Porto Santo

Porto Santo er smuk, imødekommende og sprængfyldt med oplevelser

Bo på Hotel Vila Baleira på Porto Santo og få Ø-All Inclusive med i prisen.
  • Gratis lån af cykel & gratis guidede vandreture
  • Gratis golf & gratis tennis
  • Fri adgang til Thalasso & Spa Center én gang dagligt
Luk Vindue
Billede 1 af 46

Info om Porto Santo

Porto Santo er beliggende ca. 43 km. nordøst for Madeira i det smukke Atlanterhav. Porto Santo er mindre ø med uspoleret natur, en venlig lokalbefolkning, imponerende bjerglandskaber og ikke mindst en fantastisk 9 km. lang sandstrand. Porto Santo byder på indbydende klima året rundt.

Læs mere
Gæsternes vurdering 4.4 ud af 5
  • Indkvartering
  • Rejseledere
  • Serviceoplevelse
  • Totaloplevelse
Se rejsetips

Det portugisiske køkken

Det portugisiske køkken er robust, alsidigt og præget af altid friske råvarer. Hvidløg, olivenolie og friske krydderurter er nøgleordet i portugisisk gastronomi og maden serveres som regel i rigelige mængder. Lokale egnsretter er i modsætning til i Danmark særdeles fremtrædende i Portugal, og man gør en dyd ud af at videreudvikle det portugisiske køkken – iblandt med inspiration fra international gastronomi, men altid med respekt for landets egne traditioner. I mange retter blandes både fisk, kød og skaldyr, og det er ikke usædvanligt, at tilbehøret består af både friske grøntsager, ris og kartofler.

Bolo do Caco er et brød, der stammer herfra Porto Santo. Brødet er lavet på søde kartofler, og bliver typisk serveret med en masse hvidløg og persille.

 

Espetada er en typisk ret fra Madeira, som er utroligt kendt. Retten består af oksekød i stykker, der er gnedet i salt og laurbær og grillet over åben ild på et spyd. I gamle dage brugte man laurbær grene som spyddet. Det bliver serveret hængende på spyddet midt på bordet.

 

Bacalhau spises der utroligt meget af i Portugal. Det er klipfisk, som kan laves på mindst 365 forskellige opskrifter - én til alle årets dage.

 

Bolo de Mel er en form for honning kage, der laves ifølge en opskrift, der går tilbage til dengang sukkerrørsplantager var en vigtig indtjeningskilde. Man har også mange forskelige slags buddinger, der oftest også spises som dessert.

 

Carne de Vinho e Alhos består af svinekød marineret 24 timer i vineddike og hvidløg.

 


Poncha er en kendt drink fra Madeira bestående
af speciel rom, honning, sukker og friskpresset citron. Drinken bliver mikset sammen med et specielt værktøj lavet på Madeira, der hedder en Mexelote.

Leder du efter
en rigtig go' ferie?
Lad os hjælpe dig med at finde drømmerejsen, der passer til netop dine ønsker og behov
Ved tilmelding af nyhedsbrevet
deltager du samtidig i
konkurrencen om
et rejsegavekort
på kr. 5.000,-!