blev sat til at regere på øen og det skulle vise sig at Kythira forblev under Venetiansk styre indtil 1797, da den venetianske republik kollapsede. Den befæstede by Ayios Dimitrios, der havde en befolkning på omkring 7000 mennesker, blev i 1537 plyndret og ødelagt af den berygtede pirat Hayreddin Barbarossa. Ayios Dimitrios indbyggere blev henrettet eller solgt som slaver.

Britisk styre. År 1809 - 1945

Kythira kom i slutningen 1700-tallet under fransk kontrol, hvilket gav øboerne et håb om nye tider og mere frihed. Men i stedet blev det en turbolent periode hvor øen skiftede ejer mellem Rusland og tyrkiet og så tilbage til frankrig igen, men i år 1809 overtog England øen. Under engelsk styre grundlagde man mange veje, skoler, broer og kloaksystemer som man stadig kan se i dag. På trods af den store forbedring af samfundet var der stor modstand til den engelske overmagt. Borgerne på Kythira følte sig undertrykte og prøvede forgæves at lave kup mod det engelske styre. Da første verdenskrig brød ud blev Kythira for en periode selvstændigt. Kythira erklærede faktisk tyskland krig sammen med Kreta og saboterede en del tyske operationer i området. Kythira blev indtaget af tyskerne i anden verdenskrig, men var den første græske ø der blev befriet i slutningen af krigen.