Samos
En af de frodigste øer i Grækenland – flotte oliventræer og Nerie-buske i hvide og lyserøde farver

Fakta

  • Samos areal er på 490 km²
  • Samos har 32.000 indbyggere.
  • Samos højeste punkt er 1.445 m
  • Samos er en vigtig del for den græske historie
  • Samos Town og Pytagorien er de mest besøgte
    byer på øen
Samos
En af de frodigste øer i Grækenland – flotte oliventræer og Nerie-buske i hvide og lyserøde farver

Fakta

  • Samos areal er på 490 km²
  • Samos har 32.000 indbyggere.
  • Samos højeste punkt er 1.445 m
  • Samos er en vigtig del for den græske historie
  • Samos Town og Pytagorien er de mest besøgte
    byer på øen

Kulinariske oplevelser

Grækenland, har mange traditioner og levn fra det oldgræske, dette kommer også til udtryk på spisekortet.

Det græske køkken er Europas ældste, og det er kendetegnet ved enkel mad, fremstillet af få og friske råvarer såsom aubergine, citron, feta, fisk, olivenolie, peberfrugt og tomat.
Når de lokale spiser, får de ofte en masse småretter, mezedes, ind på bordet, hvor man frit tager fra tallerkenerne.
Når du bevæger dig rundt i gaderne, vil du se utallige restauranter, der byder på mange af de græske retter.
Det kan være svært at vælge, da de fleste restauranter har noget af det samme på menukortet. Her kan du læse om nogle af de græske retter du typisk finder på menukortet, og det vi synes du skal prøve at smage, mens du er på ferie på Samos. Herefter finder du vores anbefaling til valg af restauranter.

Forretter:

Tzatziki: Græsk yoghurt med revet agurk og hvidløg.
Keftedes: Frikadeller af lammekød.
Dolmades: Vinblade fyldt med ris og oksekød.
Taramo salat: Rød dip af fiskerogn.
Saganaki: Stegt gul ost, hvor man selv hælder friskpresset citron ud over.
Feta i ovn: Rigtig græsk feta bagt med tomat og peberfrugt.
Græsk salat: En salat bestående af tomat, agurk, peberfrugt, løg, feta, oliven og olivenolie.

Hovedretter:

Moussaka: En form for lasagne med aubergine, kartoffel og oksekød. 
Souvlaki: Grillspyd bestående af lamme-, svine-, eller kyllingekød. 
Beefteki: Bøf af hakket oksekøb tilsat kryderier. Fås også med ost inden i.
Stifado: Gryderet der oprindeligt laves med lammekød, men ofte bruges der i dag oksekød.
Stamna: Ret med oksekøb, feta, kartofler og tomat, som oftest serveres i lerkrukke.
Kalamari: Små stegte blæksprutter.
Geimista: Fyldte tomater og peberfrugter med smagfuld risblandning. Bagt i ovn. Vegetarret.