Porto Santo

Golf, padel, vandreture, sandstrand, naturoplevelser - Porto Santo har det hele!

 

Info om Porto Santo

Porto Santo er beliggende ca. 43 km. nordøst for Madeira i det smukke Atlanterhav. Porto Santo er mindre ø med uspoleret natur, en venlig lokalbefolkning, imponerende bjerglandskaber og ikke mindst en fantastisk 9 km. lang sandstrand. Porto Santo byder på indbydende klima året rundt.

Læs mere

Rejser til Porto Santo

Vi flyver fra Billund Lufthavn hver mandag
fra d. 14. okt. 2024 til d. 21. apr. 2025

 Vidste du…?

 

  • At designeren af øens golfbane, den tidligere spanske golfspiller Severiano Ballesteros, i sin karriere nåede at vinde 91 professionelle sejre, heriblandt fem majors(Masters 1980,1983, The open 1979, 1984, 1988)
  • At ifølge sagnet fik Colombus ideen om at rejse mod vest for at finde Indien, efter han så vragstumper fra et skib skylle op på stranden på Porto Santo.
  • At den lille klippeø Ilhéu da Fonte da Areia i folkemunde kaldes for ”gorillahovedet” på grund af sin karakteristiske form
  • At Porto Santo først fik en telefon i 1974, og at det første elektriske lys kom til øen så sent som 1954.
  • At en mand ved navn Fernando Nunes i 1533 vandrede op i øens bjerge. Da han kom tilbage til byen ringede han på en klokke og sagde han var Jesus kristus. Fernando Nunes formåede endda at udføre et par mirakler, hvorefter han blev kendt som Profeten Fernando. Dette morede folk fra Madeira sig så meget over, at de begyndte at kalde indbyggerne på Porto Santo for ”profetas”. Som gengæld fik befolkningen på Madeira kaldenavnet ”americanos” af Porto Santo-folket.
  • At øen Ilheu de canouras, som betyder gulerodsøen, har fået sit navn fordi øens harer i gamle dage plejede at søge mod øen ved lavvande for at lede efter føde.