Tyvstart sommeren med en billig ferie i maj. Se tilbud her.

Porto Santo

Golf, padel, vandreture, sandstrand, naturoplevelser - Porto Santo har det hele!

 

Info om Porto Santo

Porto Santo er beliggende ca. 43 km. nordøst for Madeira i det smukke Atlanterhav. Porto Santo er mindre ø med uspoleret natur, en venlig lokalbefolkning, imponerende bjerglandskaber og ikke mindst en fantastisk 9 km. lang sandstrand. Porto Santo byder på indbydende klima året rundt.

Læs mere

Rejser til Porto Santo

Vi flyver fra Billund Lufthavn hver fredag
fra d. 13. okt. 2023 til d. 19. apr. 2024

A-Z

Afstande (Transfer)

Fra lufthavnen på Porto Santo til Vila Baleira Hotel er der ca. 6km og til Quinta do Serrado er der 2,4km. Flyvetiden fra København til Porto Santo er 4,5 timer.

 

Apotek

Apoteket ligger i hovedbyen Vila Baleira og åbningstiderne er: Ma.-Fre. 9-13 og 15-19. Farmaceuterne er hjælpsomme med råd og vejledning og snakker forståeligt engelsk.

 

Bank

Banken ligger i hovedbyen Vila Baleira, og åbningstiderne er: ma.-fre. 9-15. Hvis man har brug for at hæve penge er der også en hæveautomat udenfor Luamar Hotel – 50m fra Vila Baleira Hotel.

 

Bus

Der er daglige busafgange fra byen Vila Baleira nær stranden og supermarkedet til Camacha, Ponta da Calheta, Campo de Baixo, Campo de Cima og Serra de Fora. Få køreplan hos dine guider eller se/hent den ved businformationen ved siden af busholdepladsen.

 

Børn med på ferien

Portugisere elsker børn – også dine! Hoteller og restauranter er børnevenlige, giver børnerabatter yder babysitter-service, har børneplaskepøl og særlige aktiviteter for børn.

På Vila Baleira Hotel er der både indendørs- og udendørs pool, trampolin, legeplads m.m.

Børn under 4 år kører gratis med bus, 4-11 år får halv pris. På restauranter er der ofte børnemenu, eller du kan bestille meia dose, som betyder halv portion.

 

Cykel

Cykeludlejning er gratis på Vila Baleira Hotel. Der er cykelsti langs hele stranden og mange andre gode ruter i det flade langskab på den sydlige del af øen. Hvis du hellere vil udfordre dig selv på en mountainbike i bjerglandskaber – snak med dine guider og få udarbejdet en sikker rute.

 

Drikkepenge

Drikkepenge er som oftest inkluderet i regningen. Men er du særligt tilfreds, kan du give 5-10% ekstra. Hos frisøren, tankstationen og i taxa runder man gerne op.

 

Drikkevand

Det anbefales at drikke flaskevand. Porto Santo har også bevarede vandkilder rundt omkring i byen og i bjergområderne, det er filtreret vand fra havet – der sikkert kan drikkes.

 

Dykning

Dykning med snorkel og iltmaske og våddragt kan ske på dykkercentret på Vila Baleira Hotel. Her arrangeres dykkerture og undervisning. Det mest populære sted at dykke er i den sydlige del af havnen, hvor skibet SS Madeirense ligger under vand.

 

Elektricitet

Den lokale strøm er 220 volt, og her anvendes tobenet stik. 20-25% af øens energi kommer fra solceller og vindmøller.

 

Færge/Katamaran

Sejl til Madeira med færge eller Katamaran. Billetter købes på molen ved afgangsstedet på Porto Santo i Rua Dr. Estêvão de Alencastre.

 

Geografi

500km ud for Afrikas kyst i Nordatlanterhavet 43km nordøst for Madeira ligger Porto Santo. Porto Santo er 11 kilometer lang og op til 7 km bred. Arealet på øen er 42,17km2 og er omgivet af syv, små klippeøer. Porto Santo har ca. 5000 indbyggere.

 

Golf

Porto Santo har en fænomenal 18 hullers mesterskabsbane samt en 9 hullers par 3 bane. Og ifølge designeren selv er Porto Santo Golf blandt de bedste golfbaner i Europa. Det siger ikke så lidt, når designerne er selveste Steve Ballestores, den spanske golflegende, der efter sin succesrige karriere slog over i design af golfbaner.

Når du bor på Vila Baleira Hotel eller Porto Santo Hotel har du gratis adgang til golfbanen.

 

Heste

Hestecentret Centro Hípico udlejer heste og arrangerer ture rundt om øen. Især turen langs den 9km lange strand er populær.

 

Hæveautomter

Du finder de fleste hæveautomater i hovedbyen Vila Baleira. Den tætteste fra Vila Baleira og Luamar hotel ligger lige ude foran Luamar hotel.

