Porto Santo

Golf, padel, vandreture, sandstrand, naturoplevelser - Porto Santo har det hele!

 

Info om Porto Santo

Porto Santo er beliggende ca. 43 km. nordøst for Madeira i det smukke Atlanterhav. Porto Santo er mindre ø med uspoleret natur, en venlig lokalbefolkning, imponerende bjerglandskaber og ikke mindst en fantastisk 9 km. lang sandstrand. Porto Santo byder på indbydende klima året rundt.

Læs mere

Rejser til Porto Santo

Vi flyver fra Billund Lufthavn hver mandag
fra d. 14. okt. 2024 til d. 21. apr. 2025

Dyreliv

Bevæger man sig rundt på Porto Santo vil man uden tvivl ligge mærke til dyrene på øen, her er et udsnit af dyrelivet på Porto Santo

Kanin

Der har været stor jagt på kaniner før i tiden, men for ca. et år siden var de tæt på udryddelse, så der har ikke været jagt på kaniner i et år nu. Bevæger man sig rundt på øen, er der god mulighed for at finde en kanin, eller et hul hvor de leder efter føde. Traditionel kaninjagt foregår ved man tager sin hund med og sender ned i hulerne for at lokke kaninen ud. 

Agerhøne

Tager man på vandreture kan man næsten ikke undgå at se agerhøns der opholder sig rundt omkring på øen, det er også en af de  der typisk er jagt på.

Falk

Ser man en rovfugl der hænger helt stille i luften er det den lokale falk, de lokale kalder den for "Frensello". De jager typisk kaniner, mus og rotter. Der er mulighed for at tage nogle fantastiske billeder hvis man finder denne falk, da den er let at fotografere, når den hænger helt stille i luften og skuer efter føde.

Ørn

Der er ørne på Porto Santo. Det er en meget lille bestand der findes i bjergene på den nordlige del af øen, de lokale kalder dem for "Manta", men det er meget sjældent man ser ørnene.

Snegle

På øen er der idag fundet 84 forskellige sneglearter, hvoraf de 21 kun findes her på Porto Santo. Går man op på ”Miradouro das flores” og tager et kig på rækværket af træ, vil man om sommeren finde det helt fyldt op med snegle. Sandet er nemlig termisk, og bliver om sommeren over 40˚ varmt. For at slippe væk fra varmen, og køle lidt ned kravler sneglene op på rækværket og sætter sig der.

Tun

Der er to årlige tunvandringer, en om foråret og en om efteråret. Det var også tun de oprindelige beboer fiskede efter, når de ikke havde mulighed for at dyrke afgrøder.

Barracuda

Er man ude og snorkle, og rammer lidt dybere vand, skal man holde øjnene åbne for stimer af barracudaer, denne fisk kan blive op til 1.5 meter lang, og ligner et missil der bevæger sig gennem vandet.

Delfiner

Rundt omkring Porto Santo holder flere delfinfamilier til. De benytter området som ynglesteder, og fast tilholdssted. Man kan blandt andet se Øresvin, Stribet Delfin, Almindelige delfiner og atlantisk plettede delfiner.

Hvaler

Hvalernes årlige vandringer vil også lede dem forbi vores farvande, så hvis man er meget heldig kan man se blandt andre Kaskelothvaler og finhvaler, som er nogen af de største arter der findes.

Specielt delfiner og hvaler er der mange forskellige i farvandende omkring Porto Santo og Madeira og der er blevet set flere end 20 forskellige arter.