Porto Santo
Porto Santo er smuk, imødekommende og sprængfyldt med oplevelser

Bo på Hotel Vila Baleira på Porto Santo og få Ø-All Inclusive med i prisen.

Ø-All Inclusive består af:

  • Gratis lån af cykel & gratis guidede vandreture
  • Gratis golf & gratis tennis
  • Fri adgang til Thalasso & Spa Center én gang dagligt
Porto Santo
Porto Santo er smuk, imødekommende og sprængfyldt med oplevelser

Bo på Hotel Vila Baleira på Porto Santo og få Ø-All Inclusive med i prisen.

Ø-All Inclusive består af:

  • Gratis lån af cykel & gratis guidede vandreture
  • Gratis golf & gratis tennis
  • Fri adgang til Thalasso & Spa Center én gang dagligt

Dyreliv

Bevæger man sig rundt på Porto Santo vil man uden tvivl ligge mærke til dyrene på øen, her er et udsnit af dyrelivet på Porto Santo.

Der findes også jagt, men der er ikke jagtsæson så længe i er på øen i denne omgang, jagtsæsonen er hver onsdag og søndag i oktober måned, hvor der typisk jages specielt de første to dyr vi nævner.

Hare

Der har været stor jagt på hare før i tiden, men for ca. 5 år siden var de tæt på udryddelse, så der har ikke været jagt på hare i 5 år nu. Bevæger man sig rundt på øen, er der god mulighed for at finde en hare, eller et hul hvor de leder efter føde i. Traditionel harejagt foregår ved man tager en mår med og sender ned i hulerne for at lokke haren ud.

Agerhøns

Tager man på vandreture kan man næsten ikke undgå agerhønerne der opholder sig rundt omkring på øen, det er også en af de ting der typisk er jagt på.

Falk

Ser man en rovfugl der hænger helt stille i luften er det den lokale falk, de kalder den for Frensello. De jager typisk hare, mus og rotter. Der er mulighed for nogle fantastiske billeder hvis man finder denne falk, da den er let at fotografere, når den hænger helt stille og skuer efter føde.

Ørn

Der er ørne på Porto Santo, en meget lille bestand der findes i bjergene på den nordlige del af øen, de lokale kalder dem for Manta, men det er meget sjældent man ser ørnene.

Snegle

På øen er der idag fundet 84 forskellige sneglearter, hvoraf de 21 kun findes her på Porto Santo. Går man op på ”Miradouro das flores” og kigger rækværket af træ, vil man om sommeren finde det helt fyldt med snegle. Sandet er nemlig termisk, og bliver om sommeren over 40˚ varmt. For at slippe væk fra varmen, og køle lidt ned kravler sneglene op på rækværket og sætter sig der.

Tun

Der er to årlige tunvandringer, en om foråret og en om efteråret. Det var også tun de oprindelige beboer fiskede, når de ikke havde mulighed for at dyrke afgrøder.

Det er den store atlantiske tun der svømmer forbi Porto Santo.

Barracuda

Er man ude og snorkle, og rammer lidt dybere vand, skal man holde øjnene åbne for stimer af barracudaer, denne fisk kan blive op til 1.5 meter lang, og ligner et missil der bevæger sig gennem vandet.

Delfiner

Rundt omkring Porto Santo holder flere delfinfamilier til, de benytter det som ynglesteder, og fast tilholdssted. Man kan blandt andet se Øresvin, Stribet Delfin, Almindelige delfiner og atlantisk plettede delfiner.

Hvaler

Hvalernes årlige vandringer vil også lede dem forbi vores farvande, så hvis man er meget heldig kan man se blandt andre Kaskelothvaler og finhvaler, som er nogen af de største arter der findes.

Specielt delfiner og hvaler er der mange forskellige i farvandende omkring Porto Santo og Madeira, der er blevet set flere end 20 forskellige arter.