 

Indkøbsmuligheder

Supermarkedet Pingo Doce ligger i hovedbyen Vila Baleira 4km fra Via Baleira Hotel, og åbningstiderne er: 9-22. Har også en lille slagter og fiskehandler. Lige overfor supermarkedet ligger der en stor alt mulig butik – der har alt billigt fra tøj og sko til legetøj og kontorartikler.

 

Kajak- og bådudlejning

Lej kajakker og små sejlbåde i Clube Naval do Porto Santo, som ligger i havnen. Jeres rejseledere vil være behjælpelige med sejlture.

 

Kriminalitet

Generelt er der langt mindre kriminalitet end i Danmark, og tyveri er et næsten ukendt begreb; men frist ikke svage sjæle, så læg alligevel evt. værdigenstande i hotellets safetyboks (Koster ofte ekstra pr. uge).

 

Mobiltelefon

Vil man ringe lokalt fra sin medbragte mobiltelefon, kan man købe et lokalt taletidskort. Har du 3 eller Telia abonnement med fri tale, sms og internet i Europa - Kan man med god forbindelse og samvittighed benytte sin mobil.

 

Naturferie

Naturelskere kan glæde sig! Porto Santo har masser af uspoleret natur, som indbyder til pragtfulde vandreture især ved området omkring Quinta do Serrado. Så tag gode vandrestøvler på og vær forberedt på alt slags vejr! Husk vand og lidt energigivende proviant. Det anbefales at tage på en af de gratis vandreture med din guide, før du begiver dig ud i terrænet på egen hånd.

 

Politi

Politiet på øen kan kontaktes på 112.

 

Posthus

Posthuset ligger i hovedbyen Vila Baleira, og åbningstiderne er: ma.-fre. 9-13 og 15-20. Du kan også sende dit postkort fra Vila Baleira Hotel.

 

Prisniveau

Sammenlignet med resten af Europa er Madeira og Porto Santo billige steder at holde sin ferie.

 

Påklædning

Det er op til en selv. Portugiserne på øerne er mere uformelt klædt end på fastlandet. I kirkerne bør man være tækkeligt klædt, dvs. minimum knælængde og tildækkede skuldre.

 

Restaurant og bar

Hovedbyen Vila Baleira finder du flest restauranter, caféer og barer. Snak med dine guider om hvilke der anbefales et besøg.

 

Strand

På sydsiden af Porto Santo ligger den berømte 9 kilometer vidunderlige sandstrand. Stranden er top 15 i Europa og 25 i verden over de mest luksuriøse strande.

 

Sygdom

Bliver du syg, vil dine guider være behjælpelig hvis du skal til lægen. Der ligger et sundhedscenter ”Centro de Saude” mellem havnen og byen Vila Baleira. Ved alvorlige tilfælde transporteres du til hospitalet på naboøen Madeira eller til fastlandet.

Slå alarm på: 112

Sundhedscenter: +351 291 980 060

 

Taxa

Det er klart billigere at køre med taxa på øen end i Danmark. Taxaholdeplads er ved byen Vila Baleira tæt på stranden og supermarkedet – Samme sted som busholdepladsen. Spørg dine guider eller i receptionen efter bestilling af taxa. Der er faste priser – også på korte afstande. En taxatur fra Vila Baleira Hotel til centrum koster fra 7-12 euro.

 

Tennis

Som gæst på Vila Baleira Hotel og Porto Santo Hotel har du gratis adgang til det kommunale tennis med 6 baner. Tennisklubben hedder Porto Santo Ténis. Det er muligt at leje ketsjer og brugte bolde.

Pr. Ketsjer 2 euro pr. time.

 

Tidsforskel

Porto Santo er 1 time efter Danmark. Når klokken er 11 på Porto, er den 12 i Danmark. Porto Santo har sommertid i samme periode som Skandinavien.

 

Transport fra hotellet

Vila Baleira Hotel tilbyder shuttleservice til golfbanen og til hovedgaden. Du kan også leje bil, elbil, scooter og ATV’er.  Hotel Quinta do Serrado tilbyder shuttleservice til stranden og hovedbyen Vila Baleira.

 

Turistinformation

Turistinformationscentret ’’Centro de Artesanato’’ er åbent ma.-fre. 9-17 og lørdag 10-12. Ligger på vejen langs stranden ved Vila Baleira By.

 

Valuta

Møntenheden er Euro (€ EUR), og én euro svarer til ca. 7.5 kr.

 

Vandsportsmuligheder

Lej vandcykler, vandski, kajakker hos Mar Dourada i havnen og tag med på 2 forskellige oplevelsesrige sejlture hos dine guider.

 

Vejret

Det milde og tørre klima året rundt gør Porto Santo ideel til golf, strandliv samt vandre- og cykelture. Det regner næsten aldrig mere end 15-30min af gangen!