Samos

En af de frodigste øer i Grækenland – flotte oliventræer og Nerie-buske i hvide og lyserøde farver

Samos er en vigtig del af Grækenlands historie og byder på meget mere end smuk natur.
  • Samos areal er på 490 km² og har 32.000 indbyggere.
  • Samos højeste punkt er 1.445 m
  • Samos Town og Pytagorien er de mest besøgte byer på øen

Info om Samos

Samos er en smuk og uspoleret græsk perle beliggende i det Ægæiske hav, blot få kilometer fra Tyrkiet. Samos er en af de frodigste øer i Grækenland. Det ses tydeligt når man kører rundt på øen. Der er stort set grønt overalt hele året. Overalt bliver man mødt af de flotte oliventræer og de store, smukke Nerie-buske, som blomstrer i hvide og lyserøde farver.

Læs mere

FAKTA

Samos er en vigtig del af Grækenlands historie og byder på meget mere end smuk natur.

  • Samos areal er på 490 km² og har 32.000 indbyggere.
  • Samos højeste punkt er 1.445 m
  • Samos Town og Pytagorien er de mest besøgte byer på øen

Samos’ Højdepunkter

Samos byder på mange naturskønne steder og nogle af dem får vi lov til at opleve, når vi kører en tur rundt på denne utrolig frodige ø.

Vi besøger bl.a. et af øens smukke klostre. Keramik er en del af Samos’ historie, og specielt Koumaradei er kendt for kunsten. Keramik værkstedet vi besøger er kendt for den specielle RAKU-stil.

Vi får også mulighed for at smage på nogle af de lokalproducerede produkter, som honning, olivenolie og naturligvis nogle af de populære Samos vine. Vi tager frokosten med udsigt til Potami stranden.

Herefter har vi energi til at udforske vandfaldet i Potami, hvor vi får et afbræk fra varmen. Turen ind til Potami vandfaldet er ikke for gangbesværede. I stedet har man mulighed for at nyde tiden ved en af caféerne ved stranden, eller man kan tage en dukkert i havet.

Vi fortsætter successen fra sidste år, hvor vi tog en vandring ned gennem den gamle bydel i Samos by, Ano Vathi, hvor vi virkelig får snuset lidt til det lokale liv i en lille landsby. 

Vi får rigtigt brugt flere af vores sanser på denne tur. Vi kommer til at se fantastiske scenerier og kører side om side med dybe dale og høje bjerge med vores klimatiserede bus.

På udflugten vil jeres danske rejseleder naturligvis fortælle jer noget om ø’ens historie, kulturen og de græske traditioner, og måske bliver der plads til at lære et par græske gloser.

Læs også vores udflugtsprogram